traumatism prin strivire- Elvira Craiova
Buna ziua! Tatal meu in varsta de 64 de ani a suferit un traumatism prin strivire la piciorul stang, la data de 9 martie si a primit diagnosticul luxatie posterioara metatarso- tarsiana stanga, degete 3, 4, 5. A purtat aparat gipsat tip cizma timp de o luna. Dupa scoaterea acestuia s-a constatat la radiografie o schitata largire a spatiului articular tarso- metatarsian stang. Piciorul este umflat in zona loviturii si ii amorteste desi face miscare si masaje pt. circulatie. Aici la Craiova i s-a recomandat operatia. M-ar interesa sa aflu pararea dvs., unde va putem gasi si cum trebuie sa procedam daca varianta propusa de dvs. este operatia. Va multumesc !
2 comentarii
mitea: luxatia acesta este un diagnostic sever, dupa repozitie in narcoza es l-as fi operat din prima, efectuand a artrodeza teporara cu brose Kirschner pentru 6 saptamani si oricum nu l-as fi lasat sa calce pe picior in aceste 6 saptamani, depinzand cat de stabila reusesc repozitia si fixare poate nici ghips nu as fi pus, insa metodele difera, mai ales in romania. daca vrea sa mearga pe acest picior probabil va trebui operat, insa dupa atat timp va fi mai complicat si revenirea va fi mai lunga.
Buna seara!
Nu prea am inteles diagnosticul, dar cred ca este vorba despre o luxatie Lisfranc de tip spatular.
Asa dupa cum corect preciza colegul ortoped din strainanate, este un diagnostic de o gravitate mare, si care necesita interventie chirurgicala imediata de reducere si artrosinteza temporara sau definitiva.
La 3 luni dupa traumatism este infinit mai dificil, iar rezultatul functional este unul rezervat.
Trebuie sa va informati exact asupra interventiei propuse si mai ales asupra experientei chirurgului in rezolvarea unor cazuri de o asemenea gravitate.
Problema actuala este a unui diagnostic de precizie, care sa determine atitudinea terapeutica rapida.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
Nu prea am inteles diagnosticul, dar cred ca este vorba despre o luxatie Lisfranc de tip spatular.
Asa dupa cum corect preciza colegul ortoped din strainanate, este un diagnostic de o gravitate mare, si care necesita interventie chirurgicala imediata de reducere si artrosinteza temporara sau definitiva.
La 3 luni dupa traumatism este infinit mai dificil, iar rezultatul functional este unul rezervat.
Trebuie sa va informati exact asupra interventiei propuse si mai ales asupra experientei chirurgului in rezolvarea unor cazuri de o asemenea gravitate.
Problema actuala este a unui diagnostic de precizie, care sa determine atitudinea terapeutica rapida.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 1Interpretare RMN
- 1Durere in calcaie, la baza degetelor si arsuri in talpi etc.
- 3Interpretare Radiografie si CT Glezna Stanga cu concluzie Fractura Trimaleolara
- 1Clavicula - Disjunctie acromo-claviculara, fractura distala 1/3
- 3Chist sinovial in talpa
- 1Proteza genunchi
- 1Fractura Calcaneu
- 2Formatiune osoasa care ma deranjeaza la mers, pe laterala externa la laba picior
- 2Scoaterea materialului de osteosinteza- fractura de platou Schatzker VI
- 1Fractura ischio pubiana cu deplasare