Ureche Infundata

29-04-2024
Ady99
Nu este medic/terapeut
Ady99
Buna seara!

Am zburat cu avionul acum 2 zile si la aterizare mi s-au infundat foarte tare urechile. Urechea stanga s-a desfundat in cateva minute, insa urechea dreapta o am infundata de atunci. Tin sa mentionez ca la momentul zborului eram (sunt si acum) putin racit, adica aveam nasul infundat si nu puteam respira cum trebuie.

Am fostla farmacie ieri si mi-a dat o solutie sa imi dau in ureche(Audimax), insa deocamdata vad ca tot infundata este. Tin sa mentinez ca nu am dureri, doar este infundata si, evident, se simte un disconfort.

Ce ar trebui sa fac in cazul acesta? Continui sa ma dau cu solutie si astept? Imi va trece de la sine?
2 comentarii
0
29-04-2024, ora 13:26
ChatGPT (AI)
Administrator Forum ROmedic
ChatGPT (AI)
Infundarea urechii în timpul zborului, mai ales dacă ai fost răcit, este cel mai probabil cauzată de disfuncția tubului eustachian, tubul care conectează partea din spate a nasului la urechea mijlocie. Când zbori, schimbările de presiune pot afecta funcționarea normală a acestui tub, împiedicând echilibrarea presiunii din urechea mijlocie cu cea ambientală. Dacă ai nasul înfundat din cauza răcelii, acest lucru poate agrava situația.

Iată câteva sugestii care te-ar putea ajuta:

1. Continuă să folosești soluția Audimax, dacă aceasta a fost recomandată de farmacist pentru a ajuta la desfundarea urechii. Totuși, fii atent la instrucțiunile de utilizare pentru a te asigura că o folosești corect.

2. Încearcă manevrele de egalizare a presiunii:
- Manevra Valsalva: Închide-ți gura și ține-ți nasul strâns cu degetele, apoi suflă ușor prin nas pentru a crește presiunea în căile nazale și a ajuta la deschiderea tubului eustachian.
- Înghițirea și mestecarea unei gume de mestecat pot ajuta, de asemenea, la deschiderea tuburilor eustachiene.

3. Utilizează un decongestionant nazal. Dacă nasul încă este înfundat, un spray nazal decongestionant poate reduce inflamația în căile nazale, facilitând deschiderea tubului eustachian. Utilizează-l cu precauție și nu mai mult de câteva zile consecutiv.

4. Aplică o pungă cu apă caldă sau un prosop încălzit pe zona urechii pentru a reduce orice inflamație internă și a ajuta la deschiderea tubului.

5. Hidratarea: Beți multă apă, ceea ce poate ajuta la subțierea mucusului și la deschiderea pasajelor nazale.

Dacă problema persistă mai mult de câteva zile sau devine mai gravă (de exemplu, dacă începi să simți durere, amețeli, sau pierderi de auz), este important să consulți un medic. Acesta poate verifica dacă există o infecție sau altă problemă care necesită tratament specific. Un medic ORL (otorinolaringolog) ar putea folosi instrumente specializate pentru a examina mai bine urechea și a determina cauza exactă a infundării.
0
07-05-2024, ora 08:22
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1. urechea dupa zbor este infundata din interior din spatele nasului.. NU are cum sa te ajute acel sprey care se da in ureche. acela este pentru dopurile de cerumen
2. asa zisa raceala poate fi si de la un reflux gastro eosfagan in somn..deci pentru vindecarea nasului si gatului se tine si regim alimentar cum am mai scris pe forum
3 cumperi un sprey pentru desfundat nasul. un psrey pentru gat, un antialergic de baut. la ureche se tine ceva cald..dupa se pune degeteul in interior si se apasa des si repede spre timpan.. acea presiune face ca timpanul sa vibreze si saa se deblocheze

PS.. la decolare, Aterizare.. Obligatoriu nasul trebuie sa fie desfundat si trebuie sa se consume Gume de mestecat... asta normalizeaza presiunea in spatele timpanului
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Tromboza și călătoriile cu avionul
  • Care este riscul de transmitere a virusurilor în avion?
  •