tumora de cavum

12-11-2007
adibbc
Nu este medic/terapeut
adibbc
buna ziua!
povestea mea este un pic mai lunga...sper sa nu o ocoliti!
mamei mele i-a aparut in luna februarie un ganglion cervical 'peste noapte' foarte dureros!am fost la un chirurg BMF si ne-a zis sa mergem la orlist!
am fost la un orlist faimos care i-a facut o fibroscopie!diagnosticul initial a fost de tumora de cavum!i-au luat biopsie din tumora si la laboratorul spitalului s-a gasit, citez:'posibil carcinom nediferentiat...sunt necesare teste de imunohistochimie la Victor Babes'!am fost la Victor Babes cu biopsia, iar ei au zis ca nu e carcinom!m-am bucurat atunci dar acum(la 7luni de la biopsie) ganglionul s-a mai marit putin(1.4cm de la 1cm), e la fel de dureros iar la RMN tumora s-a marit cu 0.5cm adica acum are dimensiunile1.5/1.2/1cm fata de RMN-ul de acum 7 luni!MENTIONEZ ca a fost internata la Victor Babes in octombrie pt analizele la sange.absolut toate, toate analizele(+markeri, citomegalovirus, epstain barr,...) si au IESIT IN VALORILE NORMALE!toate au fost bune!!!
pe perioada acestor 7 luni am fost in fiecare luna la control(fibroscopie).acelasi raspuns al medicului:'tinem sub observatie"!
acum cateva zile au aparut NOI SIMPTOME:durere in gat, usturime in nas, sangerare din nas, durere in ureche!
am fost la alt medic orlist care dupa ce a consultat-o ne-a spus un diagnostic:carcinom!
dupa aceea am fost la medicul orlist care a tinut-o sub observatie in aceste 7 luni si a zis ca tb scoasa tumora de acolo chiar daca el nu vede nici o modificare fata de examinarea anterioara facuta cu o luna in urma!m-a avertizat ca operatia nu e usoara prin prisma faptului ca accesul la tumora se face foarte greu, ca exista risc de hemoragie maresi ca s-ar putea sa ramana pe masa!
la auzirea acestor riscuri ma gandeam sa o duc in strainatate...poate acolo au aparatura mai buna!
VA ROG sa-mi spuneti daca ati intalnit, auzit de astfel de cazuri diagnosticate cu tumora de cavum(nazofaringe)...ce simptome sunt, ce tratament au facut aici sau in strainatate!
va multumesc din suflet!
1 comentarii
0
04-07-2012, ora 12:48
nadine r.
Nu este medic/terapeut
nadine r.
buna!! am aceeiasi problema ca multi dintre voi.si ma intrebam daca ma poate ajuta cineva cu sfaturi, sugestii.sotul meu a fost diagnosticat cu tumora de cavum cu metastaza ganglionara operata. o sa inecepem in curand radioterapia la coltea.voiam sa incerc totusi si un tratament naturist...ma poate ajuta careva??? va rog din suflet!!!
Adaugă un comentariu / răspuns