Va rog o parere despre sinuzita

01-11-2019
FlaviaS
Nu este medic/terapeut
FlaviaS
Buna ziua,
Am 26 de ani si in august, anul curent, a aparut la mijlocul zilei (afara fiind) o tuse seaca persistenta(mancam si initial am crezut ca m-am innecat cu ceva pentru ca a aparut foarte brusc).Au urmat cateva vizite la medicul de familie (locuiesc in Germania)unde initial am primit PARACODIN pe timpul noptii doar, de 3 ori.Au inceput sa lacrimeze ochii foarte tare, nasul curgea apos si stranutam in continuu...apoi incepe sa doara urechea dreapta si capul.Din nou la dr de fanilie:primesc Sinupret, Ibuprofen si Spray pt nas.Dupa o saptamana a fost mai rau:secretiile nazale se ingrosasera si au devenit galbene, spray-ul pt nas nu mai ajuta...DIN NOU LA DR DE FAMILIE:primesc amoxicilina pt 5 zile.Dupa 5 zile parea ca e putin mai bine si am cerut eu pt inca 5 zile.Intre timp am facut programare la ORL:primul pas-nu a fost gasita nicio alergie.Apoi am facut CT al sinusurilor si mi s-a spus doar ca toate sinusurile sunt inflamate.
Dr de la ORL lasa de dorit...nu mi-a explicat absolut nimic din ce am doar am primit ceva tratament naturist:dim si seara pt 10 zile pastile cu extract din Ananas, SOLEDUM si spray nazal pe baza de uleiuri esentiale plus un speay cu cortizon.
Tusea nu mai apare momentan decat noaprea dar nu mai este puternica...in schimb sunt inca infundata, dureri de cap groaznice, stranut si nas infundat/curge.Probabil chestia asta o am de mai de mult...de ceva ani imi curgea nasul insa doar apos si fara dureri de cap.
Va rog, imi puteti da o parere despre ce ar trbui sa fac in aceasta situatie?
VA MULTUMESC!!
3 comentarii
0
01-11-2019, ora 19:08
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1. consult stomatolog cu radiografiii la radacina dintilor de sus.. de acolo pot fi sinusite
2 consult gastrologie... un reflux gastro esofagian..poate duce la gat irita..si tuse, poate ajunge pana sus in spatele nasului.. si provoca inflamatie.
3 un antialergic Tamalis, aerius, xyzal... ati luat ?
0
03-11-2019, ora 20:38
FlaviaS
Nu este medic/terapeut
FlaviaS
1.Controlul tomatologic a fost facut.Din fericire, la dinti nu sunt probleme.
2.Nu am facut un control gastro.Cand am avut tusea f puternica am observat ca la anunite alimente se intensifica tusea, mai ales la ceea ce continea alcool.Atunci am citit ce scriati dvs despre asta pe forum si am incercat sa schimb cate ceva in alimentatie...dupa care incet am revenit la normal.Tusea e mai bine in orice caz dar cred ca totusi nu a avut de-aface cu alimentatia pentru ca simt ca se porneste tusea doar, noaptea, atunci cand simt ca incep sa curga secretiile anterior, spre gat.
3.Antialergic am luat..Cetirizin.Nimic.
Singurul ce simt ca ma ajuta f putin este spray-ul cu cortizon pt nas, mai reduce din stranut si mancarimea de nas si urechi.
0
03-11-2019, ora 20:41
FlaviaS
Nu este medic/terapeut
FlaviaS
Acum 2 2 ani am fost la O.R.L la un alt medic, iar parerea lui a fost ca trebuie o corectura de sept si pe zrimitere scria ceva de rinita vasomotorica sau ceva de genu.Nu am fost pentru ca am ramas insarcinata si am asteptat sa termin cu sarcina si alaptatul.
Medicul actual nu a luat trimiterea in considerare...nu are aceeasi parere.
Cred ca o a treia parere e cea mai.adecvata?!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Am sinuzită? - semne și simptome ce susțin diagnosticul
  • Sinuzita a fost asociată cu un risc crescut de boli reumatice
  •