Usturime varful penisului ?
Buna seara, de 4 zile simt o usturime in varful penisului mai mult seara, am fost la medicul de familie mi-a dat antibiotic, inainte de a merge la medicul de familie am dus si o urocultura si a iesit negativ am fost si la urolog pentru un control unde nu am pietre la rinichi sau altceva probleme doctorul mi-a zis ca ar putea fii o inflamatie a prostatei mi-a dat niste medicamente alfa blocante am inceput tratamentul dar nu se vede nici o schimbare mentionez ca am varsta de 26 de ani si ca doar seara si pe timpul dimineti la ora 5 am aceasta usturime in timpul zilei nu am nici o problema nu am erupti pe penis, bubite sau altceva totul pare normal, ce crede-ti ca ar putea fii imi puteti recomanda sa fac niste analize inafara de urocultura si ecograf .Multumesc!
1 comentarii
Usturimea la nivelul vârfului penisului poate fi cauzată de mai mulți factori, iar diagnosticul poate necesita o evaluare amănunțită.
Iată câteva posibile cauze și sugestii pentru investigații suplimentare:
1. Infecții ale tractului urinar sau ale prostatei - Deși urocultura a ieșit negativă, uneori infecțiile pot fi greu de detectat. Infecția prostatică (prostatita) poate să nu fie întotdeauna evidențiată prin simptome clasice sau teste standard.
2. Balanită sau alte infecții locale - Chiar dacă nu observi leziuni evidente, inflamația locală poate să nu aibă semne vizibile inițiale. Testele pentru infecții fungice sau bacteriene locale pot fi utile.
3. Probleme dermatologice - Anumite condiții dermatologice pot cauza simptome similare fără leziuni vizibile. Un consult dermatologic ar putea fi relevant.
4. Reacții alergice sau iritații - Uneori, produsele de igienă personală, lubrifianții sau chiar materialele din lenjeria intimă pot provoca iritații sau reacții alergice.
Investigații recomandate:
- Analize de urină repetate - Uneori, repetarea uroculturii sau efectuarea unui sumar de urină poate ajuta la detectarea unor probleme care nu au fost evidente inițial.
- Teste pentru infecții cu transmitere sexuală (ITS) - Chiar dacă nu este cazul tău, este bine să fie excluse aceste cauze.
- Analize de sânge - Poate fi util să verifici nivelurile generale ale markerilor inflamatori.
- Culturi pentru fungi sau bacterii specifice - Acestea pot detecta infecții care nu sunt ușor identificabile prin teste standard.
- Consult dermatologic - Pentru a exclude condiții dermatologice care ar putea cauza simptomele.
De asemenea, este important să continui tratamentul prescris de urolog și să observi dacă există o ameliorare a simptomelor. Dacă simptomele persistă sau se agravează, este crucial să te întorci la medic pentru o reevaluare. Înțeleg că situația este neplăcută, dar colaborarea continuă cu medicii va ajuta la stabilirea cauzei și la alegerea tratamentului adecvat.
Iată câteva posibile cauze și sugestii pentru investigații suplimentare:
1. Infecții ale tractului urinar sau ale prostatei - Deși urocultura a ieșit negativă, uneori infecțiile pot fi greu de detectat. Infecția prostatică (prostatita) poate să nu fie întotdeauna evidențiată prin simptome clasice sau teste standard.
2. Balanită sau alte infecții locale - Chiar dacă nu observi leziuni evidente, inflamația locală poate să nu aibă semne vizibile inițiale. Testele pentru infecții fungice sau bacteriene locale pot fi utile.
3. Probleme dermatologice - Anumite condiții dermatologice pot cauza simptome similare fără leziuni vizibile. Un consult dermatologic ar putea fi relevant.
4. Reacții alergice sau iritații - Uneori, produsele de igienă personală, lubrifianții sau chiar materialele din lenjeria intimă pot provoca iritații sau reacții alergice.
Investigații recomandate:
- Analize de urină repetate - Uneori, repetarea uroculturii sau efectuarea unui sumar de urină poate ajuta la detectarea unor probleme care nu au fost evidente inițial.
- Teste pentru infecții cu transmitere sexuală (ITS) - Chiar dacă nu este cazul tău, este bine să fie excluse aceste cauze.
- Analize de sânge - Poate fi util să verifici nivelurile generale ale markerilor inflamatori.
- Culturi pentru fungi sau bacterii specifice - Acestea pot detecta infecții care nu sunt ușor identificabile prin teste standard.
- Consult dermatologic - Pentru a exclude condiții dermatologice care ar putea cauza simptomele.
De asemenea, este important să continui tratamentul prescris de urolog și să observi dacă există o ameliorare a simptomelor. Dacă simptomele persistă sau se agravează, este crucial să te întorci la medic pentru o reevaluare. Înțeleg că situația este neplăcută, dar colaborarea continuă cu medicii va ajuta la stabilirea cauzei și la alegerea tratamentului adecvat.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3Usturimi, mancarimi exfoliere piele pe capul penisului
- 3Rog un raspuns cat mai repede usturime penis treaba mica
- 2Usturime penis
- 3Boala sau infectie, ma puteti ajuta?
- 4Am o scurgere incolora si varful penisului este putin rosiatic. Ce poate fi?
- 0am o problema cu penisul
- 0Ajutor urgent!! pete rosii, penis uscat
- 5HIV
- 3Mâncărimi in partea genitală
- 0Usturime usoara capul penisului
- 0usturime in interiorul capului penisului
- 3Posibil HIV?.
- 1Capul penisului vanat
- 0Mancarime usturime la capul penisului
- 1Arsura, umflarea si rosirea penisului
- 3Ajutor! usturime pe pielea penisului si/sau pe corp
- 4Dureri/arsuri piele penis jumatatea superioara
- 2Îți poate afecta masturbarea viața sexuală ??
- 2Durere/Usturime Penis
- 0Ce boala, virus, bacterie, etc. pot lua de pe o haina sh?
Mai multe informații despre: usturime a penisului
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: