Tulburari depresive si anxioase | Forumul Medical ROmedic

Tulburari depresive si anxioase

13-01-2020
teniapora
Nu este medic/terapeut
teniapora
Buna ziua, ma confrut de doua luni cu tulburari depresive si anxioase, daca atacurile de panica le mai contolez, nu ma mai gandesc la ele, starile de nervi nu reusesc deloc sa le gestionez, de exemplu am o munca la domiciliu impreuna cu prietenul meu care este foarte dedicat acestei munci chiar exagerat si face anumite gesturi care ma fac sa ma enervez maxim, de exemplu tacane foarte mult cu mose ( de la laptop) nu in intentia de a ma enerva dar exagereaza foarte mult cu niste chestii in munca pe care o prestam, vrea sa fie cel mai bun, cel mai tare, inceara sa bage bete in roate altora reclamandu i obsesiv pe internet si vorbindu mi numai despre asta, are aceasta obsesie care pe mine ma oboseste si ma streseaza, nu ia pauze de loc, sta numai la pc si face treaba asta care acum, de cand eu am tulburarile acestea depresiv anxioase pe mine ma streseaza foarte mult si ma enerveaza, declansandu mi stari de nervi mari, tremuraturi si probabil genarandu mi alte atacuri de panica, ce sa fac sa nu ma mai afecteze ce face el, mentionez ca lucram in aceeasi camera avand o garsoniera si o bucatarie foarte mica, nu am cum sa ma duc in alta camera din lipsa de spatiu, si trebuie sa lucrez, ce sa fac sa nu mai ma afecteze si sa nu ma streseze, sa ma enerveze ce face el si sa mi declanseze aceste tulburari? multumesc astept un raspuns!
6 comentarii
2
13-01-2020, ora 14:13
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Buna ziua

Tot organismul dumneavoastra (psihic si fizic) urla de fapt ca nu mai poate. Si-a atins limitele, si a aprins beculetul de avarie, poate asa prindeti semnalul...
Va lipseste limita, masura, individualitatea, libertatea.
Vorbiti despre asta cu partenerul-prieten-partener (va spune ceva acest amestec de roluri?) si puneti limite. Aduceti-va aminte ca sunteti oameni, ca mai exista si altceva in viata decat click-ul mouse-lui, ca omul mai are nevoie si de spatiu personal.
1
13-01-2020, ora 19:57
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Ca și colegul meu vă sfătuiesc să stați de vorbă cu partenerul despre ceea ce vă deranjează. Vorbiți-i despre cum vă simțiți dumneavoastră, ce anume vă face rău și ce ar putea el să facă să nu vă mai deranjeze situația. Încercați să-i vorbiți pe un ton calm, neacuzator.
În altă ordine de idei, ceea ce face el stimulează ceva ce nu funcționează la dvs. V-ar ajuta să mergeți la un psiholog care să vă ajute să aflați adevăratele cauze ale anxietății și să lucrați pentru diminuarea sau eliminarea acestora, să învățați să țineți stresul sub control, să câștigați competențe în a gestiona situațiile prin schimbarea modului de gândire și percepție.
0
14-01-2020, ora 13:26
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Nu stati cu un om care va imbolnaveste.
0
14-01-2020, ora 22:33
Psiholog Chițimuș Cristina
Psihologie, Iași
Psiholog Chițimuș Cristina
Buna seara,

Discutați deschis cu prietenul dvs. aceste aspecte. Mergeti la un psiholog care să vă învețe anumite tehnici utile in gestionarea stărilor depresiv-anxioase si modalitati prin care să puteti manageria mai bine furia si stresul. Nu ignorați aceste semnalmente oferite de organismul dvs. (atat pe plan psihic, cat si fizic) deoarece in timp se pot agrava.
0
16-01-2020, ora 21:12
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Ar fi bine să îl convingeți și pe partener să meargă împreună cu dumneavoastră la un psiholog, pentru că suportul celor apropiați e foarte important. S-ar putea să nu știe sau să nu înțeleagă anumite lucruri, sau poate comportamentele obsesive au o cauză pe care n-o conștientizează. Dacă el e bine, vă poate asigura un suport și înțelegere în anumite situații, vă poate ajuta să le reevaluați, sau să identificați anumite comportamente care vă fac rău.
Într-un cuplu fiecare este dator să ofere sprijin celuilalt la nevoie. Dacă relația este disfuncțională, ambii parteneri au de suferit.
0
17-02-2020, ora 12:07
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Cred si eu ca ar fi util sa ajungeti impreuna la un terapeut de cuplu pentru a discuta despre obstacolele relatiei voastre.
E important sa deprindeti cum ati putea sa va sprijiniti reciproc pentru a depasi starile emotionale negative

Dr Rares Ignat
Terapeut de cuplu - Psihosexolog
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • ExerciÈ›iul fizic, o opÈ›iune viabilă pentru ameliorarea depresiei È™i anxietății la tineri
  • Terapia prin umor poate reduce simptomele depresiei È™i anxietății
  • ComparaÈ›ie între efectele sportului È™i efectele antidepresivelor în ameliorarea depresiei È™i anxietății
  •