Viitorul sot ma inselat

14-04-2019
Alexa0013
Nu este medic/terapeut
Alexa0013
Buna ziua,
Sunt cu viitorul meu sot de 11 ani, iar la anul urmeaza sa ne casatorim. Anul trecut ma inselat cu o anumita persoana iar atunci cand ei am aflat nu a mai vb cu ea dupa care a reluat legatura si au mai avut cateva escapade de care eu am aflat ulterior. Ideea este ca am aflat anumite detalii exacte despre ce si cum sa intamplat si nu mi le pot scoate din cap. Stiu ca daca am ales sa iert ar trebui sa las trecutul in urma.. dar ma doare f tare si nu pot uita. Imi doresc f mult sa fie totul bine.. el incearca sa fie ok, nu au mai vb, iar eu incerc sa ma vindec.. imi vin in minte tot felul de lucruri, daca a insrmnat pt el ceva. Daca a fost o simpla aventura.. cum a putut sa se culce cu altcineva etc. Cum pot uita? Ce pot face ca sa trec peste? Nu imi doresc sa ne despartim.. dar nu mai pot asa.. e foarte greu pentru mine... multumesc!!
De asemenea am uitat sa mentionez.. anul trecut dupa ce ma inselat si am aflat el ma cerut de sotie, desi eu credeam ca ne vom desparti ceea ce ma debusolat si mai tate. De ce a facut asta daca ma inselat? In general noi suntem bine, petrecem mult timp impreuna, ne intelegem bine.. el nu mi a recunoscut niciodata ca ma inselat desi i-am adus dovezi,. Imi spune ca nu are nicio treaba cu ea si sa stau linistita.. nu stiu ce sa mai fac!!
8 comentarii
1
15-04-2019, ora 14:58
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Cine inseala azi, va insela si maine. Depinde de dv. ce fel de persoana va doriti alaturi. Asa e caracterul unor oameni si nu se pot schimba. Considera ca e normal asa.
1
18-04-2019, ora 15:24
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
În cazul în care vă doriți să rămâneți împreună propuneți-i să meargă la un psiholog ca să înțeleagă ce vrea de fapt, dacă vrea să rămână cu dumneavoastră de ce înșeală, ce ar dori de la relație, dacă are anumite nevoi nesatisfăcute.
Împreună faceți o analiză a relației, pentru că poate sunt anumite lucruri pe care nu le conștientizați. Dacă nu reușiți împreună, cereți-i ajutorul unui consilier sau terapeut de cuplu.
0
19-04-2019, ora 13:18
Alexa0013
Nu este medic/terapeut
Alexa0013
Noi ne dorim sa ramanem impreuna. Cel putin el nu da semne ca si-ar dori sa ne despartim. Eu incerc sa ma vindec si sa las trecutul in urma. Gandindu-ma la asta imi fac rau..
1
21-04-2019, ora 01:29
scrisulcaterapie
Nu este medic/terapeut
scrisulcaterapie
esti un om minunat.
te minte in fata dar tu inca il iubesti. sublim. casa de piatra! cati invitati o sa aveti la nunta? lautari sau dj?
1
22-04-2019, ora 10:02
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Vă recomand să citiți „Față în față cu infidelitatea. Continuăm sau divorțăm? ” autor JULIA COLE. Se găsește și în format electronic. V-ar ajuta să înțelegeți anumite lucruri și să găsiți soluții la problemele care vă frământă.
Soluția ideală ar fi terapia de cuplu, dar până vă hotărâți e important să înțelegeți anumite lucruri, care vă vor ajuta și dvs. și relației.
0
23-04-2019, ora 20:28
Alexa0013
Nu este medic/terapeut
Alexa0013
Va multumesc frumos pentru sfaturi!
1
03-05-2019, ora 11:59
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Desi exista un sambure de adevar in ce spui tu Clara, doar aproximativ o treime din cei ce inseala o fac repetat.
Repetarea infidelitatiii depinde insa destul de mult de modul in care e abordata prima infidelitate.
1
03-05-2019, ora 12:00
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Faptul ca ai ales sa ierti Alexa nu inseamna automat “sa lasi trecutul in urma”. Atat timp cat doar “lasi trecutul in urma” si gandurile “iti fac rau” in continuare, probabil ca situatia nu e depasita cu adevarat. Poate nu ar strica sa discutati despre asta in cadrul unei terapii de cuplu

Dr Rares Ignat
Terapeut de cuplu - Psihosexolog
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul