Tulburare anxioasa- am nevoie de tratament medicamentos?

01-10-2017
Drm
Nu este medic/terapeut
Drm
Buna ziua.
De vreun an am niste simptome de frica ca mi se întâmpla ceva grav. Simptomele s-au agravat dupa ce am avut dureri de cap f intense si am efectuat un RMN si am spondiloza cervicala si 3 microleziuni demielinizant-ischemice pe creier fără importantă clinica. Din senin am pusee de rău zilnic( senzație de voma, amețeala, frica de a nu leșina...). Dacă fac sport(alergare, înot) nu am nici o problema. Am 36 ani, Sunt medic veterinar si am un cabinet de câini si pisici, care ma depășește ca volum de munca si stres. Nu am suferit traume si provin dintr-o familie închegată! Sunt mai panicar privind sănătatea mea. Agitat si doresc sa rezolv toate problemele. Sunt f sociabil, dar nu am nevasta sau copii.
Zilnic am câte unul sau mai multe episoade scurte (1-5minute) de stare de greață, amețeala, ma cuprinde panica, durere in regiunea toracică si membre inferioare.
Dpdv medical sunt Ok: tiroida, analize sânge complete, plămâni, cardio, ORL, etc.
Necesit medicație sau in prima faza sa încerc psihoterapie?
Mulțumesc
3 comentarii
1
01-10-2017, ora 18:00
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Buna ziua, in situatia descrisa prima solutie este psihoterapia cu un psihoterapeut cu experienta. Este important sa intelegeti ca simptomele descrise au o cauza si doar afland care este aceea veti putea face ceva ca sa va fie mai bine.
1
01-10-2017, ora 20:46
Psiholog Croitoru Marinela
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Croitoru Marinela
Buna seara,

Un an de zile cu aceste simptome, cumva spune ca ati reusit sa suportati si fara medicatie. Va sfatuiesc sa incepeti cat mai curand sa faceti psihoterapie, atat pentru a incerca sa aflati cauza acestor simptome si a le trata ( caci ele nu au aparut din senin, ci dupa o perioada dificila, de conflicte psihologice, stres, consum mental si emotional, etc - ce se intampla in viata dvs in urma cu un an si ceva, inainte de aparitia simptomelor?!), cat si pentru a va face putin ordine in ganduri si in viata. In cazul in care simtiti nevoia si de medicatie, pentru o vreme, pana reusiti cu ajutorul psihoterapiei sa gestionati si sa reduceti anxietatea, va puteti adresa si unui psihiatru.

Succes si curaj, ca se poate!
0
02-10-2017, ora 01:33
Drm
Nu este medic/terapeut
Drm
Va multumesc! Va țin la curent cu ce se va întâmpla in continuare!
Adaugă un comentariu / răspuns

15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul