Google și DeepMind doresc să creeze un ajutor pentru medici și asistente bazat pe inteligență artificială

©

Autor:

Google și DeepMind doresc să creeze un ajutor pentru medici și asistente bazat pe inteligență artificială

Ca parte a extinderii în sfera medicală, Google a anunțat că preia DeepMind Health, parte a laboratorului de inteligență artificială DeepMind din Londra.
Într-un articol postat pe blogul lor, fondatorii DeepMind au precizat că este o etapă importantă pentru companie încercarea de a transforma aplicația Streams într-un ajutor bazat pe inteligență artificială pentru medici și asistente, menit să combine cei mai buni algoritmi cu un design intuitiv. La momentul actual, aplicația mobilă Streams este utilizată în Marea Britanie ca o modalitate prin care personalul medical să gestioneze pacienții în spital. Prin intermediul ei, medicilor și asistenților le este permis să acceseze documente medicale direct pe telefonul mobil și să fie alertați în situații de urgență.


Dezvoltatorii DeepMind doresc să meargă mai departe, astfel că noul lor obiectiv este implicarea în proiecte ambițiose precum identificarea cu ajutorul inteligenței artificiale a afecțiunilor oculare ca parte a unui program de screening.


Știrea este potențial controversată dată fiind tensiunea socială provocată în 2017 de o posibilă ilegalitate a colaborării dintre NHS și DeepMind, pacienții nefiind informați corespunzător cu privire la modul în care datele lor medicale vor fi utilizate. Mai mult decât atât, o altă teamă a avocaților care se ocupă de protecția datelor personale este legată de modul în care Google se va folosi de informațiile primite prin aplicație.


În ciuda acestor aspecte, anunțul subliniază ambiția fermă a Google de a se dezvolta pe nișa de sănătate și de a îmbina tehnologia avansată cu practica medicală.

Sursa: The Verge
Foto: Deep Mind


Data actualizare: 06-10-2019 | creare: 09-01-2019 | Vizite: 947
Bibliografie
[1] Google is absorbing DeepMind’s health care unit to create an ‘AI assistant for nurses and doctors’ - https://www.theverge.com/2018/11/13/18091774/google-deepmind-health-absorbing-streams-team-ai-assistant-nurse-doctor
[2] Streams in NHS hospitals - https://deepmind.com/blog/streams-and-ai/
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Software inteligent pentru diagnosticarea cancerului de prostată
  • Tehnici avansate de ecocardiografie susținute de inteligența artificială
  • Inteligența artificială, folosită pentru diagnosticarea cancerului mamar
  •