va rog interpretare analize - hematologie, biochimie

16-05-2007
arb
Nu este medic/terapeut
arb
VSH 16, WBC 11, 3, NE%63, 9, NE 7, 2, LY%28, 7, LY 3, 2, MO% 5, 1, MO 0, 6, EO%1, 8, EO 0, 2, BA%0, 5, BA 0, 1, RBC5, 04, HGB 13, 5, HCT40, 8, HCT40, 6, HCV80, 6, HCH 26, 8, MCHC 33, 3, RDW13, 9, PLT272, PCT0, 15, MPV5, 6, PDW16, 3 si biochimie: FE 33, AST18, UREA24, 1, Glicemie77, Creatinina1, 0, CA TOTAL 9, 3, Colesterol 132;Fibrinogen 364. Sunt f.ingrijorata.Va rog mult ce probleme sunt din cauza celo 7 analize proaste si a fibrinogenului aproape de lim.maxima si ce am de facut?
28 comentarii
0
16-05-2007, ora 00:00
Dr. Markus Sorin
Medicina interna, Sighetu-Marmatiei
Dr. Markus Sorin
Nu stiu care sunt cele 7 analize proaste, eu aici vad o hemoleucograma in limite normale si analizele biochimice sunt fara probleme cu exceptia fierului(care e scazut, discordant fata de Hb care e normala).
Dar noi medicii nu tratam analize ci pacienti,...ori Dvs nu spuneti ce va supara.
0
16-05-2007, ora 00:00
arb
Nu este medic/terapeut
arb
Multumesc f.frumos. Totusi sunt cu teama pt. am omis sa va spun ca am avut in urma cu 5 ani anemie feripriva microcitara hiposideremica, cu dezastru a hemog. si Fe.amenoree..Am facut investigatii si tratament cu Tardyferon, vit.etc.Mi-am revenit cam in 4 luni atunci. Acum am ceva dureri de cap(frunte) iar cele 7 analize considerate proaste sunt: WBC, NE, LY, RBC, MCV, MCH, FE. Faptul ca am multe leucocite si Fe cu 7 unit.sub val.minima ? Am 20ani si sunt studenta, fumez si beau cafea, consum multe fructe si ceva salate, dorm cam intre 5 si 7 ore;am si serviciu pt. ca atunci cand termin facultatea sa pot spune absurzilor ca am "acea vechime de 2 ani".Multumesc si va rog ce-mi puteti spune!
0
16-05-2007, ora 00:00
Dr. Markus Sorin
Medicina interna, Sighetu-Marmatiei
Dr. Markus Sorin
Va pot spune ca leucocitele sunt cu f putin peste normal, ca si neutrofilele- ceea ce poate semnifica nimic sau o infectie banala(actuala sau recenta)-nici un motiv de ingrijorare. In ce priveste anemia de acum 5 ani- acum in mod cert nu e anemie, anemia fiind definita ca o scadere a Hb sub 12 la femei si sub 14 la barbati. Dvs aveti Hb perfect normala si nu e anemie. RBC e numarul de hematii, iar MCV, MCH sunt indici eritrocitari, importanti in cazul unei anemii, dar complet ignorabili atunci cand Hb e normala. Fe e scazut intr-adevar- asa ca puteti sa luati o luna de zile Ferrograd folic 1 tb pe zi. Chestia cu dormitul 5 ore pe noapte nu e bun,...si eu am fost student si dormeam mai mult de 5 ore pe noapte...Fara ingrijorare, in conlcuzie!
0
18-05-2007, ora 00:00
arb
Nu este medic/terapeut
arb
Multumesc mult si pentru acest raspuns, m-am mai linistit.Sper sa descopar infectia; cat priveste fierul voi urma indicatia dv. E de mare ajutor ce facet dv.pe acest site si pe acest forum mai ales ca aproape toti avem acelasi "dusman" timpul desi cand e vorba de sanatate nimic nu mai conteaza. Tot binele tuturor.
0
19-01-2009, ora 12:44
hepatita b
Nu este medic/terapeut
hepatita b
Buna ziua! de curand am facut si eu analizele si mi-a iesit si mie hepatita b. Va rog frumos daca puteti sa-mi spuneti si mie ce e bine si ce e rau in urmatoarele date care sunt din data de 15 ianuarie 2009:
Biochimie: GOT 32.80
GPT 47.50
Gama GT 12.00
Glicemie 89.90
Colesterol 149.00
Trigliceride 78.50
Magneziu 1.96
Bilirubina Totala 2.32
peste 2 luni vreau sami fac iara si analizele si punctia la ficat. puteti sami spuneti dupa analize cat de grav ii. Va multumesc
Bilirubina directa 0.17
Urea 24.30
Creatinina 0.83
Imunologia: Antigen HBS pozitiv
Anti-HCV negativ
Hemoleucograma: Nr. total leucocite 7.30
Neutrofile 60.00
Limfocite 33.00
Monocite 6.0
Eozinofile 0.00
Bazofile 1.00
Nr. neutrofile 4.40
Nr. limfocite 2.40
Nr. monocite 0.41
Nr. Eozinofile 0.01
Nr. Bazofile 0.10
Nr eritrocite 5.25
Hemoglobina 16.50
Hematocrit 47.00
Vol. med Eritrocit 89.50
Hb med eritrocit 31.50
MCHC 35.20
Distrib. vol. eritrocitar 12.40
Rata distri tromb 10.20
PLT 213.00
PCT 0.18
Vol. med trom 8.60
Hematologie: VSH 2
0
21-01-2009, ora 07:57
oanadaciana
Nu este medic/terapeut
oanadaciana
Buna ziua.In decembrie mi-am facut un ste de analize, in urma carora mi s-a spus ca sunt suspecta de hepatita C.Imi puteti spune, ca rog, daca in urma analizelor de mai jos am intr-adevar hepatita C:
Viremie hepatita C: 43 466
Gama GT: 77
HDL Colesterol : 74.8
Bilitubina totala :0.72
Trigliceride :26
TGP:56
TGO:37
AC Anti-HCV: REACTIV
Sper sa fie suficiente pentru a va da cu parerea.
Multumesc
0
01-05-2009, ora 20:11
ghitamarian
Nu este medic/terapeut
ghitamarian
Buna seara.Am facut un set de analizele iar WBC 12.65, LYMPH 3.74, NEUT 7.39, EO 0.59 mi-au iesit mari In ziua respectiva am luat o pastila antibiotic pentru stomac. Va rog sa-mi spuneti si mie daca este posibil sa fi crescut valorile analizelor de la antibiotic si ce inseamna analizele respective.Multumesc
0
06-07-2009, ora 23:09
Bogdan1979
Nu este medic/terapeut
Bogdan1979
Buna ziua,
Am si eu o intrebare vis-a vis de rezultatele la niste analize facute recent la Institutul Clinic Fundeni. Ma stiu de multa vreme (cca. 8 ani) cu unele probleme cu ficatul, o asa denumita de medici hepatita cronica cu citoliza, cu transaminaze crescute. Am urmat un tratament prescris de medicii de acolo cu Ursofalk 250 mg si Lagosa si mi-au scazut transaminazele in limite normale, dar observ ce ceva vreme ca la analizele de hematologie imi iese modificat PDW -ul si anume 74, 2% fata de intervalul de normalitate de 12-18%. In afara de asta MCH-ul e de 32, 4 fata de intervalul de normalitate de 27-31%. Ce ar putea insemna modificarile astea noi care ma pun pe ganduri fata de cele pe care le stiam eu cu ficatul marit, steatoza, structura neomogena? Mentionez ca nu am virusi hepatici B sau C.
In speranta unui raspuns la cele ce v-am scris eu, va multumesc anticipat.
0
12-09-2009, ora 15:22
crys_0101
Nu este medic/terapeut
crys_0101
am si eu nioste analizesi ma ingrijoreaza 4 din ele :monocite% 7.70;mono #:0.5;rdw-sd-36.7;mpv:10.3.multumesc
0
15-03-2010, ora 20:43
iulia29
Nu este medic/terapeut
iulia29
Buna ziua, am facut analize si ceea ce am ingrijoreaza pe mine este k nu stiu ce anume insemna MPV -ul 7 ce insemna asat.va rog sa-mi raspundeti multumesc frumos !!!
0
15-03-2010, ora 22:51
Dr. Markus Sorin
Medicina interna, Sighetu-Marmatiei
Dr. Markus Sorin
inseamna volumul mediu al trombocitelor si nu are nici o semnificatie luata izolat. Va rog cand e vorba de hemoleucograme sa le prezentati integral si in nici un caz- doar un parametru.
0
16-03-2010, ora 09:30
iulia29
Nu este medic/terapeut
iulia29
Buna ziua, aste sunt rerultatele analizelor mele de la Hematologie WBC-7.2 NE%46.3 LY-44.7 MO%6.5 EO%2.1 BA%0.4 NE#3.3 LY#3.2 MO#0.5 EO#0.2 BA#0.0 RBC4.30 HGB14.1 HCT41.3 MCV96.1 MCH32.9 MCHC43.2 RDW13.2 PLT230 SI CEE CARE MA INGRIJOREAZA ESET MPV7.3 multumesc frumos si rog un raspuns !!!
0
25-03-2010, ora 21:10
alina_nicolae1983
Nu este medic/terapeut
alina_nicolae1983
rezultate analize
PCT 0.37 %
CK 248 U-L
VSH 21 MM 1º h
FACTOR REUMATOLOGIC mai mic decat 9, 38
ASLO 448
PROTEICA C REACTIVA mai mic decat2, 9
acestea au fost rezultatele in neregula, am fost diagnosticata cu fibromialgie iar tratamentul consta in TRYPTIZOL 10 mg. specific ca acuz dureri de oase, articulatii si oboseala. nu stiu daca aceste medicamente ma ajuta cu ceva. va multumesc!
0
27-04-2010, ora 12:14
panflodan
Nu este medic/terapeut
panflodan
V-as ruga frumos daca puteti sa imi interpretati si mie analizele:
RBC=5, 54 10^6/mm3
HGB=17, 1 g/dl
HCT=45, 34%
VEM=82 fL
HEM=30, 9 pg
CHEM=37, 7 g/dl
acuz respiratie greoaie, oboseala
0
18-05-2010, ora 15:50
Attractive Anca
Nu este medic/terapeut
Attractive Anca
Buna ziua. Mi-am facut analizele si rezultatul MPV-ul mi-a iesit 10.3, insa valoarea normala ar fi trebuit sa fie 0.17- 0.35/ fL. Imi puteti spune va rog ce inseamna asta?
0
18-06-2010, ora 17:32
Ioany
Nu este medic/terapeut
Ioany
Buna ziua D-le drmarkuss1!
Recent am facut analizele de sange si in cadrul hemoleucogramei am unele valori iesite din limite
(RDWCV=16, 7; PDW=129; MPV=13, 1; WBC=4, 5, LY=0, 96; EO=4, 25; LY=21, 4) Restul analizelor, respectiv:, Biochimia, Electroforeza, rezultatele sunt in limite normale V-as ruga ca in limitele timpului, sa va exprimati parerea Dv. fata de aceste valori, indicandu-mi daca este posibil si eventuale recomandari! Cu deosebita stima, Ioany
0
07-07-2010, ora 13:13
eddyz
Nu este medic/terapeut
eddyz
Buna ziua.
Tatal meu si-a facut analizele de sange ieri si a primit urmatoarele rezultate.

