Valdoxan-urgenta!

20-09-2011
pulberedestele
Nu este medic/terapeut
pulberedestele
As vrea sa facem o lista foarte lunga de semnaturi, pe care ulterior s-o trimitem la Casa de Asigurari locala, fiecare in judetul de care apartine si apoi toti la Casa Nationala pentru a face lobbyng pentru introducerea acestui medicament-agomelatina(Valdoxan)-pe lista de medicamente compensate sau gratuite a Casei.Va rog sa tratati cu maxima responsabilitate subiectul, iar eu ma oblig sa trimit aceasta lista in numele ONG-ului pe care il conduc.E pacat ca cei care au depresie majora sa nu beneficieze decat peste ani de ce e mai nou in domeniu, tinand cint ca psihiatrii din SUA si din alte parti recomanda ca cei bolnavi psihic, in ideea vindecarii sau ameliorarii, sa beneficieze de ce e mai bun si mai nou pe piata.Numele, prenumele, CNP-ul si semnatura in favoarea introducerii medicamentului as vrea sa le trmiteti scanate -.Pana atunci incerc si eu sa ma inregistrez ca operator de date personale, oricum va asigur ca nu voi folosi aceste date in alte scopuri!
22 comentarii
0
20-09-2011, ora 11:07
pulberedestele
Nu este medic/terapeut
pulberedestele
Adresa corecta este -*, scuze...Zilele acestea voi lua legatura cu ceilalti membrii ai ONG-ului si va voi trimite adresa ONG-ului!

(*modificat de admin)
0
20-09-2011, ora 11:13
pulberedestele
Nu este medic/terapeut
pulberedestele
Cel mai corect ar fi sa scrieti, dupa ce va dati acordul sa fie introdus Valdoxan pe lista de compensate si gratuite, ca datele personale nu pot fi folsite decat in acest scop.OK?
0
20-09-2011, ora 11:15
pulberedestele
Nu este medic/terapeut
pulberedestele
Daca nimeni nu va face un demers in acest sens, Casa nu va introduce niciodata ceva care este foarte scump pe listele de medicamente gratuite si compensate si Ministerul Sanatatii nu va emite vreun protocol in acest sens.
0
20-09-2011, ora 13:21
pulberedestele
Nu este medic/terapeut
pulberedestele
Puteti sa scrieti si aici, iar eu voi prelua datele, haideti sa ne ajutam, concret si civic!
0
20-09-2011, ora 22:50
prozac
Nu este medic/terapeut
prozac
Pulbere, cu tot respectul nu cred ca strangi mai mult de 100, 200..hai 1000 de semnaturi si astea venite din partea pacientilor, care intre noi fie vorba nu avem prea multe de zis in Romania. Lobby, daca cumva putem face la cabinete sau in Spitale de Psihiatrie mai mari.
In mod sigur pe noi nu ne ia nimeni in seama.

Imi scuzi atitudinea pesimista, dar asta simt, acum.

