Inteligența artificială poate ajuta la diagnosticarea leucemiei

©

Autor:

Inteligența artificială poate ajuta la diagnosticarea leucemiei
Inteligența artificială poate detecta una dintre cele mai frecvente forme de cancer de sânge - leucemia mieloidă acută (LAM) - cu o fiabilitate ridicată.
Cercetătorii de la German Center for Neurodegenerative Diseases și University of Bonn au dezvoltat o nouă abordare care se bazează pe analiza activității genice a celulelor găsite în sânge. Folosită în practică, această abordare ar putea susține diagnosticul convențional și poate accelera începutul terapiei. Rezultatele cercetării au fost publicate în revista iScience.

Fără un tratament adecvat, LAM duce la deces în câteva săptămâni. În cadrul studiului au fost luate în considerare datele obținute de peste 12.000 de probe de sânge - provenite din 105 studii diferite: cel mai mare set de date până în prezent pentru analiza unei metastaze de tip LAM.

„Algoritmii au căutat apoi în transcriptom - deține informații importante despre starea celulelor- modelele specifice bolii. Acesta este un proces în mare parte automatizat. Pe baza acestuit tipar de recunoaștere, alte date au fost analizate și clasificate cu ajutorul algoritmilor, adică clasificate în probe cu AML și fără AML”, a spus Joachim L. Schultze, autorul studiului.

Pusă în aplicare, această metodă ar putea susține diagnosticul convențional și ar putea ajuta la economisirea costurilor.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 08-01-2020 | creare: 08-01-2020 | Vizite: 374
Bibliografie
Artificial intelligence tracks down leukemia. Url: https://www.sciencedaily.com/releases/2019/12/191223095351.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Software inteligent pentru diagnosticarea cancerului de prostată
  • Tehnici avansate de ecocardiografie susținute de inteligența artificială
  • Google și DeepMind doresc să creeze un ajutor pentru medici și asistente bazat pe inteligență artificială
  •