Tulburare schizoafectiva

20-05-2020
Antonela1981
Nu este medic/terapeut
Antonela1981
Buna ziua! Am tulburare schizoafectiva de 8 ani. Puteti sa imi dati mai multe detalii despre aceasta boala?
4 comentarii
0
20-05-2020, ora 14:02
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Buna ziua.
Dati Cautare la lupa, dreapta sus, Tulburare schizoafectiva si gasiti chiar pe Romedic ce cautati.
0
20-05-2020, ora 15:02
Antonela1981
Nu este medic/terapeut
Antonela1981
Multumesc.Medicatia se ia toata viata?
0
20-05-2020, ora 22:45
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Da.
0
21-05-2020, ora 06:36
Psiholog Chițimuș Cristina
Psihologie, Iași
Psiholog Chițimuș Cristina
Buna ziua,

Tulburarea schizoafectiva este o afectiune psihiatrica in care persoana prezinta atat simptome afective (depresive sau maniacale) cat si simptome caracteristice schizofreniei (cum ar fi idei delirante, halucinatii etc). De obicei, debutul afectiunii este in jurul varstei de 30 de ani. Tulburarea schizoafectivă, tipul bipolar (cu simptome de manie), este mai frecventa la adultii tineri, în timp ce tulburarea schizoafectiva, tip depresiv, pare a fi mai frecventa la persoanele mai in varsta.
Aparitia tulburarii schizoafective rezulta din interactiunea factorilor genetici cu cei neurobiologici si cu cei de mediu, sociali. Se descrie o vulnerabilitate genetica, sustinuta de faptul ca există un risc crescut atat de schizofrenie, cat si de tulburări de dispozitie (depresie, tulburare bipolara) la rudele biologice de gradul intai ale persoanelor cu tulburare schizoafectiva.
Persoanele cu tulburare schizoafectiva oscileaza intre tulburarile de dispozitie (tulburare bipolara, depresie) si schizofrenie, dar au o evolutie mai bună decat cele cu schizofrenie. De-a lungul evolutiei simptomatologia variaza. La unele persoane tabloul clinic este dominat de elementele psihotice (halucinatii, idei delirante), pe cand la altii predomina elementele afective (depresie sau manie).
Simptomele depresive includ: dispozitia depresiva, reducerea interesului, lentoare, energie scazuta, tulburari de concentrare, insomnie, pierderea in greutate, inapetenta, sentimente de disperare si ganduri de suicid. In timpul aceluiasi episod sunt prezente si simptomele de schizofrenie cum ar fi: halucinatii, idei delirante de control, idei delirante de persecutie, idei delirante de prejudiciu.
Tratamentul tulburarilor schizo-afective variaza in functie de tipul acestora. Tratamentul include administrarea de medicamente care sunt initiate si monitorizate de catre medicul psihiatru, la care se asociaza diferite tipuri de terapie. Psihologul vă va ajuta sa va identificati gandurile si comportamentele care contribuie la starea dvs. de disconfort si sa va monitorizati propriile ganduri, sentimente si actiuni.
Daca veti inceta sa va mai luati medicamentele starea dvs. se poate inrautati. Acest lucru este posibil sa nu se intample imediat, ci in decurs de 3-6 luni de la oprirea tratamentului.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: