Unghie infectata

12-06-2017
Mirufeh
Nu este medic/terapeut
Mirufeh
Buna seara!

Sunt Miruna si am 29 de ani. Lucrez in vanzari (coordonez o echipa minunata) si, cu toate ca am un program foarte incarcat, imi place sa am grija de mine si de sanatatea mea. Asa ca merg cu regularitate la salon si ajung macar de doua ori pe saptamana la sala si bazin.
Sa vedeti insa ce mi s-a intamplat: saptamana trecuta am observat că o parte a unghiei de la degetul mare al piciorului drept si-a schimbat culoarea – a devenit alb-galbuie si s-a ingrosat putin, chiar a inceput sa se desprinda de varful degetului! La mers chiar a inceput sa ma doara… Evident, am intrat in panica, e clar ca e ceva in neregula! Va spun sincer ca nu stiu ce sa fac… Oare ce se intampla si de unde m-am procopsit cu problema asta (o fi de la salon, o fi de la piscina??). Recunosc ca nu stiu cum sa scap si mi-e teama sa nu se extinda la toata unghia sau, mai rau, la celelalte unghii! Cred ca nu e bine sa ascund problema. Sunt suparata, de-abia aateptam sa vina vara si sa merg cu sotul meu la mare.
Voi ce ziceti, ati trecut vreodata prin așa ceva? Aveti cumva un sfat pentru mine?
Va multumesc mult si va pup cu drag!

Miruna
3 comentarii
1
13-06-2017, ora 10:53
Dr. Artenie Claudia
Dermatovenerologie, Iasi
Dr. Artenie Claudia
Buna ziua,
Mergeti si faceti un examen micologic din unghie.
O zi buna,
Dr Claudia Artenie
Medic primar dermatolog
0
16-06-2017, ora 23:57
cristachecri
Nu este medic/terapeut
cristachecri
Buna ziua. In primul rand vreau sa precizez ca acest forum (sau poate ca mai sunt si altele) este poate singura mea speranta de a iesi din problema aparuta. Este vorba de tatal meu care are varsta de 78 ani si sufera de dementa si cred ca si de boala Alzheimer. Nu intru in detalii dar va rog sa ma credeti ca este practic imposibil sa il duc la un medic ca sa fie investigat cu infectia aparuta la unghia degetului mare de la picior. Este extrem de complicat de vorbit cu el, devine irascibil, violent la orice cuvant precum "doctor", si nu se lasa deloc ingrijit, mersul la doctor fiind de domeniul fantasticului. Precizez ca nu se mai spala deloc de ceva vreme, este neingrijit si cu siguranta asta este si motivul infectiei. Unghia cu problema este foarte groasa, are un aspect foarte urat, sub unghie se vede infectia si cred ca si celelate unghii au aceasi problema doar ca nu sunt asa de pronuntate. Durerea este suportabila dar a inceput sa mearga mai greu iar laba piciorului si glezna sunt putin umflate. Stiu ca dvs va este foarte greu sa dati un verdict la acest caz si nu ma astept la o rezolvare clara. Bineinteles ca trebuie mers la doctor !!!! dar totusi poate imi dati un sfat sau o recomandare ce as putea sa fac in aceasta situatie. Multumesc si astept cu interes un raspuns.
0
18-07-2017, ora 18:33
Mirufeh
Nu este medic/terapeut
Mirufeh
Buna seara doamna doctor si va multumesc pentru idee!

Acum sunt ok si as fi vrut sa imi spun experienta cu aceasta ocazie.

Mi s-a confirmat ca e o micoza. Sursele pot fi multe in cazul meu...fie sala, psicina, dusuri, salon. Devreme ce nu trecea am zis sa vorbesc cu o farmacista pe care o stiam mai cunoscatoare. Mi-a recomandat ceva si am inceput tratementul. De acum sunt ok insa ce era mai rau e ca riscam sa i-o dau si sotului. Deci da, este foarte contagioasa!
Tratamentul este in schimb foarte simplu: e vorba de un lac de unghii, foarte discret numit kitonail. Nu trebuie sa fac nimic altceva decat sa il aplic pe zona problema seara dupa dus.
E un tratament de surata (cum sunt cam toate in cazurile astea) dar deja vad imbunatatiri deci in curand unghia mea va fi iar prezentabila.
Sper ca poate pot sa ajut pe cineva cu sfatul meu.
Sa aveti o vara frumoasa!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Îți cad unghiile? Ce poate însemna asta
  • Ciupercă unghie picior - tratamente și sfaturi
  • Remedii eficiente pentru ciuperca unghiei
  • Micoza unghiei și ciuperca piciorului - prevenție și tratament
  •