zeraderm sau dermatix? | Forumul Medical ROmedic

zeraderm sau dermatix?

10-05-2010
marius8601
Nu este medic/terapeut
marius8601
De curand, mai precis in ziua de Pasti am fost muscat de un caine in zona fetei, in doua locuri si a fost nevoie de copci. Acum, la 5 saptamani de la accident au ramas cicatrici de care as vrea sa scap, fiind in zona fetei. De 3 saptamani folosesc Contractubex, dar fara mari rezultate, aproape ca nu sunt imbunatatiri. Am citit pe internet si am vazut ca zeraderm si dermatix sunt niste creme eficiente pentru cicatricii. Ce imi puteti recomanda? Care din cele doua este mai buna? Am inteles ca zeraderm a aparut de mai mult timp pe piata?Este mai eficienta decat Dermatix? Astept un rapuns. multumesc mult/
21 comentarii
0
11-05-2010, ora 08:57
Terapeut Niculae NicuÅŸor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae NicuÅŸor
Hristos a înviat!

Stimate domn, vă rog să o contactaţi pe d-na doctor Mihaela Leventer (este medic dermatolog). Vă poate ajuta să alegeţi tratamentul adecvat, printre altele.
Tratamentul corect se alege după o examinare (de regulă dermatoscopie).


-
DR. MIHAELA LEVENTER
CLINICA DERMASTYLE
Str. Sevastopol nr. 13-17, sector 1, BucureÅŸti Centrul Diplomat, et. 1, apt. 204
Telefon: (021) 310 65 07;
Fax: (021) 310 65 08;
Mobil: 0722 363 577
Programari: luni - vineri 14.00 - 19.00
Mail : contact@dermastyle.ro
www.dermastyle.ro
-

Însănătoşire grabnică şi Dumnezeu să vă binecuvânteze:)
În speranţa că v-am putut fi de folos, cu plăcere şi deferenţă,
Mister Nick ;)


P.S. - Dermatix este mai eficace pentru reducerea/remodelarea cicatricilor hipertrofice (keloide).
0
11-05-2010, ora 09:26
marius8601
Nu este medic/terapeut
marius8601
"Mr. Nick", multumesc mult pentru comentariul ÅŸi sfatul dvs. Fiind din Craiova imi este cam greu sa ajung in Bucuresti pentru un eventual control. Pot sa va spun ca am fost la doctori dermatologi din craiova, dar. no coment. unul dintre ei mi-a recomandat contractubex, iar altul sodermix :-??. Despre cele doua creme (zeraderm si dermatix) am citit pe net si am zis sa le incerc si eu tinand cont de parerile celor care le-au utilizat. Sper ca cei care le-au mai utilizat sa im ilase un comentariu.chiar nu stiu ce sa fac.aceste creme gasindu-se si mai greu prin farmacii.
O zi buna!
0
21-05-2010, ora 10:13
marius8601
Nu este medic/terapeut
marius8601
In cele din urma m-am hotarat la dermatix si am reusit sa il comand. Il folosesc de o saptamna si sper sa dea rezultate. Pentru ce interesati o sa las mesaje in legatura cu eficienta pe care o are dermatix, tinand cont de prospectul lui in care este recomandata folosirea lui timp de 2 luni. Sper sa mai primesc sfaturi si recomandari si in legatura cu alte medicamente care trateaza cicatriciile.
0
23-05-2010, ora 02:56
Terapeut Niculae NicuÅŸor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae NicuÅŸor
Stimate domn, conduita medicală, în cazul dvs., poate fi extrem de diversificată. Naturoterapia, ca medicină neconvenţională, de pildă, utilizează, printre altele, şi tinctura de mărul lupului pentru a trata sau remodela cicatricile dobândite în urma unor accidente şi nu numai. Medicina convenţională, pe de altă parte, vă poate ajuta şi prin intermediul criochirurgiei (îngheţarea cicatricilor cu azot lichid poate produce atenuări semnificative) sau laserterapiei. Dvs. sunteţi cel care decideţi ce şi cum faceţi :-)

.
Dermatix vă va ajuta cu siguranţă. Eficienţa produsului este mare, dar este dependentă de responsivitatea dermatologică; de modul în care pielea dvs. răspunde la acţiunea terapeutică a Dermatixului.
.


Toate cele bune!
Cu respect,
Mr. Nick :-)
0
23-05-2010, ora 04:37
gabrioleta_uk
Nu este medic/terapeut
gabrioleta_uk
nici nu stiu cum sa incep dar am grave probleme...mai exact, in urma cu 2 sapt jum am observat ca mi-au aparut niste bubite la incheietura mainii stangi care ma si mancau..la 3 zile am fost la un spital de urgenta din anglia ptr ca eu nu sunt in tara...la spital mi-au spus ca am scabie..ca tratament mi-au dat o lotiune numita DERBAC si niste pastile impotriva alergiei numite PIRITEZ...ce este f grav ca nici acum nu mi-a trecut desi am folosit si o crema adusa de la noi din tara SCABEX..nu stiu ce sa mai cred ca am...bubitele sunt ca atunci cand te musca un tantar ptr ca din cauza mancarimii mi se si umfla f f rau..le am in zona gatului si f multe pe maini...am avut si pe fata...ce ma fac?am nevoie de ajutor, sunt demoralizata complet si cred ca nu am sa mai scap vreodata...ajutati-ma!!!!astept un raspuns -* va rog mult -*


(*modificat de administrator)
0
23-05-2010, ora 17:07
marius8601
Nu este medic/terapeut
marius8601
"Mr. Nick", multumesc mult pentru comentariul ÅŸi sfatul dvs. Asa cum am spus intr-unul din mesajele de mai sus, inainte de a folosi aceste creme pentru remodelarea cicatriciilor, am consultat 2 medici dermatologi care au spus ca momentan, timp de 6 - 8 luni, cicatriciile pe care le am trebuie lasate in pace pentru ca in tot acest timp ele evolueaza. Toti mi-au recomandat asta, inclusiv chirurgul care m-a operat. Sfatul lor a fost sa folosesc contractubex si sodermix, dar eu am ales dermatix :). Insa solutiile pe care mi le-au propus dupa cele 6-8 luni au fost urmatoarele: unul a spus ca pot incepe sedinte cu laser, dar numai in anotimpul racoros, fiind probleme din cauza radiatiilor UV, iar celalalt dermatolog mi-a propus injectii cu acid hialuronic :-??. Sa nu uit si de solutia chirurgului care a spus ca dupa aceasta perioada sa ma opereze din nou pentru a scoate cicatriciile :). Daca aveti o parere despre solutiile propuse pe viitor de cei 3 astept o parere. Multumesc mult.
PS: In tot acest timp voi folosi dermatix:). Sper sa aiba rezultate bune.
0
03-06-2010, ora 23:33
Terapeut Niculae NicuÅŸor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae NicuÅŸor
Hello!

Stimată d-nă Gabrioleta, accidental, înainte de a vă răspunde, am aflat că în Marea Britanie există o epidemie de scabie.
Scabia este o afecţiune cu tablou clinic destul de demoralizator, tocmai de accea vă înţeleg perfect demoralizarea despre care aţi precizat.
Această afecţiune este determinată de un parazit acarian, sarcoptul, care sapă, literalmente vorbind, canale sub piele. Femela parazitului, prea mică pentru a putea fi vizibil cu ochiul liber, este fecundată pe suprafaţa pielii. După fecundare îşi sapă un sistem de tunele în piele pentru a-şi depune ouăle. După 4 zile apar larvele, care după circa 10 zile ating stadiul maturităţii şi ies la suprafaţa pielii.
Simptomul principal este reprezentat de nişte bubiţe care produc mâncărimi intense, iar semnul reprezentativ este reţeaua de şanţuri lungi de câţiva milimetri (au culoarea pielii sau sunt de culoare gri).
Mâncărimea este indusă de o alergie la sarcopt (alergie la parazitul matur, la ouă şi la larve), de aceea, ce cele mai multe ori, medicul curant poate şi trebuie să recomande o cură cu antihistaminice (antialergice).

.
Dvs. trebuie să respectaţi recomandările medicului care v-a consultat (folosiţi tratamentul aşa cum vi s-a prescris).
Trebuie să ştiţi că un singur tratament este suficient pentru a eradica sarcoptul, dar că, din păcate, mâncărimile pot persista încă vreo câteva săptămâni dupa ce infestarea a fost eliminată.
Încercaţi să reconsultaţi medicul şi să-i cereţi cu amabilitate prescrierea unei loţiuni calmante/mixturi + un antihistaminic (dacă nu puteţi suporta mâncărimile).
.


Toate cele bune!
Dumnezeu să vă binecuvânteze.
Cu respect,
Mr. Nick

P.S. - Nu uitaţi să spălaţi toate hainele şi aşternuturile folosite în ultimele patru zile (sarcoptul nu poate trăi mai mult de 4 zile departe de pielea umană).
P.P.S. - Nu ştiu dacă medicul curant v-a informat cu privire la tratamentul colectiv, dar trebuie să ştiţi că trebuie să urmeze tratamentul toţi membrii familiei. Este foarte important!


imptomelor dureaza insa pana la o luna din momentul infectarii cu sarcoptul scabiei.
0
03-06-2010, ora 23:43
Terapeut Niculae NicuÅŸor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae NicuÅŸor
Oooopsss, a apărut o mică eroare. Am apăsat greşit pe o tastă şi s-a postat mesajul înainte de finalizare.
Am vrut sa va mai spun ca dezvoltarea simptomelor poate dura pana la o lună din momentul infestării cu parazitul scabiei.

Numai bine, d-nă Gabrioleta :-)
0
03-06-2010, ora 23:50
Terapeut Niculae NicuÅŸor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae NicuÅŸor
" Insa solutiile pe care mi le-au propus dupa cele 6-8 luni au fost urmatoarele: unul a spus ca pot incepe sedinte cu laser, dar numai in anotimpul racoros, fiind probleme din cauza radiatiilor UV, iar celalalt dermatolog mi-a propus injectii cu acid hialuronic :-??. Sa nu uit si de solutia chirurgului care a spus ca dupa aceasta perioada sa ma opereze din nou pentru a scoate cicatriciile :). Daca aveti o parere despre solutiile propuse pe viitor de cei 3 astept o parere. Multumesc mult. "

- Stimate d-nule Marius, soluţiile propuse sunt ok (sunt unele dintre soluţiile folosite la nivel mondial). Decizia de a recurge la una dintre ele vă aparţine în totalitate, tocmai de aceea vă rog să vă documentaţi pentru a vă auto-aduce la cunoştinţă avantajele şi dezavantajele fiecărei tehnici în parte.


Toate cele bune şi însănătoşire grabnică.
Cu respect,
Mr. Nick
0
07-07-2010, ora 15:00
marius8601
Nu este medic/terapeut
marius8601
Aşa cum am scris într-unul din mesajele de mai sus am decis să folosesc dermatix pentru tratamentul cicatricilor provocate de un câine. Pot să spun că după 2 luni de utilizare a avut efect. Sunt destul de mulţumit de rezultate şi cred că o să îl mai folosesc încă 2 luni, mai precis o sa mai comand încă o dată un tub de doar 15g :d, în speranţa că nu va mai fi nevoie de laser sau alte intervenţii.
Aşadar, cei care nu sunt hotărâţi ce creme să folosească pentru remodelarea cicatriciilor le pot recomanda să încerce Dermatix, deşi are preţul cam măricel -200 RON. În cazul meu a meritat banii şi sper să îşi facă efectul în continuare!

Toate cele bune!
0
09-07-2010, ora 23:25
Terapeut Niculae NicuÅŸor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae NicuÅŸor
Stimate domn, mă bucur că aveţi rezultate pozitive, în urma folosirii Dermatixului. Continuaţi administrarea produsului, dar strict respectând instrucţiunile specificate-n prospectului produsului. Ar fi indicat să reconsultaţi un medic dermatolog!


Numai bine!
Cu respect,
Nick
0
21-07-2010, ora 14:46
marius8601
Nu este medic/terapeut
marius8601
Domnule "Mr. Nick", în primul rând vreau să vă mulţumesc pentru comentariile lăsate, iar în al doilea rând aş dori, dacă se poate, să îmi explicaţi ce aţi vrut să ziceţi prin: "Continuaţi administrarea produsului, dar strict respectând instrucţiunile specificate-n prospectului produsului.", deoarece, în prospectul dermatix-ului este precizat faptul că trebuie folosit până nu mai apar îmbunătăţiri în urma folosirii acestuia, dar minim 2 luni. Are cumva reacţii adverse când este utilizat o perioadă mai îndelungată, deşi în prospectul lui nu apare aşa ceva?

Ultima mea întrebare este legată de unul din comentariile anterioare:
" Însă soluţiile pe care mi le-au propus după cele 6-8 luni au fost următoarele: unul a spus că pot începe şedinţe cu laser, dar numai în anotimpul răcoros, fiind probleme din cauza radiaţiilor UV, iar celălalt dermatolog mi-a propus injecţii cu acid hialuronic :-??. Să nu uit şi de soluţia chirurgului care a spus ca după aceasta perioada sa ma opereze din nou pentru a scoate cicatricile :). Dacă aveti o părere despre soluţiile propuse pe viitor de cei 3 aştept o părere. Multumesc mult. "

- Stimate d-nule Marius, soluţiile propuse sunt ok (sunt unele dintre soluţiile folosite la nivel mondial). Decizia de a recurge la una dintre ele vă aparţine în totalitate, tocmai de aceea vă rog să vă documentaţi pentru a vă auto-aduce la cunoştinţă avantajele şi dezavantajele fiecărei tehnici în parte. "

Puteţi enumera pe scurt avantajele şi dezavantajele acestor metode de tratare a cicatricilor?
Mulţumesc mult!
0
23-07-2010, ora 20:43
Terapeut Niculae NicuÅŸor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae NicuÅŸor
Stimate domn, vă voi explica în rândurile de mai jos.

"Continuaţi administrarea produsului, dar strict respectând instrucţiunile specificate-n prospectului produsului."
- Acest produs nu are reacţii adverse dacă este folosit doar până în punctul în care nu mai apar îmbunătăţiri. Depăşirea acestui punct, din păcate, poate produce intoleranţă cutanată permanentă la gelul siliconic, tocmai de aceea v-am recomandat să folosiţi produsul respectând instrucţiunile (instrucţiunile relevă o folosire de minim 2 luni, maximul de folosire fiind dependent de etapa în care nu mai apar îmbunătăţiri).
.
" Puteţi enumera pe scurt avantajele şi dezavantajele acestor metode de tratare a cicatricilor?
Mulţumesc mult! "
- Şedinţele cu laser, indiferent de tipul laserului, pot remodela pielea cu o acurateţe destul de ridicată, ca şi avantaj, dar au ca principale posibile reacţii adverse hipersensibilizarea porţiunii de piele tratată şi hipopigmentarea acelei porţiuni, ca şi dezavantaje.
Injecţiile cu acid hialuronic au o acurateţe de remodelare mai mică decât laserul, dar au şi mai puţine reacţii adverse (principala reacţie adversă poate fi o reacţie alergică).
Exereza cicatricilor - îndepărtarea chirurgicală a acestora - remodelează porţiunea de piele afectată, dar creşte riscul de producere a altor leziuni cutanate. Deci...
Dacă aş fi în locul dvs., aş continua tratamentul cu dermatix până în punctul în care nu se vor mai evideţia îmbunătăţiri, iar apoi, bineînţeles, m-aş adresa unui medic dermatolog pentru a revizui conduita terapeutică, strict în funcţie de starea pielii de după îmbunătăţirile respective.


Toate cele bune!
Dumnezeu să vă binecuvânteze.
Cu respect,
Nick
0
12-08-2011, ora 09:14
Iuliana.A
Nu este medic/terapeut
Iuliana.A
am citit conversatia in legatura cu gelul.eu am doua cicatrice ramase de la niste furunculi aparute cam de 1 an si ceva. credeti ca ar fi bun gelul? sau ce puteti sa imi recomandati va rog ca sunt inestetice si au aparut chiar pe picior:(
0
12-08-2011, ora 12:54
Terapeut Niculae NicuÅŸor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae NicuÅŸor
Sărut mâna!
Stimată dră/dnă Iuliana.A, cele 2 cicatrici de ce tip sunt? Vă întreb pentru că furunculul, ca şi formaţiune cutanată patologică, are abilitatea să producă 2 tipuri de cicatrici, şi anume: cicatrici atrofice, în care există o lipsă de ţesut (cicatricile atrofice arată ca nişte gropiţe mai mici sau mai mari, ca şi suprafaţă, şi mai mici sau mai mari ca şi adâncime), şi cicatrici hipertrofice, în care există un exces de ţesut (cicatricile hipertrofice arată ca nişte umflături!).
_

Crema Kerato-liz este extraordinar de bună pentru foarte multe condiţii medicale dermatologice, pentru că modul de acţiune al principalei substanţe active din componenţa sa - o enzimă extrasă din crisalida unui fluture - este deosebit de complex.
Kerato-liz cremă este un preparat cu acţiune keratolitică la nivelul pielii. Inlătură delicat crustele psoriazice până la dispariţia lor totală, reduce descuamarea pielii, dizolvă şi elimină celulele moarte de la nivelul pielii (keratozele), ajută la eliminarea formaţiunilor cutanate (veruci seboreice, nevi (aluniţe), melanoame etc.), regenerează pielea, ajută la refacerea pielii în cazul cicatricilor după arsuri, traumatisme şi acnee sau alte formaţiuni cutanate, până la dispariţia lor completă. Substanţa Biologic Activă (SBA) lezează scheletul formaţiunilor dermatologice respective, după ce celelalte componente ale lor sunt absorbite de către sânge. Astfel, se efectuează o operaţiune biologică, care nu provoacă dureri şi nici nu lasă urme nedorite pe pielea corpului.
Kerato-liz, cremă, se aplică pe suprafaţa afectată a pielii, spălată şi uscată, în strat subţire, o dată sau de două ori pe zi, printr-un masaj blând, până la absorbţia totală în piele. DURATA DE APLICARE SE STABILEŞTE INDIVIDUAL, în funcţie de fiecare caz în parte. Pentru rezultate stabile nu se recomandă oprirea aplicării Kerato-lizului imediat după primele îmbunătăţiri. Aplicarea se va continua încă 14 zile după dispariţia cicatricilor.
_

Consultaţi medicul dermatolog!
_

În speranţa că v-am putut fi de folos, cu iubire creştină, respect şi preţuire, dorindu-vă toate cele bune şi o zi splendidă, într-o săptămână relaxantă, într-o lună echilibrată, într-un an cumpătat şi într-o viaţă desăvârşită în adevăr, iubire, credinţă şi lumină,
Mister Nick
0
12-08-2011, ora 12:55
Terapeut Niculae NicuÅŸor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae NicuÅŸor
Post Scriptum: Crema Kerato-Liz are efecte pozitive mult mai mari în tratarea cicatricilor atrofice, decât în tratarea cicatricilor hipertrofice (cheloide).
0
17-08-2011, ora 11:56
Iuliana.A
Nu este medic/terapeut
Iuliana.A
Multumesc mult pentru raspuns.Am consultat si medicul dermatolog atunci cand imi aparusera si mi-a spus ca sa stau linistita ca vor trece si nu va lasa urme. Abia acum inteleg de ce aceste cicatrici arata diferit una fata de alta. In principiu am doua pe picior. Si arata diferit, citind raspunsul la intrebare am ajuns la concluzia ca una din ele este cicatrice atrofica si una e cicatrice hipertrofice. Probabil din cauza modului de vindecare nu sunt la fel. De unde as putea cumpara crema? Am gasit pe situri insa as vrea un site care ofera siguranta daca dau comanda. Multumesc inca odata
0
17-08-2011, ora 18:10
Terapeut Niculae NicuÅŸor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae NicuÅŸor
Sărut mâna!
Kerato-liz se poate achiziţiona din farmaciile Dona şi Sensiblu, sau de pe site-ul laboratoarelenewtone.ro
Graţie şi binecuvântări divine,
Nick
0
07-09-2012, ora 12:53
stargsm_anamaria
Nu este medic/terapeut
stargsm_anamaria
Buna ziua,
Am citit cu mare interes discutiile purtate pe marginea acestui gel dermatix.
Sunt operata la glanda tiroida de 2 sapt si as vrea sa imi achizionez si eu acest gel in speranta ca mi se va vindeca frumos si mai rpd cicatricea ramasa. Nu vreau sa las sa treaca timpul pe langa mine si sa fac ce am facut cu cicatricea de la operatia de cezariana, adica sa nu dau cu nici un fel de crema si s-a vindecat si greu si acum dupa 2 ani este tot vinetie.
Intrebarea mea este daca pot utiliza gelul dermatix doar dupa 2 sapt de la operatie si daca exista riscul de a ii face mai mult rau decat bine in sensul de a nu ii da destul timp pt a se vindeca in mod natural fara a intereni. Sunt in dubiu pt ca dr chirurg mi a spus sa nu dau cu nimic.
Va multumesc, astept raspunsul dvs.
0
07-09-2012, ora 22:29
marius8601
Nu este medic/terapeut
marius8601
Buna seara,
Eu am folosit gelul dermatix cam de la o luna de cand am suferit interventia chirurgicala. Pot sa va spun ca intr-adevar, la mine, a dat rezultate, fiind foarte eficient pentru cicatricile hipertrofice. In ceea ce priveste prospectul acestuia, pe care inca il mai am, scrie ca nu trebuie utilizat pe rani deschise. Banuiesc ca s-a vindecat pana la aceasta data rana.
Spre exemplu, eu cand inca mai aveam firele la operatie am consultat un dermatolog, iar acesta mi-a recomandat contractubex si mi-a specificat ca pot sa il utilizez la 3-5 zile dupa ce o sa mi se scoata toate firele de la interventie. Deci, daca au trecut 2 saptamani si firele sunt scoase, nu cred ca ar fi o problema sa utilizati dermatix.
Sper sa va fie de folos informatiile referitoare la dermatix.

Toate cele bune si multa sanatate.
0
29-01-2014, ora 00:10
danah
Nu este medic/terapeut
danah
Mr. Nick, apreciez gestul dvs. de a informa oamenii care va cer ajutorul si nu numai, apreciez si faptul ca sunteti un tanar cu Dumnezeu ! printre toate acestea postez aici o alta intrebare in domeniu : am o cicatrice vizibila cu pigment inchis la culoare, plana, probabil hipercroma sau hiperpigmentata din ce am identificat, fara denivelari dupa o simpla julitura, veche de 1 an si jumatate, incomoda, la vedere in genunchi, si ma intreb ce unguent sau crema sau tratament de acest gen ar fi util in ameliorarea, sau eliminarea ei ? Inca ceva: am fost recent operata de apendicita si medicul a recomandat contractubex, insa dupa cateva de zile de aplicare de 2 ori pe zi am mancarimi ingrozitoare, si nu cred ca o sa il mai suport ! Un inlocuitor potrivit, aveti idee, avand in vedere ca cicatricea pare sa devina atrofica si pigmentata, iar acest unguent ma incanta datorita ingredientelor pe baza de plante, mai ales ca sunt in perioada sarcinii! Va multumesc ! Domnul fie cu noi!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cum scapi de cicatrici?
  • Vindecarea pielii fără cicatrici este posibilă cu ajutorul unei proteine din midii
  • Cicatricile vindecate nu au un impact asupra atractivității
  •