Un sfat dupa operatie

04-01-2011
barany mariana
Nu este medic/terapeut
barany mariana
Buna ziua sotul meu a fost operat la mana stanga de incastrare nervului ulnare(nu inteleg cuvantul) in cotul stang.A fost operat in italia dar dupa 3 luni a inceput sa il dora din nou si sa se unfle mana.acelas dr ia sugerat ca trebiue sa se opereze din nou.Daca e posibil sa imi dea cineva un sfat, pt ca eu am o frica ca nu cunva a doua operatie sa-i dauneza.Eu nu pot sa cred ca trebuie facut 2 operati pe acelas nerv. Va multumesc
7 comentarii
0
04-01-2011, ora 13:54
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Este absolut imposibil sa ne pronuntam de la distanta. Este posibila aparitia unor aderente post-operatorii (tesut cicatriceal) care sa comprime din nou nervul ulnar.
Doar o consultatie directa la specialistul neurochirurg poate elucida problema.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
04-01-2011, ora 17:02
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Daca sunteti in Romania, va recomand consult la Chirurgie Plastica-microchirugie reconstructiva, Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti; numai bine
0
16-02-2012, ora 21:30
ana-claudia
Nu este medic/terapeut
ana-claudia
Fiica mea a fost operata in Italia la cotul drept in urma unei cazaturi. Dupa 3 saptamani i-au fost scoase firele si ghipsul. De 2 saptamani face zilnic recuperare intr-un centru specializat, dar nu se vad progrese. Mana ii ramane blocata fie intinsa, fie indoita si numai dupa exercitii fortate executate de medic o deblocheaza, apoi iarasi se blocheaza, bineinteles cu mari dureri in timpul acestor exercitii. Mentionez ca are in interior 2 sarme care leaga fragmentele osoase dupa fractura, insa medicii ii spun ca ooperatia este bine si ca acele sarme pot fi scoase dupa 6-12 luni sau pot ramane acolo. Intrebarea este, de ce se blocheaza? Ce trebuie facut in acest caz? Daca vine in Romania unde se poate adresa? De ce acte ere nevoie pentru aici? Cu asigurarea cum se procedeaza? (acolo are asigurare).
0
16-02-2012, ora 21:35
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Nu ati precizat singurul element esential: tipul anatomo-patologic al fracturii.
Fracturile cotului sunt grave tocmai prin tendinta la blocare a articulatiei, motiv pentru care necesita o kineto-terapie sustinuta timp de 2-6 luni.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
16-02-2012, ora 22:08
ana-claudia
Nu este medic/terapeut
ana-claudia
Buna seara!
Va multumesc pentru promptitudinea cu care raspundeti. Revin cu precizari la operatia de olecran a fiicei mele: a fost o
plurifractura de olecran operata cu fire kilshner si cerclaj 8 (asa scrie pe biletul de la externare)
Nu a avut fragmente osoase iesite in afara.
Avem si radiografia la 3 saptamani dupa operatie, dupa ce i-au scos firele. Vi le-as trimite, dar nu vad unde sa le atasez.
Multumesc!
0
16-02-2012, ora 22:13
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Raspunsul ramane acelasi: aveti nevoie de multe luni de kineto-terapie sustinuta, fara pauza si fara intreruperi, in vederea restabilirii unei mobilitati apropiate de normalitate.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
13-05-2012, ora 15:13
ana-claudia
Nu este medic/terapeut
ana-claudia
Buna ziua1
Revin cu problema fiicei mele Ana-Claudia operata la cot in ianuarie 2012 in Italia, cu urmatoarele aspecte: desi face recuperare, rotatia mainii nu si-a recapatat-o; a recuperat doar ridicarea mainii pana la nivelul capului; unul din cele doua cuie implantate la operatie l-a extras deoarece dadea sa iasa prin piele, dar a mai ramas unul si o sarma in forma de 8; la ultimele radiografii facute acum 2 saptamani s-a vazut ca intre cele doua oase ale antebratului a crescut tesut osos pe o portiune destul de mare.
Ce este de facut in aceasta situatie? Cum o sa reuseasca sa roteasca mana?
Va multumesc anticipat.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cotul jucatorului de tenis - primul ajutor
  •