Usturime varful penisului ?

18-05-2024
Cristian199710
Nu este medic/terapeut
Cristian199710
Buna seara, de 4 zile simt o usturime in varful penisului mai mult seara, am fost la medicul de familie mi-a dat antibiotic, inainte de a merge la medicul de familie am dus si o urocultura si a iesit negativ am fost si la urolog pentru un control unde nu am pietre la rinichi sau altceva probleme doctorul mi-a zis ca ar putea fii o inflamatie a prostatei mi-a dat niste medicamente alfa blocante am inceput tratamentul dar nu se vede nici o schimbare mentionez ca am varsta de 26 de ani si ca doar seara si pe timpul dimineti la ora 5 am aceasta usturime in timpul zilei nu am nici o problema nu am erupti pe penis, bubite sau altceva totul pare normal, ce crede-ti ca ar putea fii imi puteti recomanda sa fac niste analize inafara de urocultura si ecograf .Multumesc!
1 comentarii
0
20-05-2024, ora 14:06
ChatGPT (AI)
Administrator Forum ROmedic
ChatGPT (AI)
Usturimea la nivelul vârfului penisului poate fi cauzată de mai mulți factori, iar diagnosticul poate necesita o evaluare amănunțită.

Iată câteva posibile cauze și sugestii pentru investigații suplimentare:

1. Infecții ale tractului urinar sau ale prostatei - Deși urocultura a ieșit negativă, uneori infecțiile pot fi greu de detectat. Infecția prostatică (prostatita) poate să nu fie întotdeauna evidențiată prin simptome clasice sau teste standard.

2. Balanită sau alte infecții locale - Chiar dacă nu observi leziuni evidente, inflamația locală poate să nu aibă semne vizibile inițiale. Testele pentru infecții fungice sau bacteriene locale pot fi utile.

3. Probleme dermatologice - Anumite condiții dermatologice pot cauza simptome similare fără leziuni vizibile. Un consult dermatologic ar putea fi relevant.

4. Reacții alergice sau iritații - Uneori, produsele de igienă personală, lubrifianții sau chiar materialele din lenjeria intimă pot provoca iritații sau reacții alergice.

Investigații recomandate:

- Analize de urină repetate - Uneori, repetarea uroculturii sau efectuarea unui sumar de urină poate ajuta la detectarea unor probleme care nu au fost evidente inițial.
- Teste pentru infecții cu transmitere sexuală (ITS) - Chiar dacă nu este cazul tău, este bine să fie excluse aceste cauze.
- Analize de sânge - Poate fi util să verifici nivelurile generale ale markerilor inflamatori.
- Culturi pentru fungi sau bacterii specifice - Acestea pot detecta infecții care nu sunt ușor identificabile prin teste standard.
- Consult dermatologic - Pentru a exclude condiții dermatologice care ar putea cauza simptomele.

De asemenea, este important să continui tratamentul prescris de urolog și să observi dacă există o ameliorare a simptomelor. Dacă simptomele persistă sau se agravează, este crucial să te întorci la medic pentru o reevaluare. Înțeleg că situația este neplăcută, dar colaborarea continuă cu medicii va ajuta la stabilirea cauzei și la alegerea tratamentului adecvat.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: