Ureche infundata in urma unei lovituri | Forumul Medical ROmedic

Ureche infundata in urma unei lovituri

25-01-2015
dddan
Nu este medic/terapeut
dddan
Buna ziua! La inceputul anului am primit o lovitura din greseala in zona urechii stangi si din acel moment urechea o simt infundata si cu putina durere in interiorul urechii.Am fost la medic la un spital de urgenta si mi sa spus ca am timpanul perforat si trebuie sa fac o interventie pe timpan. Aceasta interventie consta in lipirea unui lipici pe timpan. Problema este ca aceasta nu garanteaza vindecarea completa, D na Doctor spunandu mi ca depinde de modul de refacere a l organismului.Am facut aceasta interventie iar acum dupa 2 saptamani de la aceasta interventie, ducandu ma la control mi a scos o parte din lipici.Ma simteam foarte bine.Dupa ce mi a fost extras acest lipici la schimbarea pozitiei capului simt ca ceva se misca acolo in ureche, parca ar fi un obiect care se plimba de colo colo.In mod normal ar trebui sa merg la control peste doua saptamani( adica control la o luna de la operatie).Imi puteti da un sfat? e normal la 2 saptamani de la operatie si dupa ce mi sa scos o parte din lipici sa aud acel zgomot? Ce ma sfatuiti sa fac : sa merg imediat la control sau sa astept cele 2 saptamni? Astept cu mare interes un sfat de la un medic ORL...
13 comentarii
0
25-01-2015, ora 20:31
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
da.. te intorci la ORL..sa examineze timpanul la microscop
sa stii daca este timpanul refacut sau mai este perforatie de timpan
tratamentul difera in aceste 2 cazuri
0
26-01-2015, ora 13:13
dddan
Nu este medic/terapeut
dddan
D nul Doctor am fost astazi la control si dupa 2 saptamani de la acea interventie mi sa deplasat scociul lipit pe timpan iar acum am mai ramas doar cu un pansament acolo.M i sa spus ca timpanul se regenereaza in continuare si fara acel scoci.Ma ingrijoreaza faptul ca D n doctor mi a spus inainte de interventie ca acel scoci trebuie sa fie lipit o luna de zile.La control trebuie sa revin peste 2 saptamani.Credeti ca este in regula sau ar trebui sa mai consult si alti medici?...
0
27-01-2015, ora 10:49
dddan
Nu este medic/terapeut
dddan
Ma puteti ajuta cu un sfat Dnul doctor?
0
27-01-2015, ora 18:38
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
am inteles ca NU este inchis in totalitate timpanul
in acest caz..se merge la ORL.. pentru a schmba acel pansament
NU trebuei sa ajunga apa in ureche deloc
trebuie uscata periodic cu uscatorul de par in interior.. acesta este solutia corecta pentru a preveni reinfctare
0
28-01-2015, ora 09:44
dddan
Nu este medic/terapeut
dddan
Va multumesc!
0
01-02-2015, ora 20:48
radu trifescu maria
Nu este medic/terapeut
radu trifescu maria
Stimate domn!ca o persoana ce am trecut prin aceasta suferinta nu pot ramane indiferenta.In primul rand este f important sa AVETI MULTA RABDARE.Cel mai bun specialist din tara, un om special se numeste profesor dr.Ciuchi Vasile.Nu numai ca are niste maini minunate dar are si un suflet mare.Cred ca face parte dintr-o generatie pe cale de...DISPARITIE!Nu am suferit in viata mea de, , urechi, , de otite dar.dintr-o intamplare nefericita am avut timpanul perforat, iar din alta intamplare nefericita am ajuns pe mana unui, , medic, , care m-a operat in privat dar care nu m-a operat el ci rezidentul...trebuia sa invete si acela pe cineva..ce daca am dat 1200 de euro pe interventie?fiind sub anestezie generala nu aveam cum sa vad cine
m-a operat, o adevarata poveste, pot scrie un esseu ;asa DISPERATA am ajuns la domnul profesor Ciuchi care mi-a spus ca va incerca sa ma ajute.Am facut interventia anul trecut in iunie, ma simt ff bine, urechea este USCATA asa cum va spunea si domnul dr.Flueraru (un alt om special)sa nu intre apa in ureche.Sunt la Kaufland la raftul de articole de ingrijire personala niste dopuri, ca niste, , braduti, , va luati si cand faceti baie va puneti unul in urechea afectata, va spalati mai cu grija.Eu va recomand' sa mergeti la dr.Profesor Ciuchi si ce va va spune dansul este..LITERA DE LEGE! -.Va doresc multa rabare si speranta ca va fi bine!mergeti la domnul profesor cu toata INCREDEREA!Sa ii dea bunul Dumnezeu multa sanatate.
0
02-02-2015, ora 05:37
dddan
Nu este medic/terapeut
dddan
Va multumesc! Sunteti ff draguta si multumesc mult pentru recomandare.Sa vedem ce va fi saptamana viitoare cand voi merge la control, sper sa se inchida timpanul, sper ca sa nu ajung acolo la operatie de miringoplastie.Totusi acum puteti face baie normal dupa miringoplastie?Aveti probleme cu auzul, vreo neplacere D na?
0
02-02-2015, ora 11:14
radu trifescu maria
Nu este medic/terapeut
radu trifescu maria
Buna ziua!Inca am restrictie, ca sa ma exprim asa la, , apa, , ;dar dintre toate RELELE...asta e rau cel mai mic.Am invatat sa ma spal singura la cap (in primul an m-am spalat numai la coafor)folosind aceste dopuri.Cu atat mai mult dumneavoastra ca sunteti barbat si aveti parul scurt nu este o problema.Eu sunt o persoana trecuta de 55 de ani, auzul s-a diminuat ptin..dar nu mult.Glumesc si spun ca am ramas intr-o, , ureche, ,.Imi desfasor activitatea de birou..singurul lucru este ca, daca merg la un restaurant si exista o muzica de fond nu prea aud ce se discuta la masa(v-am dat un exemplu).Simt cand este ceata afara un usor disconfort dar totul este ca, dumneavoastra sa ACCEPTATI cu rabdare tot ce se intampla.Important este sa nu raciti si sa nu aveti mucozitati in sfera nas, gat... eu as merge in paralel si la un control la domnul profesor.Retineti:nu este genul de medic NEGUSTOR, cum sunt majoritatea acum...unde am fost prima data, vroiam nu vroiam imi facea cu endoscopul o fotografie, imi era pusa intr-un dosar portocaliu si imi suflau din portofel 100 lei.Pe mine m-a impresionat gestul dansului(cand am vazut ce de pacienti are, din toata tara)ca pur si simplu a empatizat cu suferinta mea, a fost alaturi de mine..stiti?e mai GREU sa refaci, sa remediezi ce a stricat altul inaintea ta, dar dansul nu a dat, , inapoi, ,.Pentru acest lucru am toata consideratia si tor respectul.Am trecut si eu prin momente disperate, am purtat chiar o corspondenta cu PR -ul de la Anadolu am trimis filmultele cu starea timpanului dar...din nou un dar, am avut inspirtaia sa consult o dr.ORL-ista din orasul meu, cam cu aceesi experienta cu a domnul profesor care mi-a spus cam asa(va reproduc conversatia):daca domnul prof.Chiuchi a spus ca va poate AJUTA atunci sa fiti convinsa ca asa este! si am mers pe mana dansului si nu REGRET absolut nimica.Urmeaza ca in luna aprilie sa mai fac o usoara interventie, fara spitalizare.Am omis sa va spun un lucru:toate controalele post operatorii-si au fost cam cinci la numar -au fost fara nici un cost suplimentar!Concluzia ?o trageti dumneavoastra singur!este suficient sa intrati pe google sa tastati numele domnului prof.veti ajunge la un forum, cum este si acesta si veti afla numai de bine de acest OM, da mai intai este om si apoi MEDIC.In speranta ca v-am fost de folos va doresc RABDARE si multa speranta ca totul va fi bine!cu siguranta va fi bine.
0
09-02-2015, ora 17:36
MadixLungu
Nu este medic/terapeut
MadixLungu
Buna ziua.ma confrunt cu o problema..imi simt urechiile infundate, , nu pot introduce nici un betisor de ureche..insa e ciudat ca nu simt durere..doar urechi infundate..sunt in Anglia..am fost aici la medic si mi-a dat un spray nazal..dar nu m-a ajutat cu nimic..ce sa fac?sunt ingrijorata.
0
09-02-2015, ora 19:24
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1. daca nu incape nici betisor in ureche
reese ca ese dop de cerumen, mare, uscat
2 cauta un cabinet privat ORL..si vezi ce ai la ureche
dopul trebuei extras de specialist
3 se poate acasa inmuiacu apa oxigenata.. dar dureaza cateva zile pana se elimina
0
10-02-2015, ora 09:52
MadixLungu
Nu este medic/terapeut
MadixLungu
Va multumesc mult..si in cazul in care o sa ma coste scump sau stiu eu..imi puteti spune cum as putea face asta acasa..cu apa oxigenata..ce pasi sa urmez?
0
10-02-2015, ora 21:44
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
cate 5-6 picaturi de apa oxigenata.. puse in ureche, culact pe o perte cu urechea in sus..si se asteapta pana se termina acea reacti ede firbere din ureche, dupa se scurge tot ce ese din ureche si se sterge cu servetele de hartie.. interiorul urechii
se repete d emia mult ori pe zi.. pana se restabileste auzul
0
15-03-2021, ora 17:12
Soniaaa
Nu este medic/terapeut
Soniaaa
Buna ziua domnul doctor am primit o palma peste urechea dreapta, au trecut 4 zile si ma doare foarte tare pe langa asta, simt ca am o mancarime inauntru, tin sa mentionez ca nu am bagat absolut nimic in ureche! Am lăsat-o asa crezand ca imi va trece, din pacate ma doare din ce in ce mai tare si aud un vajait, câteodată simt ca ma si inteapa acum mai am si o mancarime si nu vreau sa patesc alte complicatii! Nu sunt in Romania si as avea nevoie de niste sfaturi daca se poate, va multumesc!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: