Tuse seaca, de 2 ani

30-09-2009
norna
Nu este medic/terapeut
norna
Stimati doctori,

fratele meu (22 ani) are de cca 2 ani de zile o tuse seaca (uneori aceasta tuse este insotita si de expectoratie).
Sunt perioade cand aceasta tuse dispare (de pilda in vara nu a tusit deloc) dar acum, de cand a revenit il deranjeaza in fiecare dimineata la modul puternic iar in timpul zilei se mai linisteste, dar tot tuseste.
Mentionez ca nu fumeaza si am facut radiografii la plamani si nu a iesit nimic in neregula.
S-a incercat sa mergem si la medic sa ia o proba din gat pentru analize dar el nu a suportat nicicum corp strain in gat asa ca nu am obtinut nici un rezultat.
Eu ma gandeam ca poate o endoscopie sau ceva similar insotita de anestezie generala (cum stiu ca se mai practica la aceasta scopie) ar putea sa ne ajute sa se stabileasca un diagnostic.

Rugamintea mea este sa ma ajutati cu un sfat - daca stiti unde se poate face in conditii bune o astfel de scopie (in Bucuresti, Brasov sau Cluj) sau daca nu, ce ma sfatuiti sa fac, la ce medic sa merg?

Va multumesc
1 comentarii
0
30-09-2009, ora 13:18
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
este cam amuzant si nu numai.. sa ceri o anestezie generala pentru o endoscopie( impica destule riscuri anesteziea generala).
cred ca este mai simplu sa tina un regim alimentar.. fara acru, rece si bauturi acidulate.
sa ea pastile de supt( gen voseptol)
sa faca inhalatii si gargara
Vit A uleioasa in nas.. cate 3-4 pic din 4 in 4 ore.
eurespal 3 past pe zi 10 zile.
Adaugă un comentariu / răspuns