VDRL
Anul trecut am fost diagnosticata pozitiv VDL, am urmat un tratament cu antibiotice, acum am ramas insarcinata.Cum si in ce masura poate afecta aceasta boala un nou nascut? La ce perioada poti pastra o sarcina dupa ce ai scapat de aceasta boala?Va multumesc Astept un raspuns urgent
1 comentarii
Draga Cristina, din cate stiu eu tu ar trebui dupa tratament sa fi monitorizata de medicul care te-a tratat timp de doi ani si daca in tot acest timp analiza VDRL este negativa este totul ok.Sa stii ca totusi TPHA ramane pozitiva toata viata si arata faptul ca odata ai avut aceasta boala.Cred ca ar fi bine ca o masura de precautie si pentru tine si pentru viitorul copil ca aceasta sarcina sa fie pastrata dupa acesti doi ani de monitorizare de catre medicul curant.Numai el iti poate da unda verde.Si inca ceva cred ca viitorul copil va lua la nastere acesti anticorpi pe care ii ai tu in organism dar acestia ar trebui sa dispara in maxim 6 luni de la nastere ceea ce presupune ca periodic trebuie testat si copilul ptr. avedea daca au disparut acesti anticorpi.
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 4Testare BTS
- 4Medic ginecolog, infectionist pt tratarea gonoreei rezistenta la ceftriaxona
- 2Sifilis nou diagnosticat
- 8As putea avea HIV?
- 4Posibil HIV?
- 9Ma mai pot testa dacă m-am vaccinat deja împotriva HPV?
- 4VDRL pozitiv pot alapta ?
- 1Hpv provoaca crampe abdominale?
- 1Risc HIV masaj erotic
- 2Curiozitate masculină despre o relatie cu partener cu Hiv