Bafta!
Prozac
0
21-09-2011, ora 15:31
pulberedestele
Nu este medic/terapeut
pulberedestele
Atunci va fi o cerere de informatii publice, cu privire la faptul ca in Romania, a recurge la cele mai bune tratamente disponibile(a se vedea Legea Sanatatii Mentale), nu inseamna a introduce ceva nou si revolutionar, ci a folosi eventual Haloperidol, ca-i disponibil.Nu putem interpreta astfel.Cererea va fi depusa, indiferent de numarul de semnaturi, care va fi asa de mic, mult mai mic fata de cifrele avansate de tine, ca nu vor conta intr-o proporte prea mare.Pe-aici ne trateaza Rica Venturiano si mai intra cate un medic sa-si dea cu pararea...Dar cati medici au facut o scrisoare ca vor sa prescrie Valdoxan gratuit sau compensat?Nici unul, ca apoi intra in relatii proaste ori cu Casa de Asigurari, ori cu seful ierarhic superior, ori n-au nici o treaba...
0
27-09-2011, ora 15:31
pulberedestele
Nu este medic/terapeut
pulberedestele
Este incredibil, nimeni n-a auzit de Valdoxan si nimeni n-are nevoie de el!
As trage niste concluzii, de urgenta, dar ma abtin, pana la urma sunt aici oameni bolnavi care sunt mai nou intrati in sistemul medical psihiatric, altii n-au afectiuni care se preteaza la Valdoxan.Dar, pentru Dumnezeu, oameni buni, e totusi un medicament nou, care trebuie incercat, nu e o solutie miraculoasa, dar s-ar putea sa reprezinte cheia pentru unii dintre pacienti, mai ales la aceia cu depresie insotita de insomnii de tot felul si tulburari ale ritmului circadian.Numai reiau rugamintea, nici apelul, parca as fi Rica Venturiano cu statuia lui Dabija-Voda, daca stiti cazul!Daca nu-l stiti, aflati ca e foarte savuros!
0
28-09-2011, ora 17:52
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Iar pentru a preveni suferinta cauzata de curiozitatea excesiva, puteti gasi in profilul meu linkurile catre subiectele aduse in discutie. In ultima instanta o anumita viziune asupra contradictiei Adevar - Minciuna.
0
03-04-2014, ora 12:02
regele_mar
Nu este medic/terapeut
regele_mar
si eu iau Valdoxan de aseara.Dupa cate antidepresive am incercat care aveau atatea reactii adverse neplacute, Valdoxan chiar m-a impresionat.Precizez ca am probleme cu somnul(insomnii).Problema e ca e foarte scump (220 ron cutia).Vre-o solutie ca sa-l achizitionam mai ieftin?
0
26-04-2014, ora 15:28
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Pulberedestele poate va interesati si in legatura cu medicamentul Adderall de ce nu se poate cumpara in Romania desi este pe lista medicamentelor pt ADHD ! Multumesc !
0
26-04-2014, ora 16:29
Dr. Valentin Matei
Psihiatrie, Bucuresti
Dr. Valentin Matei
Stimate dle pulberedestele, Concerta, Atomoxetina si Agomelatina nu sunt pe lista de compensate...E ca si cum (cel putin in cazul primelor 2 medicamente) ADHD ul nu ar mai exista in perioada adulta...Aveti vreo idee daca exista sanse ca si aceste medicamente sa fie introduse pe lista de compensate? Stiu ca e o intrebare grea (nici macar reprezentantii de la firme nu au stiut sa-mi raspunda), dar sper sa aveti dvs. mai multe informatii. Va multumesc!
Cu respect, Dr Valentin Matei.
0
26-04-2014, ora 17:27
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
D-le doctor il intrebam pe stimatul Pulberedestele si va intreb si pe Dvs. de ce nu se gaseste Adderall chiar si necompensat ! Cele enumerate de Dvs. se gasesc oricand in farmacii ! Intrebarea mea era cumva aditionala la problema compensarii unor medicamente necesare !

Cu alte cuvinte daca Dvs. prescrieti Adderall unui pacient de ce nu il poate cumpara din tara ? Oare pt ca ADHD-ul nu e recunoscut la adulti ?! Deci ar fi tot o ignoranta a medicinei in general ! Cred ca ar trebui Dvs. medicii sa ridicati intai aceasta problema in congresele la care participati, plus ca aderalul poate fi un mare ajutor in depresiile rezistente la tratamentele cu ssri-uri ! Parerea mea de (ne)specialist !

Eu mai glumesc dar astept un raspuns foarte serios de la Dvs. !
0
27-04-2014, ora 06:58
Dr. Valentin Matei
Psihiatrie, Bucuresti
Dr. Valentin Matei
Dle Stevens, e chiar mai rau decat lipsa Adderall-ului. Nu exista Litiu in Romania. Cred ca pana la urma medicamentele enumerate de mine (Concerta, Valdoxan), vor fi pana la urma introduse pe lista de compensate. Cat despre cele ce nu exista e pur si simplu decizia companiilor farmaceutice producatoare ori a distribuitorilor de a nu aduce aceste medicamente in Romania. Desigur ca la multe congrese de psihiatrie s-a ridicat aceasta problema, dar pur si simplu nu se poate unei companii private ce medicamente sa importe. Oricum, va sun cu toata sinceritatea, fata de alte tari muult mai dezvoltate ca Romania, stam (inca) bine la medicamentele compensate. In multe tari occidentale se compenseaza doar genericele. Cu respect.
0
27-04-2014, ora 12:23
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Aveti dreptate, primordiala este problema litiului, un element ultranecesar in functionarea creierului ! Cred ca cel putin jumatate din populatie ar avea nevoie de putin litiu in alimentatie ! Dar cred ca si aceasta problema a plecat tot de la medici care n-au mai prescris dupa revolutie acest medicament ieftin si eficient ! A trebuit ca doctorita Clarei sa se specializeze in Franta ca sa aflam (din nou) ca acest medicament este bun !

La fel problema ADHD-ului la adulti, daca va intrebati colegii, 9 din 10 vor spune ca nu exista asa ceva, ei cred ca e ca pojarul, o boala a copilariei ! :)

Cu stima !
0
29-04-2014, ora 08:05
pulberedestele
Nu este medic/terapeut
pulberedestele
Domnule doctor,
atunci cand am crezut ca in sfarsit s-a compensat Valdoxan, a aparut o informare trimisa catre toate Casele de Asigurari de Sanatate Judetene, prin care se aducea la cunostinta cate efecte adverse are acest medicament si semana parca cu o rugaminte ca acest medicament sa nu fie prescris. Uitandu-ma apoi cu cata greutate s-au introdos pe lista medicamente inovative, daca se mai pot numi asa, dupa ce au intrat in circutul medicamentelor de ani buni, medicamente pentru bolile rare si neoplasm, m-am cam lamurit cum stau lucrurile...
Deunazi, am ajutat o persoana de pe forum sa-si procure Valdoxan la un pret mai mic, respectiv la jumatate, fiind nevoie pentru aceasta de un card PharmAcces, firma producatoare aderand de curand la platforma PharmAcces. Formularul pentru card se gaseste fie la farmacie, fie la medicul prescriptor, daca reprezentantii medicali ai firmelor de medicamnte au lasat si acolo formularul pentru card.Initial se foloseste cartonasul, apoi se va trimite cardul acasa, pacientului. Cred ca dintr-un pret de 240 de lei, se va plati cu acest card sau cartonas pana la intrarea in posesia cardului, cam 120 de lei, ceea ce este acceptabil, chiar daca nu pentru toata lumea, din pacate.
Va inteleg ingrijorarea in legatura cu celelalte medicamente, pentru ADHD, voi incerca sa vad daca exista o posibilitate de acces la preturi mai mici. Este chiar dureros sa consideri inca pacientul cu tulburari psihice, ca suferind de o boala cumva usoara, care nu necesita mai mult fata de ce se gaseste pe liste. Realitatea este alta, dar cine sa stea sa se gandeasca la asta?
Referitor la Litiu, am mediat cumva obtinerea acestuia, prin Unifarm, pentru un an de zile, pentru o prietena foarte buna, sensibila si inteligenta, care a obtinut o autorizatie pentru aducerea medicamentului in Romania, nu ma sfiesc sa o numesc aici pe Clara.
Din pacate, mai mult de atata nu stiu daca se poate face la acest moment...
Cu respect,
Pulberedestele
0
29-04-2014, ora 08:18
pulberedestele
Nu este medic/terapeut
pulberedestele
Anexa 1
MINISTERUL SĂNĂTĂTII PUBLICE
DIRECTIA FARMACEUTICĂ
Formular de solicitare a autorizatiei
pentru furnizare de medicamente pentru nevoi speciale
1. Informatii despre medicul prescriptor
Nume si prenume:
Număr document de
liberă practică:
Cod parafă:
Unitatea medicală:
Adresă:
Telefon:
FAX:
Mobil:
Email:
Declar pe proprie răspundere că îmi asum răspunderea pentru utilizarea medicamentului
.................................................... cunoscând că nu este autorizat de punere pe piată
în România conform legii.
Data: Semnătura si parafa:

2. Informatii despre pacient
Nume si prenume: Act de identitate: CNP:
Adresă: Telefon:
FAX:
Mobil:
Email:
Vârstă: Diagnostic:
Declar pe proprie răspundere că am luat cunostintă că medicamentul
...................................................... nu este autorizat de punere pe piată în România
conform legii si sunt de acord cu efectuarea tratamentului.
Am fost informat cu privire la reactiile adverse posibile si mă angajez să suport
contravaloarea medicamentului.

Data: Semnătura:

3. Informatii despre medicamentul pentru nevoi speciale
Denumirea comercială:
Substanta activă (denumirea comună internatională):
Forma farmaceutică si concentratia:
Fabricant si tara de origine:
Cantitatea prescrisă:
*:
* Se prescrie cantitatea pentru cel mult un an.
Indicatii privind administrarea (posologie):
Reactii adverse si precautii privind utilizarea:

4. Informatii despre furnizor
Denumirea distribuitorului angro:
Adresă:
Numărul autorizatiei pentru distributia angro:
Persoana calificată (date de contact):
Telefon: Mobil:
FAX:
Email:

Solicităm eliberarea unei autorizatii pentru furnizarea medicamentului de mai sus, numai pentru
pacientul precizat si în cantitatea aprobată.
Declarăm că ne angajăm să respectăm prevederile legale privind furnizarea de medicamente fără
autorizatie de punere pe piată, pentru nevoi speciale, conform art. 699 alin. (1) din Legea nr. 95/2006.


Data: Semnătura si stampila:
Notă:


Acest formular de solicitare este valabil numai însotit de:
- justificarea medicală pentru prescrierea medicamentului, conform criteriilor prevăzute în ordin;
- rezumatul caracteristicilor produsului.
0
29-04-2014, ora 08:21
pulberedestele
Nu este medic/terapeut
pulberedestele
Buna ziua,

Stimate domn,

Urmare a sesizarii dumneavoastra, cu privire la lipsa medicamentului Lithium Carbonicum, înregistrată la Ministerul Sănătaţii cu nr. 41581/23.08.2012, vă comunicăm următoarele:

Medicamentul la care faceti referire nu deţine Autorizaţie de punere pe piaţă în România;

În conformitate cu art.699, alin. 1 din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii :" (1) Pentru rezolvarea unor nevoi speciale se pot exclude de la aplicarea prevederilor prezentului titlu medicamentele furnizate pentru a răspunde comenzilor nesolicitate, dar făcute cu bună-credinţă, conform specificaţiilor unei persoane calificate autorizate, şi destinate pacienţilor aflaţi sub responsabilitatea sa directă.

În conformitate cu OMS 962/2006 pentru aprobarea Normelor de aplicare a prevederilor art. 699 alin. (1) din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, referitoare la medicamentele utilizate pentru rezolvarea unor nevoi speciale:" ART. 3:Un medicament pentru nevoi speciale poate fi furnizat în condiţiile prevăzute în prezentele norme dacă toate condiţiile următoare sunt îndeplinite:

- există comandă nesolicitată, dar făcută cu bună-credinţă (din partea furnizorului, la iniţiativa medicului, cu consimţământul pacientului);

- medicamentul este prescris de un medic;

- este destinat unui/unor anumit/anumiţi pacient/pacienţi aflat/aflaţi sub responsabilitatea sa directă;

..

ART. 6: (1) Solicitantul depune la Ministerul Sănătăţii o documentaţie care cuprinde:

- formularul standard de solicitare;

- justificarea medicală;

- rezumatul caracteristicilor produsului.

."

Menţionăm că formularul standard de solicitare este afişat pe site-ul Ministerului Sănătăţii, www.ms.ro la rubrica autorizaţii-avize-autorizaţie pentru furnizarea medicamentelor pentru nevoi speciale.

Având în vedere aceste aspecte, în vederea eliberării Autorizaţiei pentru Furnizare Medicamente pentru nevoi Speciale pentru medicamentul Lithium Carbonicum, este necesar ca petentul să depună la Ministerul Sănătăţii documentaţia mai sus menţionată.

Serviciul de presa si relatii publice
0
29-04-2014, ora 08:44
pulberedestele
Nu este medic/terapeut
pulberedestele
Medicamentul se va aduce apoi prin Unifarm, pentru necesarul pentru un an de zile! Aceasta este calea de urmat pentru Lithium carbonicum!
Cu respect,
Pulberedestele
0
29-04-2014, ora 20:23
Dr. Valentin Matei
Psihiatrie, Bucuresti
Dr. Valentin Matei
Pulberedestele. Va multumesc pentru informatii si, mai ales, pentru demersurile dvs. demersurile dvs. generoase. Stiam cu Valdoxanul, e aproape acceptabil la jumatate de pret, dar pentru f multi pacienti nu e acceeptabil nici macar la jumatate de pret. Oricum, mie mi s-ar parea in acest moment rzolvarea problemei Litiului si a Concertei...O alta problema URIASA care se prefigureaza este faptul ca antipsihoticele atipice de generatie noua cu eliberare prelungita (Concerta si Zypadhera) NU mai sunt gratuite in tulburarea afectica bipolara, in tulburarea schizo-afectiva si in tulburarea deliranta persistenta, ceea ce mi se pare dramatic...In cazul multor pacienti cu aceste afectiuni si cu aderenta mica la tratament aceste medicamente sunt extrem de utile...Sa vedem ce va fi...
0
29-04-2014, ora 21:59
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Cred ca ati vrut sa spuneti de Rispolept si Zyphadhera ! Chiar daca acestea nu vor mai fi compensate platesc eu tratamentul pentru Base si basistii psihotici !:) Au luat-o razna cu totul ! Asta se intampla in societate (ma refer la arestari de medici, judecatori, filantropi, oameni politici valorosi ) cand un psihotic ajunge la putere !

Psihiatria are un mare viitor si utilitate in tara noastra ! :)
0
29-04-2014, ora 22:20
Dr. Valentin Matei
Psihiatrie, Bucuresti
Dr. Valentin Matei
Da, sigur, Consta si Zypadhera.
0
13-10-2016, ora 21:55
regele_mar
Nu este medic/terapeut
regele_mar
Astazi dupa 2, 5 ani iau din nou Valdoxan singurul dintre cate antidepresive am incercat in problemele mele cu somnul.Acesta chiar isi face efectul.Astazi cumparai prima cutie.Degeaba am card PharmAcces ca nu mai este pe lista de medicamente cu reducere dar s-a ieftinit el la 169 lei.Chiar este un medicament inovator !!!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul