Urechea stanga
Buna ziua am probleme cu urechea stanga cand incord muschii madibulari aud ca un scartait de usa... vreau sa va spun ca am mai fost pana acum la 4 doctori ORL'isti si mi'au spus ca am otita seroasa.. am luat medicamente : prednison, aulin, acc200 picaturi nazale si nimic de vre'o 2 - 3 luni am problema asta.nu ma doare urechea iar auzul este normal.. am si la audiograma normala (timpan este normal.Va rog sa imi spuneti care ar fii problema ca nu mai suport scartaitul asta.. ( este deranjant ) ar putea in timp sa imi treaca? VA MULTUMESC ANTICIPAT...DAN
1 comentarii
Dane... Imi pare rau sa iti spun.. dar NU ai otita seroasa.
Otita seroasa inseamna un lichid in spatele timpanului.. care blocheaza miscarea lui si duce la scaderea auzului. La audiograma ar fi trebuit sa fie o cadere pana la 30 db. pe linia conmtinua(AER).
deasemenea sar fi vazut la Timpanograma.
Cel mai posibil problema ta tine de ARTICUILATIA TEMPORO-MANDIBULARA.
ai facut ceva lucrari dentare care nu sau asezat bine sau ai ceva lipsuri dentare.. dar problema acolo poate fi.. sa modificat muscatura si articulatia a facut o subluxatie.
Iti recomand sa mergi la stomatolog.. sau la Maxilo facial daca esti in oras.
Pana atunci poti lua o crema cu Diclofenac sau indometacina.. si sa aplici pe articulatie.. din exterior( in fata urechii ) si in interior unde simti ca se misca ceva cand deschizi gura.
eviti sa mananci ceva tare( mere, paine uscata.. carne... cam 10 zile)
Otita seroasa inseamna un lichid in spatele timpanului.. care blocheaza miscarea lui si duce la scaderea auzului. La audiograma ar fi trebuit sa fie o cadere pana la 30 db. pe linia conmtinua(AER).
deasemenea sar fi vazut la Timpanograma.
Cel mai posibil problema ta tine de ARTICUILATIA TEMPORO-MANDIBULARA.
ai facut ceva lucrari dentare care nu sau asezat bine sau ai ceva lipsuri dentare.. dar problema acolo poate fi.. sa modificat muscatura si articulatia a facut o subluxatie.
Iti recomand sa mergi la stomatolog.. sau la Maxilo facial daca esti in oras.
Pana atunci poti lua o crema cu Diclofenac sau indometacina.. si sa aplici pe articulatie.. din exterior( in fata urechii ) si in interior unde simti ca se misca ceva cand deschizi gura.
eviti sa mananci ceva tare( mere, paine uscata.. carne... cam 10 zile)
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 2Hipersalivatie
- 3Sangerari nazale de vreo 2 zile cand suflu nasul
- 1Limba alba uscata
- 1Pata Rosie pe cerul gurii
- 0Sept perforat
- 1Surzire neurosenzoriala brusca
- 1Ajutor! Adenopatii multiple!
- 2Tinitus după o răceală de 4 zile
- 1Hiperpneumatizarea celulelor mastoidiene
- 4Posibilă rinită atrofică sau inceput de perforatie sept nazal?