Veruci plane, HPV, etc
Nu stiu exact de unde sa incep, insa voi spera ca realizez o introducere cumsecade. In primul rand as vrea sa aduc la cunostinta ca nu prea sunt o persoana bolnavicioasa si cred ca am un sistem imunitar ok, totusi am o istorie a unui virus care ma deranjeaza de mult timp. De pe la varsta de 4 ani am observat ca sub buza inferiora, in zona barbiei aveam pielea foarte dezhidratata si prezentam mancarimi severe. Am fost dus la dermatolog si am fost diagnosticat cu veruci plane. Mi s-a administrat mai multe tratamente dar fara rezultat (nu am apelat la crioterapie sau electrocauterizare, nici nu stiu daca erau pe atunci). Ai mei au renuntat la tratament intr-un final, deoarece nu se extindeau si vorba tampita a romananului: 'poate trece odata cu varsta'. Ma rog, acum am 23 de ani si inca acei negi sunt acolo, cu aceeasi extindere si la fel de enervanti. Am mai fost la dermatolog acum vreo 4-5 ani si mi s-a dat acelasi diagnostic, iar cand am spus ca ii am de la 4 ani sau chiar din inainte nu am fost crezut.. urmand acelasi tratament ineficient de altfel. In timpul vietii am prezentat tot felul de leziuni ale virusului HPV (negi in zona degetelor de la maini si picoare) care au disparut cu timpul dar nu complet, isi schimbau zona doar si probabil si tulpina. De cand mi-am inceput viata sexuala (6 ani) problema parca devine si mai suparatoare deoarece in zona inghinala prezint 2-3 leziuni (2-3 mm in diametru). Mi s-a aplicat cauterizare dar au reaparut langa cei arsi si nu cu aceeasi forma. Initial au fost ca niste condiloame foarte mici si aveam doar 2, dar mi-a fost frica sa nu se extinda si de aceea am recurs la acest tratament, insa dupa ce au recidivat au luat o forma plana, ciudata si de culoare rozie. In fine, nu ma deranjeaza in mod deosebit doar ca ma abtin de la relatii intime tocmai ca sa nu transmit mai departe iar acest lucru deja devine suparator. Vreau sa mai adaug ca am si am avut o viata foarte sanatoasa si echilibrata, sunt documentat la zi despre alimente, boli, stari psihice; nu consum alcool, tutun si nici alimente care tot apar pe tot felul de liste negre. Racesc de cel mult 2 ori pe an si atunci foarte bland. Am urmat cure cu tot felul de ierburi, tincturi, tablete naturiste tocmai pentru a-mi intari sistemul imunitar insa HPV-ul e tot persistent. Acum vreau sa intreb daca are rost sa mai recurg la vreo procedura sau sa ma iau dupa mama care imi spune: 'Odata cu varsta o sa dispara.'? Mi se pare pueril ce spune dar poate are dreptate.
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 4Testare BTS
- 4Medic ginecolog, infectionist pt tratarea gonoreei rezistenta la ceftriaxona
- 2Sifilis nou diagnosticat
- 8As putea avea HIV?
- 4Posibil HIV?
- 9Ma mai pot testa dacă m-am vaccinat deja împotriva HPV?
- 4VDRL pozitiv pot alapta ?
- 1Hpv provoaca crampe abdominale?
- 1Risc HIV masaj erotic
- 2Curiozitate masculină despre o relatie cu partener cu Hiv