Grăsimea abdominală - factor de risc major

©

Autor:

Grăsimea abdominală - factor de risc major
Conform celui mai nou studiu, obezitatea și grăsimea abdominală cresc riscul de mortalitate. La fiecare 5 kg care se adaugă la valorile indicelui de masă corporală (IMC) peste 25, rata moratilității crește cu 30%.
Aceste constatări, publicate în revista Annals of Internal Medicine, resping cercetările anterioare care arată că excesul de greutate nu a fost puternic asociat cu mortalitatea în rândul populațiilor hispanice.

Cercetătorii de la Mexican Health Ministry au investigat peste 115.000 de adulți, cu vârsta minimă de 35 de ani, timp de 14 ani. IMC-ul mediu a fost de 28 la bărbați și de 29 la femei.

Pentru a evita asociațiile dintre incidența diabetului sau a altor boli și rata de mortalitate, cercetătorii au exclus participanții cu un nivel HbA1c de 7% sau mai mare diagnosticați, la recrutare, cu diabet sau alte boli cronice.

Echipa de cercetare a descoperit că, atât obezitatea, cât și excesul de grăsime abdominală au fost factori majori de risc pentru moartea prematură. În plus, s-a constatat că raportul talie-șold are o relevanță substanțială atunci când vine vorba de mortalitate.

Organizația Mondială a Sănătății a definit obezitatea pe baza IMC-ului cu valori cuprinse între 25 și peste 30 kg/m2.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 07-03-2021 | creare: 16-08-2019 | Vizite: 656
Bibliografie
Excess body fat, particularly around the waist, is a major risk factor for premature death among Hispanics. Url: https://www.sciencedaily.com/releases/2019/08/190812172320.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
  intră pe forum