Viata de mama vitrega

08-08-2021
Iuliana771
Nu este medic/terapeut
Iuliana771
Acesta fiind al doilea topic, pe aceeasi temă, vreau sa spun ca nervii mei s-au întins la maxim și, neavând pe cineva cu care sa discut toate nebuniile din capul meu, am ales sa scriu aici din nou.
Căsătorită cu un bărbat cu copii. 2. Vin la noi în fiecare vacanta și nu numai. Practic, mai mereu sunt la noi, pentru ca mama lor nu are timp de ei, este foarte ocupata... În aceste perioade, copiii stau unde vor.. Ori la noi, ori la socrii mei. Răsfățați maxim. Plimbați maxim. Indopati cu dulciuri și rahaturi zi de zi. Eu sunt vrăjitoarea care încearcă cu chestii sănătoase, curățenie, ordine, etc. Problema este următoarea : toată energia și resursele familiei mele (veniturile noastre) se canalizează asupra lor, adică mâncare, haine, plimbări la mare, la munte, tabere, excursii, etc. Dar noi, ca și cuplu, nu ieșim niciodată nicăieri. Întotdeauna trebuie sa ii luam cu noi, chiar dacă au cu cine rămâne. Dacă vreau sa ieșim doar noi, soțul îmi spune ca nu își poate lua liber, ca nu avem bani, etc. Dar dacă e de ieșit cu ei, avem și bani dar și liber. Mi se pare absurd. Nu mai știu cum sa ii explic ca ma simt data la o parte și ca am nevoie de el, sa îmi fie alături. Am ajuns sa facem dragoste de 2 ori pe luna. Deja începe sa devina frustrant. Sunt mereu trista și nervoasa. Dacă încerc sa ii spun ceva, îmi spune sa nu ma bag pentru ca sunt copiii lui și ei sunt mai importanti. Și eu pe care loc sunt? Ma simt groaznic.
3 comentarii
0
08-08-2021, ora 22:24
tassevasi
Nu este medic/terapeut
tassevasi
In aceasta situatie este necesar sa aveti o discutie cu sotul despre toate problemele sentimentale. De ce sa faceti sex de 2 ori pe luna cind vreti de 2 ori pe saptamina ca asa e normal la virsta voastra, el tine mult la copii dar asta poate sa fie un pretext, el trateaza diferentiat copiii si iubita , apoi discutati si probleme financiare, fiti mai hotarita si vedeti ce rezultat obtineti, daca nu mai faceti un copil al dvs, e greu sa fi mama vitrega.
1
09-08-2021, ora 09:27
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Atunci când te căsătorești cu cineva cu copii trebuie să dai dovadă de multă înțelepciune ca să poți gestiona situația. În cele mai multe familii copilul are prioritate si apare frustrarea unuia dintre parteneri care se simte singur. Lucrurile astea se rezolvă acolo unde există comunicare. E de apreciat că soțul se ocupă si de copiii lui, pentru ca de cele mai multe ori fostele soții se plâng ca acestia sunt neglijați de tată. Vorbiti mai mult cu el fără să- l acuzați, spuneți- i clar ce vă doriți. Făceți si dvs. un copil si veti observa că modul de gândire vi se va schimba. Vă va fi foarte greu să nu- l luați cu dvs. când veti pleca în concediu. Vă spun nu numai ca psiholog dar si ca mamă care a crescut 3 copii. Eram fericită când îi aveam alături în orice împrejurare, preferam sa dau petreceri acasă la care îmi invitam prietenii ca sa nu fim nevoiți noi sa- i lăsăm acasă și să plecăm. Vă iubiți soțul? Atunci iubiți- i si copiii, apropiati- vă de ei, găsiți activități împreună, încercați să- i înțelegeți și veți observa o schimbare în comportamentul soțului. Iubirea pentru copii e una, pentru soție e alta, dar nu se excud. Unui soț stresat nu- i mai arde de sex, iar faptul că nu știe cum să gestioneze situația e un stres continuu. Daca nu reușiți să ieșiți din impas, apelați la un consilier de cuplu.
0
10-08-2021, ora 13:28
Iuliana771
Nu este medic/terapeut
Iuliana771
Bineînțeles că îl iubesc dar sunt sincera și spun ca pe copii nu ii iubesc. Ne-am înțeles foarte bine din prima zi, mai ales cu cel Mare. Dar, având în vedere faptul ca sunt extrem de răsfățați și toată lumea se comporta cu ei ca și cum sunt centrul universului, a dus la comportamente deviante, bineînțeles, dacă nu le faci pe plac, iese scandal. Repet, sunt dificili. Scăpați din mână. Needucați. La început am considerat ca e datoria mea sa ii educ atât cât pot, însă acum m-am convins ca nu am cu cine. Ca și concluzie, nu am dorit decât sa își facă el timp pentru mine. Sa nu ma mai dea la o parte mereu, pentru ca ma va pierde, lucru pe care i l-am spus. Un copil ma tem sa fac pentru ca îmi e teama ca și el va fi dat la o parte. Simt ca nu este momentul potrivit.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul