vegetatii adenoide marite si amigdalite consecutive

29-05-2008
vlad_mom
Nu este medic/terapeut
vlad_mom
Buna ziua,
Fiul meu de 3, 5 ani a fost diagnosticat in februarie cu astm bronsic (asta dupa 3 luni de tratamente pentru diverse bronsite, bronhopneumonii) in urma caruia facem tratament cu singulair 1 plic/zi, rybomunil. Plecind din tara am ales aici (Korea de Sud) un pediatru specialist in astm si alergii care a adaugat si pulmicane odata la 2 zile(sol pt nebulizator). La testele pentru alergeni nu a iesit decit cedru japonez, valoare mica.
Din februarie pina acum a avut 5 episoade de infectie a amigdalelor (accese de tuse cu expectoratii abundente in urma carora voma, in special noaptea, temperatura de max 38, 5, nas infundat fara sa curga - exact cum se prezenta si inainte de stabilirea diagnosticului de astm), dupa fiecare tratament cu antibiotice a fost sanatos 5-10 zile (fara nas infundat, tuse). La ultima amigdalita am ajuns la orl (negasind pediatrul nostru in clinica), dupa terminarea tratamentului am cerut investigatii pentru eventuali polipi nazali. In urma radiografiei medicul orl a fost de parere ca ar trebui operat, vegetatiile adenoide si amigdalele. Insa pediatrul nostru este impotriva operatiei, sustine ca in timp, odata cu ameliorarea astmului vegetatiile adenoide (care nu sint atit de grav inflamate, neprezentind "adenoid face") se vor retrage, ca atare nu va mai face amigdalita, i se va mai intari si sistemul imunitar si totul va intra in normal.
Acum, sintem in a 4-a zi dupa terminarea ultimului tratament, pare ca se simte bine, respira bine, nu tuseste, doarme fara sa sforaie, dar stam cu teama ca va recidiva. Peste 2 saptamini este programat pentru teste in vederea operatiei.
Sintem dezorientati si ne confruntam si cu o deficienta de comunicare, engleza medicilor nefiind prea grozava.
Ce ne puteti sfatui? Operatia sau sa asteptam?
Va multumim!
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.