Umflatura osoasa la rotula
Am o problema la genunchiul drept. Este vorba de o umflatura, cam de dimensiunea rotulei, situata exact langa aceasta, in partea stanga si la aprox 1 cm mai jos, spre interiorul piciorului. Este din material tare la atingere, osoasa banuiesc. Sunt foarte curios care este problema. Cred ca se trage de la o accidentare de cand eram mic copil, aprox 10 ani in urma. Treptat, aceasta a crescut in volum fara sa imi dau seama iar cu aprox 2, 3 luni in urma am inceput sa am dureri, din ce in ce mai mari, suportabile totusi. In special cand flexez piciorul, spre extremitati. Mentionez ca in ultima vreme ma antrenez cu greutati, poate fi una din probleme? Din cate am mai citit pe forumuri ar putea fi vorba de osteocondroza. Este periculoasa? Se poate trata si fara interventie?
Multumesc anticipat.
Multumesc anticipat.
2 comentarii
Buna seara!
Nu am inteles ce varsta aveti, dar osteocondroza este o afectiune tipica perioadei de crestere, fiind datorata suprasolicitarii complexului tendon rotulian-tuberozitate tibiala anterioara, prin efort fizic excesiv.
Tratamentul consta in repaus sportiv absolut timp de 6-24 luni.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
Nu am inteles ce varsta aveti, dar osteocondroza este o afectiune tipica perioadei de crestere, fiind datorata suprasolicitarii complexului tendon rotulian-tuberozitate tibiala anterioara, prin efort fizic excesiv.
Tratamentul consta in repaus sportiv absolut timp de 6-24 luni.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 1Menisctomie interna bilaterala
- 1Leziuni menisc grad 2, netratate
- 1Dureri toate articulatiile muschi slabiti
- 1Intrebari fisura tibie
- 6Durere denunchi, șold, glezne, rigiditate
- 9Fractura Calcaneu
- 1Fractură cominutiva calcaneu
- 2Sclerodermie difuza Scl70