Un picior mai lung decat celalalt
Buna. As dori sa stiu cat costa o operatie pentru oprirea cresterii unuia dintre picior. Un baiat are nevoie de operatie pentru nu face coxatroza cand este batran. Il deranjeaza la mers, dar nu foarte tare. Are problema asta din nastere. A avut picioarele in ghips pana la varsta de 4 ani. Acum are 18 ani.
3 comentarii
problema nu este atat de simpla cum credeti.
in prima faza ar trebui clarificat de ce este piciorul mai scurt? este o varianta anatomica, o deformare a coloanei, bazinului, piciorului, sau o problema neurologica, etc?
la 18 ani metoda de a provoca osificarea cartilajului de crestere pentru a stopa cresterea membrului respectiv, este ineficienta, la aceasta varsta sansa ca pacientul sa creasca semnificativ, si prin aceasta lungimea picioarelor sa fie egala, este infirma, insa trebuie analizata detailat cazul si aleasa metoda cea mai buna
in prima faza ar trebui clarificat de ce este piciorul mai scurt? este o varianta anatomica, o deformare a coloanei, bazinului, piciorului, sau o problema neurologica, etc?
la 18 ani metoda de a provoca osificarea cartilajului de crestere pentru a stopa cresterea membrului respectiv, este ineficienta, la aceasta varsta sansa ca pacientul sa creasca semnificativ, si prin aceasta lungimea picioarelor sa fie egala, este infirma, insa trebuie analizata detailat cazul si aleasa metoda cea mai buna
La nastere, doctorul care a asistat, a tras mai tare de copil cand trebuia sa iasa din burta si a facut o luxatie de picior. De aceea a avut picioarele in ghips. Stiu ca a avut o operatie cand a fost mic. Anul acesta face 17 ani, am gresit. Doctorul i-a recomandat o operatie, dar am inteles ca ar fi si niste riscuri. Nu cunosc multe detalii despre caz, cam atata stiu. Ar fi periculos sa mai faca o operatie?
luxarea unei articulatii majore a membrului inferior (probabil la sold va referiti) in timpul nasterii presupune o forta enorma, chiar si la sugar. insa exista o boala numita displazie de sold (mai popular: luxatie de sold) care era tratat cu ghips pe vremuri.
nu ar fi rau sa stim ce operatie s-a efectuat si in momentul actual de ce este piciorul mai scurt? pot fi sute de cauze, cu tratamente diferite. de acea este imposibil de precizat ce riscuri presupune o noua operatie (mai ales ca nici nu stim despre ce operatie ar fi vorba). fiecare operatie are riscurile lui, riscuri care pot fi minore pana la operatii complexe cu riscuri majore
nu ar fi rau sa stim ce operatie s-a efectuat si in momentul actual de ce este piciorul mai scurt? pot fi sute de cauze, cu tratamente diferite. de acea este imposibil de precizat ce riscuri presupune o noua operatie (mai ales ca nici nu stim despre ce operatie ar fi vorba). fiecare operatie are riscurile lui, riscuri care pot fi minore pana la operatii complexe cu riscuri majore
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 3Interpretare Radiografie si CT Glezna Stanga cu concluzie Fractura Trimaleolara
- 0Clavicula - Disjunctie acromo-claviculara, fractura distala 1/3
- 3Chist sinovial in talpa
- 0Proteza genunchi
- 1Fractura Calcaneu
- 2Formatiune osoasa care ma deranjeaza la mers, pe laterala externa la laba picior
- 2Scoaterea materialului de osteosinteza- fractura de platou Schatzker VI
- 1Fractura ischio pubiana cu deplasare
- 1Rog părere la aceasta radiografie după operație
- 3Fractura humerus