WBC - 6.91 (4.3-10)
RBC - 4.9 (4.5-5.9)
HGB - 14.4 (12-18)
HCT - 43 (41-53%)
MCV - 87.8 (80-98)
MCH - 29.4 (28-34)
MCHC - 33.5 (32-36)
PLT - 221 (150-400)
LYMPH% - 25 (10-50%)
MONO% - 8 (0-12)
NEUT% - 65.9 (37-80)
EO% - 1 (0-7)
BASO% - 0.1 (0.00 - 2, 5)
LYMPH# - 1.73 (0.60-3.40)
MONO# - 0.55 (0.00-0.90)
NEUT# - 4.55 (2.90-6.90)
EO# - 0.07 (0.00-0.70)
BASO# - 0.001 (0.00-0.20)
RDW-CV% - 13 (10.9-15.7)
RDW-SD - 40.6 (37-54)
PDW - 12.7 (0.00-9.99)
MPV - 10.4 (6.3-10.1)
P-LCR% - 28.5 (13.0-43.0)
PCT - 0.23 (0.00-9.99)
*VSH - 8 (2-13)

HEMOSTAZA:

In urma cu un an tatal meu a fost operat, si i-a fost extirpat un rinichi (avea tumoare), si pana acum si-a facut analizele tot la 3 luni si au fost ok. (a fost de doua ori la tomograf) Azi a mers iar la oncologie, si i s-a cerut sa faca urgent o tomografie, dar fara sa primeasca explicatia de ce.
Ce poate sa fie? Cum apar rezultatele?
Mulumesc anticipat.
0
18-08-2010, ora 11:18
clau261370
Nu este medic/terapeut
clau261370
Buna ziua,
Sotul meu este in spital de 6 zile si inca nu i-au pus un diagnostic. A avut febra 6-7 zile (39-40), apoi stare de greata, voma, dureri de gat.
Rezultatele de la Biochimie sunt:
ALT/TGP-109
LDH-997
GCT-107
Bilirubina directa-0.9
Hematologie:
MCV-67.3
MCH-21.1
MCHC-31.3
RDW-15.5
RBC-6.47
MO#2
NE-8.9
MO%13.8
EO%0.5
Coagulare:
PT-10.2
PT%128
INR-0.88
Restul erau in intervale normale.
Ecografie abdominala:
Colicist cu pereti ingrosati
VP-9
Splina-15
Ficat: LDH-15, LSH-8.6, LC-2.8
Va puteti da seama ce ar putea avea?
0
20-01-2011, ora 16:36
raludo
Nu este medic/terapeut
raludo
Buna ziua,
de curand am facut si eu si familia mea un set complet de analize. Doamna doctor a spus ca copiilor le-au iesit f bine, insa la fetita mea de 2 ani ( cu test hiv negativ) i-au iesit celulele cd4 cu valoare f mare de 2235, iar cd3 - 3383. ati putea sa ma lamuriti despre ce ar putea fi vorba? multumesc mult
0
03-02-2011, ora 23:48
crystin
Nu este medic/terapeut
crystin
Buna ziua sotul a facut analizele si lab ia dat urmatoarele val Vsh1h 2, fibrinogen marit 376 val norm 150-350, monocite 12, 5 si val normale 5, 5-11, 7, eozinofile 8.0 val normale 0, 9-2, 9, bazofile 0, 1 val normale0, 2-1, 0 va rog ce inseamna asta sunt f ingrijorata Va multumesc
0
10-02-2011, ora 12:14
cesi
Nu este medic/terapeut
cesi
buna ziua..i-am facut analize fiicei mele de 12 ani si au iesit trombocitele 521 mii.limitele erau intre 150-450 mii.. ce sa fac..am inteles ca aceste trombocite tin de coagulare..sa-i mai repet analizele? astept un sfat..sunt cam ingrijorata..multumesc
0
18-02-2011, ora 10:56
iri80
Nu este medic/terapeut
iri80
as dori si eu sa aflu ce inseamna urmatorul rezultat de analize, pt. ca d-na dr. mi-a spus ca am analizele bune:
Abnormal PLT Pop
PLT 373
MPV 7.0
PCT 0.259
PDW 16.0

Multumesc din suflet
0
01-03-2011, ora 18:43
crystin
Nu este medic/terapeut
crystin
Buna seara sunt insarcinata si am grupul sanguin o1 pozitiv iar sotul A (II) negativ va rog sa imi spuneti daca este vreo problema Va multumesc
0
02-03-2011, ora 00:48
niko_2804
Nu este medic/terapeut
niko_2804
Buna ziua! As dori va rog, o inerpretare la hemoleucograma baietelului meu in varsta de 11 luni si jumatate, sunt foarte ingrijorata de val. din buletinul de analize (o sa vi le scriu aici doar pe cele din chenarul ingrosat): RDW- 14.6 ; PDW- 19.1 ; LY- 13.40 ; NE%9.1 ; LY%82.3 ; MO%1.80. Va rog din suflet sa-mi dati un raspuns cat mi curand. Multumesc anticipat!
0
11-03-2011, ora 20:07
darius-ion
Nu este medic/terapeut
darius-ion
Buna seara,

Va rog ajutati-ma, daca se poate cu interpretarea unor rezultate la analiza:
Am sa va scriu doar valorile care nu se incadreaza in limitele normale;

Hemoleucograma(sange total)
-% bazofile-1, 20
-eozinofile-0, 10

Sumar urina- sange -prezent
leucocite-prezent

Sediment urina-celule epiteliale numeroase
-leucocite numeroase
- oxalat de calciu frecvent
- hematii frecvente

Multumesc anticipat, va specific ca am 35 de ani.
0
06-12-2011, ora 10:51
Florinsm
Nu este medic/terapeut
Florinsm
Buna ziua
Va rog ajutati-ma, daca se poate cu interpretarea unor rezultate la analiza la fetita mea de 2 ani si 2 luni.
Am sa va scriu doar valorile care nu se incadreaza in limitele normale:
MCH:26.5 LIMITE:27.0-32.0
RDW SD:36.7 LIMITE:39.0-48.0
TROMBOCITE:441 LIMITE:140-400
MULTUMESC.
0
23-02-2012, ora 11:07
OR7
Nu este medic/terapeut
OR7
Rog interpretare analize:
F, 32 ani, mentionez ca anterior recoltarii am baut cafea si am mancat cativa biscuiti, in masura in care asta afecteaza interpretarea rezultatelor:

RBC 4.33 3.8 - 4.8 *10^6/mm3
HGB 12.7 12 - 15 g/dl
HCT 37.8 36 - 46 %
MCV 87.3 80 - 96.0 fL
MCH 29.3 28 - 34 pg
MCHC 33.5 32 - 36 g/dl
RDW 13.7 11.5 - 14.5 %
PLT 192 150 - 450 *10^3/mm3
PDW 18.8 12 - 16.5 %
PCT 0.17 0.16-0.48 %
MPV 8.7 7.4 - 10.4 fL
WBC 4.00 4.8 - 11.0 *10^3/mm3
GR
NE 2.02 2.54 - 7.48 *10^3/mm3
EO 0.031 0.09 - 0.88 *10^3/mm3
BA 0.070 0.0 - 0.2 *10^3/mm3
LY 1.62 1.20 - 4.95 *10^3/mm3
MO 0.253 0.09 - 0.88 *10^3/mm3
GR %
NE % 50.6 53 - 68 %
EO % 0.77 2 - 4 %
BA % 1.76 0.0 - 2.0 %
LY % 40.6 25 - 45 %
MO % 6.33 2 - 8 %

Biochimie

Test Rezultat Interval de referinta Metoda
Glucoza serica 68 60 - 105 mg/dL Chimie umeda

Ma ingrijoreaza putin PDW mai mare decat val normala, WBC, NE, EO sub limita inferioara. Ce ar insemna acest lucru?
Multumesc
0
27-03-2015, ora 21:26
sorin11
Nu este medic/terapeut
sorin11
Buna ziua!

As dori va rog frumos interpretarea acestor analize de sange:
MXD% 15, 2
MXD 1, 52
Sunt foarte ingrijorat de valoarea lor peste limitele normale, astept un raspuns va rog frumos!
Adaugă un comentariu / răspuns

22-02-2021, ora 09:30
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medic Chat
Interpretare analize medicale online
Rapid    Confidențial    Anonim
Cu Medic Chat ai peste 200 doctori din 38 specialități medicale.
Întreabă un doctor acum!   >
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Examene hematologice
  •  
     
     
    Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
    Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.