vascozitate densa in gat
sunt insarcinata in 28 de saptamani. de aproximativ 1 luna de zile mi-a aparut in gat o senzatie de discomfort foarte stresanta (flegma extrem de cleioasa, care persista) combinata cu nas infundat. La primul dintre controalele ORL efectuate, diagnosticul a fost rinofaringita virala subacuta. La al doilea control ORL, diagnosticul a fost rinita de sarcina. Dat fiind faptul ca sunt insarcinata, mi s-au recomandat spalaturi cu Marimer si aerosoli cu ser fiziologic si fluimucil. Acest tratament a facut sa pot sa respir mai bine pe nas, desi nu in proportie de 100% (dat fiind faptul ca am si o usoara deviatie de sept), dar oricum atata cat sa nu am senzantia discomfortanta de sufocare. Totusi senzatia din gat persista. Flegma/vascozitatea din gat este extrem de enervanta si ma determina sa inghit foarte des, lucru care imi provoaca insomnii. Reusesc sa dorm doar 3-4 ore pe noapte si atunci in fund pe un fotoliu. Nu ma mai deranjeaza nasul infundat, cat ma deranjeaza aceasta vascozitate densa pe care o simt in permanenta in gat si care nu dispare nicicum. Nu mai mananc seara dupa 5-6, incerc sa am o alimentatie cat se poate de usoara, mi-am cumparat umidificator si aparat de aerosoli, nu mananc acru, acidulat, rece si nici citrice si beau lichide calde. La 26 de ani am avut prima sarcina si nu am avut astfel de probleme. Ce se mai poate face pentru a scapa de aceasta vascozitate suparatoare? Va rog un sfat avizat! Va multumesc.
1 comentarii
dupa sedinta de aerosoli sa faci si gargara cu ceai de musetel, dupa care trebuie sa ei Propolis + vit C de supt sau voseptol.
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 2Hipersalivatie
- 3Sangerari nazale de vreo 2 zile cand suflu nasul
- 1Limba alba uscata
- 1Pata Rosie pe cerul gurii
- 1Sept perforat
- 1Surzire neurosenzoriala brusca
- 1Ajutor! Adenopatii multiple!
- 2Tinitus după o răceală de 4 zile
- 1Hiperpneumatizarea celulelor mastoidiene
- 4Posibilă rinită atrofică sau inceput de perforatie sept nazal?