vaccin antihepatita la bebelus

17-02-2010
anamaria2001
Nu este medic/terapeut
anamaria2001
Am si eu cateva nelamuriri, va rog...daca poate cineva sa-mi raspunda.cat timp este protejat bebelusul vaccinat cu vaccinul hepavax?am inteles ca e pentru toata viata..sa fie asa oare?impotriva hepatitei b nu mai trebuie vaccinat?va multumesc!
13 comentarii
0
17-02-2010, ora 11:00
Dr. Boia Iulia Cristiana
Pediatrie, Bucureşti
Dr. Boia Iulia Cristiana
hepavax este antihepatită b, dacă nu mă inşel sunt 3 doze şi teeoretic protecţia este de durată- desi la un moment dat ar trebui să fie făcută o testare a anticorpilor pentru a se vedea dacă sunt îndeajuns şi atunci trebuie revaccinare dacă nu sunt suficienţi. dar asta abia peste câţiva ani, nu ştiu să vă zic exact cât
0
17-02-2010, ora 11:38
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Daca vreti sa stiti adevarul vaccinul nu protejeaza de nici o hepatita (sunt zeci de mii de cazuri anual de copii vacinati care se imbolnavesc dar atunci se da vina repede pe altceva) si nici nu are cum sa proteje caci hepatita apare nu ca urmare a unui virus ci ca urmare a adunarii de toxine chimice/corporale/alimentare in sange si pe care fiactul nu le mai poate elimina. Microbii din sange sunt urmare abolii si nu cauza ei, asa cum apar si intr-o apa statuta.

Daca cineva ar arata statistica reala a vaccinatilor care se fac la hepatita atunci toate lumea s-ar prinde
ca vaccinurile se fac numai pt. profit si nu pazesc de nimic. Ba dimpotriva, ele distrug sistematic sistemul imunitar datorita toxinelor puternice pe care le contin declarate chiar pe hartia insotitoare.

Daca ar fi ca vaccinurile sa aiba vreun efect nu ar exista aproape 2 milioane de bolnavi de hepatita in Romania (stadiul 2008, tendinta crescatoare)!

Acum 30 de ani nu exista vaccinuri de hepatita si nu erau decat FOARTE putin bolnavi de hepatita si atunci numai de hepatita A sau B. De C nu prea se stia..

Dar mai trebuie sa curga multa apa pe Dunarea ca sa se destepte si pacientii romani (doctorii oricum vor mai dormi cateva secole in plus)
Dormiti fratilor mai departe...
0
17-02-2010, ora 12:12
Dr. Boia Iulia Cristiana
Pediatrie, Bucureşti
Dr. Boia Iulia Cristiana
hepatita toxică e un nr foarte mic de cazuri din total- B, A sunt foarte des întâlnite la noi în ţară, la fel şi C ul- am colegi şi cunoscuţi contaminaţi când erau mici in spital de la seringi pe vremea când nu se foloseau seringi de unică folosinţă, am văzut zeci de pacienţi care s-au contaminat de la transfuzii sau dializă! ca să nu mai zic că pe cale sexuală este atât de frecventă şi se transmite atât de uşor= cel puţin virusul B- e nevoie de cantităţi mult mai mici de virus decât pentru HIV- ca să nu mai zic că e foarte uşor să te infectezi de la un ac sau ceva de genul ăsta

evident alcoolul şi alte cauze toxice provoacă hepatită şi ciroză- procent destul de mare în ţara noastră- dar pt alcoolism din păcate nu avem vaccin

şi tot din păcate nu avem decât vaccin pt virus B- pt A nu prea se face- şi hepatita A este boala mâinilor murdare- foarte frecvent întâlnită la copii, iar C ul nu are vaccin şi este cel mai frecvent luat prin proceduri gen transfuzie cum am zis mai sus, in plus există atâţia bolnavi pt că abia recent s-a instituit vaccinarea şi sunt generaţii întregi neacoperite sau deja contaminate- să nu mai zic de comportamentul la risc, sexual, drogaţi etc. şi evident la noi in ţară o categorie uriaşă de oameni care refuză vacinarea sau nu reuşesc să fie vaccinaţi- se pierd din evidenţă- comunităţile de rromi de exemplu- care ajung să fie contaminaţi, se duc pt câteva bonuri de masă să doneze sânge şi dau mai departe (asta e explicaţia pt care sunt atâţia ifnectaţi în ţara noastră)

iar vaccinul anti B este unul dintre cele mai sigure existente- obţinut prin inginerie genetică, aproape lipsit de efecte secundare!

Dnă Anamaria, ar trebui să ştiţi că o să mai auziţi multe prostii în următorii ani, pentru că din păcate există un "curent" antivaccinare- care în loc să ajute ţine ţară noastră în loc- dacă aţi căuta pe internet statistici din vestul europei- acolo nu este situaţia tragică de la noi în privinţa multor boli- mai ales din cele care s-au putut elimina prin vaccinare- acolo educaţia este mai bună şi oamenii nu se lasă păcăliţi de poveşti SF şi ale teoriei conspiraţiei chiar aşa uşor.

Deci nu vă faceţi griji şi aveţi grijă de bebeluşul dvs!
0
17-02-2010, ora 14:51
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
In Romania, ca si in alte tari mai retardate a aparut in mod firesc un curent de informare si de desteptare. Adevarul este greu de ascuns mult timp si nu poti pacalii toti oamenii tot timpul. Cine-i mai destept se prinde repede. Iar la 2 milioane de bolnavi de hepatita intr-o singura tara - in era vaccinului minunat !!! - trebuie sa fi chiar orb din nastere, cu ochii scosi si in plus chiar legat la orbite cu o basma neagra sa mai mai crezi ca vaccinul ofera protectie de hepatita.
0
17-02-2010, ora 15:08
Dr. Boia Iulia Cristiana
Pediatrie, Bucureşti
Dr. Boia Iulia Cristiana
într-adevăr mai "retardate" pentru ca la noi in ţară se crede orice prostie- de la deochiat la vrăjitorie şi nu numai... şi e usor să păcăleşti oamenii cu informaţii aberante

normal că sunt mulţi bolnavi de hepatită! vaccinarea a inceput foarte târziu- după 1995, majoritatea sunt bolnavi vechi rămaşi de mai demult, sau provin din categorii nevaccinate- şi mai sunt şi hepatitele C şi A- pentru care momentan nu există vaccin- deşi in câţiva ani va apărea şi atunci va fi foarte bine!- vaccinul nu vindecă pe cine e deja bolnav!!!

cei vaccinaţi sunt protejaţi dar o dată la 5-7 ani trebuie să şi testeze anticorpii şi să refacă vaccinul dacă e nevoie- depinde de la om la om asta.
0
18-02-2010, ora 10:23
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Pai sabia are doua taisuri: oamenii cred la fel de orbeste si in prostiile medicinii.
Desi cunoasterea "virusului" de hepatita A si C de zeci de ani nu a dus la fabricarea unui vaccin impotriva lor se face la gripa porcina intr-un timp record zun vaccin - CHIAR INAINTE SA SE STIE CUM O SA SE MODIFICE VIRUSUL ?
Cam la fel si a virusul de cancer de col uterin de la care se imbolnavesc si mor anual mii de fetite.
Ce importanta mica au aceste 2 vaccinuri spre deosebire de milioanele de bolnavi de hepatita A si C ??????
De ce induastria pe care o tot lauzi orbeste nu se preocupa si ea de chestii mai importante ???
0
21-02-2010, ora 08:59
anamaria2001
Nu este medic/terapeut
anamaria2001
daaa...mi-e clar ca exista pareri pro si contra vaccinarii...sii...cred ca nu ne ramane decat sa ne punem nadejdea in Cel de sus ca ne va ferii de toate boliile din lume.cu parere de rau o spun ca cineva foarte apropiat mie s-a pricopsit cu aceasta boala...hepatita b.de aceea cautam raspunsuri...si inca mai trebuie sa ma informez.am o fetita de 3 ani...de aceea cautam inforlatii despre vaccin...sa speram ca ne va feri Cel de sus...oricum ce ne este dat sa ducem..nu ne putem impotrivii...va multumesc pt raspunsuri si va doresc multa sanatate!!!asta e mai importanta decat toate!:):*
0
22-02-2010, ora 07:23
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Pai cine se vaccineaza asa orbeste si isi pune incredereaa oarba in medici denota o mare neincredere In Dumnezeu. Dumnezeu care a dat destula minte omului sa inteleaga ca un vaacin nu a fost facut sa ajute si nici nu are cum sa protejeze de ceva.
Daca aratati atata lipsa de incredere in Dumnezeu si in multiplele remedii din natura contra oricarei boli cat si atata naivitate sa-i credeti orbeste pe doctori inseamna ca Dumnezeii vostrii sunt de fapt si de drept doctorii iar in cazul aceasta Dumnezeu nu are cum sa va fereasca de prostiile pe care doriti sa le faceti.
0
22-02-2010, ora 10:07
Dr. Boia Iulia Cristiana
Pediatrie, Bucureşti
Dr. Boia Iulia Cristiana
Este foarte bine momentan, fetiţa este apărată. După 5-7 ani să o duceţi la o analiză pentru a verifica nivelul anticorpilor din sânge şi atunci vi se va spune dacă este nevoie de o revaccinare. Nu vă faceţi griji, totul o să fie bine.

Dumnezeu a dat minte oamenilor şi să evolueze şi să descopere singuri leacuri şi soluţii la problemele lor, nu să aştepte orbeşte de la EL. Nimic pe lume nu se poate face fără credinţă şi ajutor, nici medicina nu ar fi putut descoperi nimic şi mii de oameni ar fi murit de mii de boli pentru care există azi vaccinuri şi tratamente eficiente dacă nu avea ajutor de la Cel de Sus. Dvs faceţi un păcat pentru că credeţi că vă ajută doar pe dvs şi nu pe alţii.
0
22-02-2010, ora 14:44
anamaria2001
Nu este medic/terapeut
anamaria2001
Chiar nu vroiam sa las nici o impresie cum ca nu as avea incredere in Dumnezeu.In primul rand in El ma incred, abia apoi in medici.Daca nu era El nu aveam azi o fetita sanatoasa dupa o sarcina pierduta.Eu vroiam numa sa stiu mai multe despre vaccin...cat timp sunt protejati.oricum datoria noastra de parinti ne-o facem fiecare...normal ca vrei tot ce e mai bun pentru copilul tau...nu?de aceea am zis ca nu ne ramane decat sa ne incredem in El ca ne va feri.pentru ca am vazut aceste contraziceri.si cu vaccin sau fara el daca ti-e dat sa duci o boala pe picioare tot o duci.
0
22-02-2010, ora 14:59
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
"Chiar vă bateţi joc de femei?
22 Februarie 2010 Articol semnat de Oana Timar
http://www.libertatea.ro/stire/chiar-va-bateti-joc-de-femei-277318.html

În toamna anului 2008, Ministerul Sănătăţii cumpăra 330.000 de fiole de vaccin contra HPV (cancer de col uterin) de la două firme străine. Îndeajuns cât să fie vaccinate toate elevele de clasa a patra. Părinţii s-au arătat însă reticenţi la campania de imunizare, aşa că mai mult de 300.000 de doze au rămas nefolosite. Multe din ele expiră peste două luni, iar pentru a nu le arunca la gunoi, autorităţile au decis să le folosească chiar şi pe femei, deşi în cazul acestora vaccinul nu e eficient.
Prima campanie, desfăşurată în urmă cu doi ani, a fost un eşec, foarte puţine fetiţe de 12 ani fiind vaccinate. A urmat apoi un alt val în care vaccinarea a fost extinsă la femeile până la 24 de ani. Nici aşa stocurile de ser nu s-au împuţinat.
Fiolele au costat 20 de milioane de euro
Până săptămâna trecută s-au vaccinat doar 16.324 de tinere. Disperaţi că vor fi nevoiţi să arunce la gunoi vaccinuri în valoare de 20 de milioane de euro, reprezentanţii MS au anunţat că orice femeie, indiferent de vârstă, se poate vaccina, dacă medicul ei îi dă voie. Ceea ce "uită" Ministerul Sănătăţii să spună este faptul că studiile clinice arată că serul îşi pierde din eficienţă după începerea activităţii sexuale.
Specialiştii susţin că dacă după vârsta de 25 de ani vaccinul nu mai este eficient în proporţie de 100%, după 30 de ani nu-şi mai are deloc rostul. Dar cum vaccinul există în depozitele direcţiilor de sănătate, mai bine să fie femeile injectate degeaba decât fiolele să fie aruncate la gunoi!

Comentariu Qui bono: am doar trei întrebări:
1- Ministerul Sănătăţii este condus de specialişti în medicină sau de tractorişti?
2- Se poate folosi vaccinul contra HPV la femeile de peste 25 de ani sau se poate arunca la canal?
3- Ministerul Sănătăţii dă voie unui doctor să dea voie, sau un doctor dă voie unei femei să dea voie?

Răspunsul corect la cele trei întrebări este:
DA, Ministerul Sănătăţii s-a mutat la Spitalul de boli psihice!"
-
0
22-02-2010, ora 16:48
Dr. Boia Iulia Cristiana
Pediatrie, Bucureşti
Dr. Boia Iulia Cristiana
staţi liniştită, doamnă nu aţi lăsat impresia că nu credeţi în Dumnezeu, era afirmaţia unui om supărat că nu l-aţi ascultat. Şi culmea nici eu nu cred că am lăsat impresia asta, doar pentru că nu mă las păcălită şi am învăţat totuşi ceva în facultatea asta, şi nu aiurea aşa ca proasta ci şi judecând ce învăţ nu luându-le de bună orbeşte- dar nu contează decât două păreri pe lumea asta: a fi sau a nu fi de acord cu scarface
0
22-02-2010, ora 16:51
Dr. Boia Iulia Cristiana
Pediatrie, Bucureşti
Dr. Boia Iulia Cristiana
ciudat şi cu vaccinul anti HPV- după părerea mea acest "dat voie de la medic" ar trebui să însemne testare HPV= care din păcate e scumpă şi nu ştiu câţi or să o facă- şi dacă femeia nu are niciuna din tulpinile incluse în vaccin- atunci poate să îl facă. altfel îl face inutil- dacă are deja una din tulpini, logic nu o să mai aibă niciun efect protectiv- de ce să te apere dacă te-ai contaminat deja?
ceea ce am văzut să se facă a fost consult ginecologic= şi dacă nu apare nicio anomalie, nicio modificare la Papanicolau- se presupune că nu este prezent HPV în corp- şi atunci verde pentru vaccin...
chiar o să fac un sondaj printre colegii vaccinaţi să văd căruia i s-au făcut analize şi testare mai serioasă...
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Profilaxia infecţiei cu virusul hepatitic B
  •