Google se implică în diagnosticarea persoanelor cu depresie

©

Autor:

Google se implică în diagnosticarea persoanelor cu depresie
În curând, persoanele care vor introduce în câmpul de căutare de la Google termenii „depresie clinică” vor primi informații despre această tulburare, precum și un chestionar pe baza căruia vor afla dacă este cazul să se adreseze unui specialist în sănătatea mentală.

Această inițiativă are loc în colaborare cu Alianța Națională a Bolilor Mintale din S.U.A., având ca scop informarea publicului despre depresie și susținerea lui în solicitarea unui consult de specialitate, în condițiile în care depresia este o tulburare tot mai comună, dar pentru care, conform statisticilor, doar jumătate dintre persoanele afectate solicită tratament și multe așteaptă 6-8 ani de la debutul simptomelor până când merg la un specialist.

Chestionarul pe care utilizatorii Google îl primesc spre completare se numește PHQ-9, este validat clinic și vizează simptomele depresive. Este confidențial, iar rezultatele indică persoanei dacă trebuie să se adreseze medicului psihiatru/psihologului.

CEO-ul Alianței Naționale a Bolilor Mintale consideră că acest chestionar ar putea fi primul pas în diagnosticarea acestei tulburări cu șanse mari de vindecare dacă este tratată, dar esențial este ca persoanele să urmeze recomandarea de a solicita ajutor de specialitate. Pe de altă parte, autorii inițiativei speră ca educarea și conștientizarea despre depresie să ajute la un acces mai rapid către tratament.

Sursa: NBCNews

Data actualizare: 27-12-2018 | creare: 13-09-2017 | Vizite: 870
Bibliografie
Google Will Now Help You Check If You’re Depressed, link: https://www.nbcnews.com/tech/internet/google-will-now-help-you-check-if-you-re-depressed-n795511
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Combinația între depresie și tulburări cognitive minore la vârstnici accelerează îmbătrânirea creierului
  • Stimularea magnetică îmbunătățește starea de spirit în cazul bolnavilor de depresie
  • Gazul ilariant, tratament pentru depresiile severe
  •