Varsat de vant pentru a 2-a oara la 21 de ani? | Forumul Medical ROmedic

Varsat de vant pentru a 2-a oara la 21 de ani?

13-01-2011
radu19
Nu este medic/terapeut
radu19
Acum 5 zile mi-au iesit 2 pete rosii pe abdomen, cu o bubita ca un moc cos in interiorul lor, dupa 2 zile a mai aparut inca o bubita pe una dintre pete si inca 2 mici separat, iar astazi inca 2 mici. Astazi medicul de familie mi-a zis ca este cel mai probabil vorba despre varsat de vant. Am mai avut varsat de vant la varsta de 7-9 ani, e posibil sa reapara? mi-a prescris o solutie mentolata pentru a unge acele pete si vitamine (vita9), am inceput tratamentul in aceasta seara. Nu am febra, nu ma simt obosit, deocamdata doar aceste pete sunt problema.
Deci e posibil sa reapara varsatul de vant la 21 de ani? E posibil ca aceste pete sa se extinda pe tot corpul? Momentan sunt doar pe abdomen si in lateral.
Va multumesc!
3 comentarii
0
14-01-2011, ora 10:55
radu19
Nu este medic/terapeut
radu19
Am uitat sa precizez ca ma doare pielea in partea stanga-jos a spatelui. Nu mi-a iesit nimic in acea zona.
0
14-01-2011, ora 14:31
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Este unul din numeroasele exemple in care practica medicala contrazice teoria medicala. Indiferent ce carte de medicina deschidem, citim ca varsatul de vant nu poate fi repetat, decat, eventual, ca o extrema raritate. Si totusi, in realitate aceasta boala reapare destul de des. Pe de alta parte, nu este exclus sa fie vorba in cazul dv de o boala care e provocata de acelasi inframicrob al varsatului de vant, boala numita mai demult "zona zoster", iar acum doar "zona". In favoarea acestei ipoteze ar pleda situatia in care atat bubitele de pe spate, cat si cele de pe abdomen ar fi la aceeasi "latitudine" ca sa zic asa, semn ca afecteaza acelasi nerv care iese din coloana vertebrala si merge spre burta.
Indiferent ca este varsat de vant sau este zona zoster, mixtura aceea e foarte buna. Doar ca, daca e zona, va trece un pic mai greu si doare mai mult.
0
14-01-2011, ora 16:10
radu19
Nu este medic/terapeut
radu19
Multumesc pentru raspuns!
Am aflat la dermato ca este zona zoster, va tine intre 4-6saptamani, si este contagioasa si persoanele din jur pot primi virusul care va fi varsat de vant, deci cei care au avut deja nu sunt in pericol... si nu am voie sa depun efort.
Daca mai aveti sfaturi sunt binevenite!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: