Hipoglicemia neonatală tratată nu este asociată cu probleme ulterioare de dezvoltare neurologică

©

Autor:

Hipoglicemia neonatală tratată nu este asociată cu probleme ulterioare de dezvoltare neurologică
Stabilizarea concentrațiilor de glucoză reduse ale copiilor cu hipoglicemie neonatală (la momentul nașterii) poate împiedică leziunile cerebrale pe termen lung, potrivit unui studiu condus de cercetătorii de la Universitatea din Wasterloo.
Hipoglicemia (nivelul scăzut de glucoză din sânge) constituie o problemă comună în rândul copiilor, cu potențiale consecințe severe asupra sănătății acestora. Statistic, peste 15% dintre copii au un nivel al glucozei serice sub limitele considerate normale. Numeroase studii anterioare au arătat că hipoglicemia poate afecta dezvoltarea neurologică a copiilor, în special a celor cu vârsta de până la patru ani și jumătate.

Deși se știe că hipoglicemia afectează dezvoltarea timpurie a copiilor, a existat un decalaj semnificativ în înțelegerea modului în care hipoglicemia poate modifica dezvoltarea unui copil după copilăria timpurie. Studiul actual a examinat consecințele pe termen lung ale hipoglicemiei în ceea ce privește dezvoltarea creierului copiilor de nouă până la 10 ani. Rezultatele studiului arată că nu există diferențe semnificative în privința rezultatelor academice între copiii diagnosticați cu hipoglicemie ca nou-născuți și cei cu niveluri normale ale concentrației de glucoză din sânge la naștere.

Conform autorilor, absența oricăror leziuni sau probleme neurologice ulterior în viață în rândul copiilor cu hipoglicemie neonatală tratați promit s-ar putea datora plasticității creierului, capacitatea creierului de a se adapta, schimba și maturiza ca rezultat al experienței.

sursa: Science Daily
foto: Waterloo News

Data actualizare: 01-04-2022 | creare: 01-04-2022 | Vizite: 407
Bibliografie
Stabilizing low blood sugar in infancy prevents long-term brain damage, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2022/03/220330103209.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!