Vorbire agresiva si cu patos!

30-10-2018
MirceaMi
Nu este medic/terapeut
MirceaMi
Buna ziua, am o problema de vorbire, atunci cand ma supara ceva sau cineva cand povestesc sau ma vait cuiva vorbesc din inima inca cu suparare si folosesc tot felul de apelative sau expresii de exemplu:te jupoaie de viu, m-au masacrat)de curand o persoana apropiata mi-a spus ca modu asta de a povesti ii creaza o stare de dezgust si ca nu sunt credibil deloc chiar daca stie ca este 100%adevarat ceea ce spun.
Ma simt confuz asa am vorbit mereu, mai cu patos si poate la superlativ intradevar am observat ca nu prea sunt ascultat cu adevarat sau sa ma creada cineva pt ca consider ca atunci cand esti ascultat primesti sfaturi etc eu eram doar privit ciudat, cred eu.
Deja nu mai stiu ce sa cred oricum ma afecteaza mult remarca asta pentru ca eu chiar am ajuns sa nu mai pot vorbi fara sa ma gandesc ce e bine si ce nu sa zic, sau cum sa vorbesc ca sa nu mai fiu dezgustator si sa fiu ascultat fara sa plictisesc sau sa incarc interlocutorul, sa fiu crezut!
Nu mai stiu cine sunt si cum este bine sa fiu, pt mine altii vorbesc perfect normal si ii ascult ii cred, numai eu sunt ciudat si vorbesc greu, agresiv si cu arhaisme si expresii babesti ciudate.
Multumesc
3 comentarii
1
30-10-2018, ora 10:57
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Buna ziua,
Poate ca de fapt intrebarea trebuie pusa diferit: daca nu cumva inconstient ati cautat sa fiti diferit, sa socati, sa iesiti in evidenta tocmai pentru a atrage atentia.
"Patosul" despre care vorbiti poate fi de fapt un teatru care sa atraga atentia...
Iar acum "caderea" vine din faptul ca ceilalti v-au semnalat ca atentia pe care o obtineti nu este tocmai cea dorita.sau in sensul dorit.
0
30-10-2018, ora 11:06
MirceaMi
Nu este medic/terapeut
MirceaMi
Buna ziua, este posibil intr-o oarecare masura sa fie si asta, imi doresc sa fiu crezut ascultat doar atunci cand stiu ca mi s-a facut o nedreptate, dar traiesc prea intens cand povestesc cand imi amintesc, cred ca am si o sensibilitate anormala.
Problema este ca ma dispera situatia asta nu cred ca e normal sa am asa ganduri si probleme, adica sa nu stiu exact unde gresesc in vorbire sau cum e corect sa vorbesc pt ca sa fiu placut nu dispretuit.
Cu siguranta am ceva in neregula si faptu ca ma simt neascultat si neinteles ma fac sa ma simt imatur, nesigur.
Nu stiu cum sa ies din cercu asta vicios pt ca nu stiu cat, unde si cum sa ma schimb si daca este chiar necesar sa ma schimb eu mereu va sa fiu placut.
0
01-11-2018, ora 14:40
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Obstacolul tau Mircea e posibil sa fie legat de trairile emotionale prea intense si poate de o incredere redusa in propria persoana
Inclusiv acum spui: "ma dispera situatia asta" si pare ca consideri ca esti o persoana 'defecta'.

Multe persoane sunt in situatia ta iar psihoterapia poate sa te ajute sa gestionezi aceste trairi prea intense. E important sa nu ajungi in cele din urma doar sa ingropi aceste emotii in adancul tau...pentru ca, pana la urma, o sa rabufneasca la suprafata sub o forma sau alta.

Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata ta
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul