Izoflavonele din soia îmbunătățesc aptitudinile cognitive ale școlarilor

Izoflavonele din soia îmbunătățesc aptitudinile cognitive ale școlarilor

©

Autor:

Izoflavonele din soia îmbunătățesc aptitudinile cognitive ale școlarilor
Un studiu recent a identificat o legătură între consumul de izoflavone din alimente pe bază de soia È™i îmbunătățirea abilităților de gândire È™i atenÈ›ie la copiii de vârstă È™colară. Cercetarea, realizată de Ajla Bristina, studentă doctorandă în neuroÈ™tiinÈ›e la University of Illinois Urbana-Champaign, sugerează că izoflavonele, compuÈ™i naturali regăsiÈ›i în mod abundent în soia, pot avea beneficii cognitive semnificative pentru copii.
Studiul a analizat datele dintr-un studiu transversal care a inclus 128 de copii cu vârste între 7 È™i 13 ani, folosind înregistrări dietetice pe 7 zile pentru a evalua consumul lor de macronutrienÈ›i, micronutrienÈ›i, vitamine È™i izoflavone. Abilitățile intelectuale generale ale copiilor au fost evaluate prin teste standardizate pe hârtie, în timp ce abilitățile de atenÈ›ie au fost măsurate folosind o sarcină computerizată cunoscută sub numele de sarcina flanker. De asemenea, activitatea electroencefalografiacă (EEG) a fost înregistrată pentru a măsura viteza de procesare a informaÈ›iilor È™i atenÈ›ia.

Rezultatele au arătat că, deÈ™i consumul de alimente care conÈ›in izoflavone a fost scăzut în rândul copiilor studiaÈ›i, cei care au consumat mai multe alimente pe bază de soia au avut răspunsuri mai rapide în timpul sarcinilor de atenÈ›ie È™i o viteză de procesare mai rapidă. Nu s-a observat o asociere între consumul de izoflavone din soia È™i abilitatea intelectuală generală.

Ajla Bristina subliniază importanÈ›a unor studii suplimentare pentru a înÈ›elege mai bine efectele consumului de soia asupra abilităților cognitive ale copiilor È™i pentru a determina cantitatea precisă de izoflavone necesară pentru îmbunătățirea timpilor de răspuns. Echipa de cercetare a început recent un studiu clinic care examinează efectele alimentelor pe bază de soia asupra abilităților de gândire, hormonilor sexuali, sănătății metabolice È™i sănătății intestinale. Această cercetare deschide calea pentru noi abordări în îmbunătățirea funcÈ›iei cognitive la copii prin dietă.

sursa: News Medical

Data actualizare: 04-07-2024 | creare: 04-07-2024 | Vizite: 339
Bibliografie
Children consuming more isoflavones from soy foods exhibit better thinking abilities and attention, link: https://www.news-medical.net/news/20240702/Children-consuming-more-isoflavones-from-soy-foods-exhibit-better-thinking-abilities-and-attention.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Elevii mai mici dintr-o clasă È™colară prezintă un risc mai mare de rezultate educaÈ›ionale negative pe termen lung
  • Nicio diferență găsită între satisfacÈ›ia vieÈ›ii elevilor din È™colile private È™i cei din È™coli de stat
  • Dietele cu proteine din soia reduc protecÈ›ia organismului împotriva infecÈ›iilor cu clostridioides difficile
  • Forumul ROmedic - întrebări È™i răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum