Validate dosar pensie de schizoferenie nediferentiata

Buna!
Sunt diagonstigat cu schizofrenie nediferentiata. Am 4 internari pe parcursul a 2 ani. Sunt sanse sa nu primesc pensie, macar de gradul III? Inteleg ca va fi o comisie de expertiza care va evalua pacientul si dosarul. Eu arat lucid si sanatos. Ce ziceti?
Multumesc anticipat.
Sunt diagonstigat cu schizofrenie nediferentiata. Am 4 internari pe parcursul a 2 ani. Sunt sanse sa nu primesc pensie, macar de gradul III? Inteleg ca va fi o comisie de expertiza care va evalua pacientul si dosarul. Eu arat lucid si sanatos. Ce ziceti?
Multumesc anticipat.
9 comentarii

Buna.
Primiti pensie.
Mergeti cu internarile la comisie sa va programeze.
Pana la programare va faceti referat la psiholog si referat la psihiatru.
La fel faceti si pentru indemnizatia de handicap (496 lei).
Primiti pensie.
Mergeti cu internarile la comisie sa va programeze.
Pana la programare va faceti referat la psiholog si referat la psihiatru.
La fel faceti si pentru indemnizatia de handicap (496 lei).

Daca sunteti din Bucuresti dupa ce dobanditi certificatul de handicap, aveti dreptul si la stimulent.

Validarea dosarului se face doar la Bucuresti?

Validarea dosarului se face la comisia de pensionare din locul unde aveti domiciliul.
Intrebati medicul de familie unde se afla aceasta comisie sa va programati.
Trebuie sa aveti minim o luna, doua lucrate.
Faceti si handicap. Comisia de handicap se afla pe langa primaria unde aveti domiciliul.
Si acolo e cu programare.
Va trebuie aceleasi acte: internari, referat psihiatru, referat psiholog.
La handicap nu va trebuie vechime.
Daca va faceti handicap, dupa decesul parintilor mosteniti suma jumatatilor pensiilor lor.
E important!
Stimulentul se da doar daca aveti domiciliul in Bucuresti.
Intrebati medicul de familie unde se afla aceasta comisie sa va programati.
Trebuie sa aveti minim o luna, doua lucrate.
Faceti si handicap. Comisia de handicap se afla pe langa primaria unde aveti domiciliul.
Si acolo e cu programare.
Va trebuie aceleasi acte: internari, referat psihiatru, referat psiholog.
La handicap nu va trebuie vechime.
Daca va faceti handicap, dupa decesul parintilor mosteniti suma jumatatilor pensiilor lor.
E important!
Stimulentul se da doar daca aveti domiciliul in Bucuresti.

Am 2 ani de facultatea. Se pune ca si cotizare?
Plus
Pensia de invaliditate
Art. 68. - (1) Pensia de invaliditate se cuvine persoanelor
care ?i-au pierdut total sau cel pu?in jum?tate din capacitatea de
munc?, din cauza:
a) accidentelor de munc? ?i bolilor profesionale, conform
legii;
b) neoplaziilor, schizofreniei ?i SIDA
Iar art 74 spune :
Art. 74. - Au dreptul la pensie de invaliditate, indiferent de
stagiul de cotizare realizat, persoanele prev?zute la art. 68
alin. (1) lit. a) ?i b), alin. (2), (3) ?i (4).
Art. 68 Legea 263/2010
Plus
Pensia de invaliditate
Art. 68. - (1) Pensia de invaliditate se cuvine persoanelor
care ?i-au pierdut total sau cel pu?in jum?tate din capacitatea de
munc?, din cauza:
a) accidentelor de munc? ?i bolilor profesionale, conform
legii;
b) neoplaziilor, schizofreniei ?i SIDA
Iar art 74 spune :
Art. 74. - Au dreptul la pensie de invaliditate, indiferent de
stagiul de cotizare realizat, persoanele prev?zute la art. 68
alin. (1) lit. a) ?i b), alin. (2), (3) ?i (4).
Art. 68 Legea 263/2010

@User232
Întrebați pe dr dvs psihiatru la spitalul unde aveți facute internarile anterioare. Întrebați la handicap adulti si la Casa de pensii aceste informații. Puteți întreba dr de unde va luați reteta de medicamente.
Întrebați pe dr dvs psihiatru la spitalul unde aveți facute internarile anterioare. Întrebați la handicap adulti si la Casa de pensii aceste informații. Puteți întreba dr de unde va luați reteta de medicamente.

Anii de facultate nu se pun la cotizare.
Mi-a zis cineva care si-a facut de curand pensie ca nu mai poti iesi la pensie fara sa fi lucrat deloc.
Mergeti si va interesati direct la comisia de pensionare, nu la alti medici ca nu stiu legislatie si va pot furniza informatii eronate.
Mi-a zis cineva care si-a facut de curand pensie ca nu mai poti iesi la pensie fara sa fi lucrat deloc.
Mergeti si va interesati direct la comisia de pensionare, nu la alti medici ca nu stiu legislatie si va pot furniza informatii eronate.

@User232 Sunt toate șansele să primești, dar trebuie să apari în sistemul de pensii. Nu-ți amintești dacă ai luat vreodată un șomaj, poate după terminarea liceului? Dacă nu, trebuie neapărat să găsești pe cineva care să te angajeze fictiv o lună. Altfel, îți dă comisia undă verde dar casa de pensii te refuză.

De pe site-ul CNPP
Pensia de invaliditate
Potrivit prevederilor Legii nr.9/2023, a fost eliminată obligativitatea prezentării/depunerii de către beneficiari a copiilor documentelor prevazute de legislația din domeniul de activitate al caselor teritoriale de pensii, fotocopierea gratuită a documentelor originale fiind asigurată de instituțiile în cauză.
Pensia de invaliditate se cuvine persoanelor care au realizat stagii de cotizare CONTRIBUTIVE în sistemul public de pensii, dar care nu au împlinit vârsta standard de pensionare şi au capacitatea de muncă diminuată din cauza:
accidentelor de muncă şi bolilor profesionale, constatate conform legii;
altor boli şi accidente care nu au legătură cu munca.
Beneficiari:
A. !!! În condițiile în care au realizat un stagiu de cotizare contributiv în sistemul public de pensii :
persoanele care au capacitatea de muncă diminuată din cauza accidentelor de muncă şi bolilor profesionale potrivit legii;
persoanele care au capacitatea de muncă diminuată din cauza altor boli şi accidente care nu au legătură cu muncă;
angajaţii români care prestează muncă în străinătate din dispoziţia angajatorilor români, în condiţiile legii şi ale regulamentelor europene sau acordurilor bilaterale privind coordonarea sistemelor de securitate socială, după caz, dacă au înregistrat un accident de muncă şi deţin un document emis conform regulamentelor europene de coordonare a sistemelor de securitate socială nr. 883/2004 şi nr. 987/2009 care să ateste faptul că fac obiectul legislaţiei de securitate socială din România, respectiv documentul portabil A1.
B. !!! Fără a fi realizat stagiu de cotizare contributiv în sistemul public de pensii:
Elevii;
Ucenicii;
Studenţii,
!!! care au capacitatea de muncă diminuată din cauza accidentelor de muncă şi bolilor profesionale survenite în timpul şi din cauza practicii profesionale.
Pensia de invaliditate
Potrivit prevederilor Legii nr.9/2023, a fost eliminată obligativitatea prezentării/depunerii de către beneficiari a copiilor documentelor prevazute de legislația din domeniul de activitate al caselor teritoriale de pensii, fotocopierea gratuită a documentelor originale fiind asigurată de instituțiile în cauză.
Pensia de invaliditate se cuvine persoanelor care au realizat stagii de cotizare CONTRIBUTIVE în sistemul public de pensii, dar care nu au împlinit vârsta standard de pensionare şi au capacitatea de muncă diminuată din cauza:
accidentelor de muncă şi bolilor profesionale, constatate conform legii;
altor boli şi accidente care nu au legătură cu munca.
Beneficiari:
A. !!! În condițiile în care au realizat un stagiu de cotizare contributiv în sistemul public de pensii :
persoanele care au capacitatea de muncă diminuată din cauza accidentelor de muncă şi bolilor profesionale potrivit legii;
persoanele care au capacitatea de muncă diminuată din cauza altor boli şi accidente care nu au legătură cu muncă;
angajaţii români care prestează muncă în străinătate din dispoziţia angajatorilor români, în condiţiile legii şi ale regulamentelor europene sau acordurilor bilaterale privind coordonarea sistemelor de securitate socială, după caz, dacă au înregistrat un accident de muncă şi deţin un document emis conform regulamentelor europene de coordonare a sistemelor de securitate socială nr. 883/2004 şi nr. 987/2009 care să ateste faptul că fac obiectul legislaţiei de securitate socială din România, respectiv documentul portabil A1.
B. !!! Fără a fi realizat stagiu de cotizare contributiv în sistemul public de pensii:
Elevii;
Ucenicii;
Studenţii,
!!! care au capacitatea de muncă diminuată din cauza accidentelor de muncă şi bolilor profesionale survenite în timpul şi din cauza practicii profesionale.

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 27Schizofrenie simpla?
- 3cunoasteti un medicament?
- 3Schizofrenie nediferentiata
- 8Pacient care nu-si recunoaste boala
- 77Zyprexa - efecte adverse pe termen lung
- 6fratele meu fumeaza mult si nu vrea doctorii
- 4schizofrenia si permisul auto
- 15Mie frica sa nu am schizofrenie
- 15Schizofrenie sau anxietate??
- 7Diagnostic greshit
- 1Diagnostic greshit
- 2E adevarat?
- 21Mama mea este schizofrenica. Cum o pot ajuta daca ea refuza tratamentul?
- 3Intrebare pensie al doilea an
- 5Schizofrenie psihoafectiva
- 5Scala Gafs.Grad accentuat.
- 6Pensionare pe caz de boala
- 7Care e cauza schizofreniei și de ce nimeni nu a descoperito până acum?
- 20Schizofrenie si depresie - se schimba diagnosticul?
- 10Cum se pune diagnosticul de schizofrenie ? Mi-e teama ca daca afla sefu ma concediaza
Mai multe informații despre: Schizofrenia pensia de boala
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: