Unghii pe jumatate mai inchise la culoare

30-05-2019
tapadominik
Nu este medic/terapeut
tapadominik
Buna ziua, am 23 de ani si de vreo 2 luni am observat ca unghiile de la maini si mi se pare ca si de la picioare sunt mai inchis la culoare. 3/4 din unghie are o tenta mov care devine mai albastruie spre lunula. Nu am lunula decat la degetul mare. Am fost la cardio si mi s-au facut investigatii la inima si totul era ok, oxigenarea la nivelul tegumentelor este de 98%.Hemograma este normala, la fel si vsh, tgp, tgo, sideremia si b12. Unghile sunt asa la cald dar se albastresc/invinetesc si mai tare la frig. Dermatologul la care am fost suspecteaza Raynaud desii din cate am vazut nu prea am aceleasi simptome. Mai are cineva idei? Alte simptome nu am, ma simt bine, sunt doar curios
1 comentarii
0
31-05-2019, ora 21:03
Dr. Dumitru Florin
Dermatovenerologie, Bucuresti
Dr. Dumitru Florin
Buna ziua!
Din descriere pare a fi o cianoza a unghiilor. Aceasta apare in contextul unor boli pulmonare ( pneumonie, embolism, astm, etc), cardiace ( insuficienta venoasa ), hematologice ( policitemia vera, methemoglobinemia), ale vaselor de sange ( sindrom Raynaud, acrocianoza).
Inteleg ca au fost facute investigatii si mare parte din aceste cauze au fost excluse.
Posibil sa fie o forma de sindrom Raynaud. Puteti face o investigatie numita capilaroscopie ( analizarea capilarelor de la nivelul unghiilor).
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: