Tulburare afectiv bi-polara

06-03-2015
muggz
Nu este medic/terapeut
muggz
Buna ziua,

In anul 2013 am cunoscut-o pe prietena mea si ne-am indragostit nebuneste foarte repede unul de celalalt. Inca de la inceputul relatiei ea mi-a confirmat ca sufera de o afectiune psihiatrica(ea stia de la parintii ei, care incercau sa o protejeze, ca e un sindrom de suprasolicitare) pentru care urma un tratament. In timp pentru ca se simtea bine si ne mutasem impreuna ea a renuntat la acest tratament iar din vara au inceput priemele simptome pe care eu nu le-am sesizat pentru ca nu stiam ce afectiune are exact. In timp aceste simptome s-au agravat de la stari nervoase/depresive la acele stari euforice iar in luna decembrie e clacat. Acum e in criza urmeaza un tratament cu abilify si orfiril. Pe la mijlocul lui decembrie am dus-o acasa la parintii ei pentru ca eu cu munca nu o puteam supraveghea 24/24 si am decis ca e cel mai bun lucru de facut pentru ea. Dupa ce am mers la mai multi medici in paralel (de unul singur) si le-am explicat situatia ei toti mi-au confirmat aceasta tulburare afectiv bi-polara. Acum e la parintii ei acasa care in timp au dat dovada ca nu ma doresc pe mine sa le fiu ginere si au influentat-o pe ea negativ in privinta mea.

Va rog frumos daca ma puteti ajuta sa imi raspundeti la intrebare : Cand se va compensa va avea aceeasi gandire sau va reveni la aceeasi persoana care era inainte ?
Ea acum este depresiva si ma respinge total din cauza parintilor ei, care au undeva la 60 de ani cu o mentalitate invechita si putin conservatoare, desi inca vad ca are sentimente pentru mine iar eu vreau sa lupt pentru ea pentru ca inca o iubesc si desi are aceasta afectiune eu vreau sa fiu langa ea.

Va multumesc anticipat
2 comentarii
0
06-03-2015, ora 13:14
Psiholog Aldescu Delia
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Aldescu Delia
Nu stiu la ce faceti referire cand folositi termenul "cand se va compensa".
Inteleg ca aceasi persoana care era inainte inseamna tot persoana cu tulburare care a luat si apoi a intrerupt tratamentul.
Nu stiu ce varsta are partenera, cum de nu-si cunoaste diagnosticul dat de psihiatru si mai ales la ce va foloseste sa dibuiti un diagnostic in absenta pacientei si fara sa i se prescrie un tratament.
Poate v-ar fi util sa cititi materiale despre afectiunea mentionata de catre medici si mai ales despre felul in care va puteti raporta la o persoana cu o astfel de tulburare. Macar sa stiti ce presupune si daca aveti aceasta disponibilitate.
0
10-03-2015, ora 09:11
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Trebuie sa iasa din episod in 2 saptamani - o luna, maxim doua de la instaurarea tratamentului corect pentru episodul maniacal.

Daca e in episod depresiv trebuie sa faca tratament.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Distincția între episoadele depresive din cadrul tulburărilor bipolare și tulburarea depresivă majoră
  •