trauma postoperatorie

10-03-2013
coco65
Nu este medic/terapeut
coco65
Buna ziua. Am fost operat, acum 10 zile de hernie inghinala dreapta cu plasa. A doua zi dupa operatie mi-am dat seama ca aveam muschiul cvadriceps femural ( de la genunchi in sus pana la sold), amortit. dupa ce m-am dat jos din pat, am inceput sa am furnicaturi si intepaturi din ce in ce mai acute, in muschi. Acom doua zile mi-au fost scoase firele de la operatie, de catre dr. care ma operat si avand operatia umflata mi-a scos din lichid din operatie cu o seringa. L-am intrebat despre muschiul intepenit si mi-a spus ca nu e nimic grav, ca trebuie sa treaca, sa nu merg la nici un alt medic sa intreb, ca este posibil sa fi atins el in timpul operatiei, niste filete nervoase.
Va rog sa-mi spuneti daca este normala aceasta intepenire a muschiului dupa operatie si daca este normal sa se acumuleze lichid in operatie. Mentionez ca am in continuare operatia umflata. Dr. mi-a spus ca nu va mai scoate lichid din operatie.
Va mutumesc anticipat
2 comentarii
0
10-03-2013, ora 19:11
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
1: furnicaturile: cel mai probabil este o leziune de nervus cutaneus femoris lateralis. nervul senzitiv care inerveaza pielea de pe partea anterio-laterala a coapsei. o varianta mai neplacuta ar fi o leziune a nervului femural (nerv motoric) care inerveaza muschiul cvadriceps femural (daca acesta este lezat, se pierde functiunea muschiului). trebuie clarificat printr-un examen neurologic amanuntit. leziunea nervului senzitiv este una neplacuta, relativ frecvent intalnita la asemenea operatii, rar intervenim pentru reconstructia nervului, pentru ca sansele sunt slabe. o leziune dovedita a nervului femural trebuie reoperata de urgenta, pentru ca daca este taiat nervul, muschiul cvadricep nu va funtiona niciodata. daca este lezat, in ce masura si care nerv, va poate spune neurologul prin examene specifice (EMG)
2 acumularea de lichid. poate fi un serom insa poate fi si o infectie. trebuie facuta un examen microbiologic. daca nu se retrage in cateva saptamani sau apar semne evidente de infectie (sau examenul microbiologic este pozitiv) atunci trebuie reintervenit.
0
17-03-2013, ora 10:46
coco65
Nu este medic/terapeut
coco65
Hi! Am doua saptamani de la operatia de hernie inghinala cu plasa si am testiculele cam umflate, parca ar fi ceva lichid in ele. Este ceva normal? O sa se desumfle, sau trebuie sa consult un medic?
daca a mai trecut cineva prin asta, stept un raspuns.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: