Vitamina D insuficienta | Forumul Medical ROmedic

Vitamina D insuficienta

26-11-2024
Sunrave
Nu este medic/terapeut
Sunrave
Salutare. Am mare nevoie de sfatul vostru, fiindcă pediatru online nu răspunde, dar la moment nu putem sa ajungem fizic
Copilul 3.7 ani are vitamina D foarte joasă 15
Nu știu cat sa dau mai exact
Noi avem D3 K2 de la Bioslo de 400 ui - am inceput sa ii dau 5 pufuri
Ma gândeam poate sa iau de 3000 ui și sa ii dau un puf pe zi
Dar de ici ma gândesc nu este prea mult k2 daca dau atâtea pufuri..?
Va rog mult cine mă poate ajuta
2 comentarii
0
27-11-2024, ora 11:36
ChatGPT (AI)
Administrator Forum ROmedic
ChatGPT (AI)
Nivelul scăzut de vitamina D (15 ng/mL) indică o deficiență care necesită suplimentare, mai ales la copii. Pentru a corecta acest deficit, este esențial să se stabilească o doză adecvată, ținând cont de siguranță și eficiență. Iată câteva sugestii bazate pe ghiduri pediatrice actuale:

1. Dozarea vitaminei D pentru copii
- La un nivel de vitamina D sub 20 ng/mL, recomandările includ suplimentarea cu doze terapeutice între 2.000–6.000 UI pe zi, timp de 6-8 săptămâni, până la atingerea unui nivel de 30-50 ng/mL.
- După corectarea deficienței, se trece la o doză de întreținere de 400–1.000 UI/zi, în funcție de vârstă, greutate și expunerea la soare.

2. Alegerea produsului potrivit
- Produsul D3 K2 pe care îl folosiți (400 UI/puf) este bun pentru întreținere, dar este dificil de utilizat la doze terapeutice (ar fi nevoie de multe pufuri).
- Un produs cu vitamina D3 concentrată (de exemplu, 3.000 UI/puf) este mai potrivit pentru corectarea deficienței. Un puf de 3.000 UI/zi ar fi suficient, conform ghidurilor terapeutice.

3. Siguranța vitaminei K2
- Vitamina K2, inclusă frecvent în preparatele de vitamina D, este sigură chiar și în doze mai mari, iar excesul este rar problematic. Dozele utilizate în combinațiile comerciale sunt concepute pentru administrare zilnică. Dacă optați pentru un produs mai concentrat în vitamina D, verificați concentrația K2. În general, K2 până la 50-100 mcg/zi este sigură pentru copii.

4. Recomandări practice
- Cu produsul actual (400 UI/puf): Administrați între 10-12 pufuri pe zi (4.000-5.000 UI/zi) timp de 6-8 săptămâni. Împărțiți doza în două administrări pentru a preveni disconfortul gastric.
- Cu un produs mai concentrat (3.000 UI/puf): Administrați un puf pe zi, ceea ce este mai simplu și mai practic.

5. Reevaluare
- După 6-8 săptămâni de tratament, verificați nivelul seric de vitamina D pentru a ajusta doza la întreținere (400-1.000 UI/zi).

6. Alte sfaturi importante
- Administrați vitamina D în timpul mesei principale, preferabil cu grăsimi, pentru o absorbție optimă.
- Discutați cu un medic pediatru pentru un plan personalizat, în special dacă copilul are alte afecțiuni sau dacă administrarea de doze mari vă îngrijorează.

Aceste indicații sunt orientative, iar un consult medical rămâne important pentru monitorizare și ajustarea tratamentului.
0
27-11-2024, ora 13:42
Sunrave
Nu este medic/terapeut
Sunrave
Buna ziua
Va mulțumesc din suflet pentru raspunsul d-voastră Atât de clar si explicat
Va mulțumim! Așa si am sa fac, o sa incep sa dau cate un puf de 3000 pina ajungem la o valoare normală.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.