Kitul pentru prevenirea căderilor la vârstnici

©

Autor:

Kitul pentru prevenirea căderilor la vârstnici
Institutul Britanic NICE (National Institute for Health and Care Excellence - Institutul Național pentru Excelență în Sănătate și Îngrijire) a  aprobat un kit online dezvoltat de către cercetătorii din cadrul Universității Keele, ce are scopul de a reduce riscul de cădere în rândul vârstnicilor. Această nouă tehnologie ar putea reduce considerabil costurile de spitalizare pentru astfel de accidente.

Kitul de prevenire a riscului de cădere identifică pacienții vulnerabili, cu risc de cădere, poate fi utilizat de specialiștii medicali din Marea Britanie și este gratuit.

Căderile reprezintă principalul tip de urgență medicală în rândul persoanelor în vârstă. Mai mult de 50% dintre persoanele de 80 de ani și una din 3 persoane de peste 65 de ani se confruntă anual cu cel puțin un astfel de episod. Costurile anuale pentru urgențe de acest gen sunt considerabil mai ridicate decât costurile de prevenire a căderilor.

Implicațiile accidentelor de acest tip nu sunt doar financiare – acestea pot pune viața pacientului în pericol, produc dureri, leziuni, stres, scăderea încrederii în sine, reducerea independenței și mortalitatea.

Multe astfel de accidente pot fi însă prevenite prin reducerea altor factori de risc asociați, eliminarea factorilor care cresc acest risc de cădere, recomandări privind stilul de viață, antrenarea rezistenței musculare, îmbunătățirea echilibrului și a vederii, prescrierea medicației ce ar putea reduce acest risc.

Acest program susține recomandările privind prevenirea căderilor subliniate în cadrul Ghidului „Falls in Older People” realizat de către Institutul Britanic NICE.

Kitul este unul destinat personalului medical, fiind simplu și ușor de utilizat, ce permite identificarea persoanelor cu risc de cădere, care necesită îngrijiri medicale pentru reducerea acestui risc.

Sursa: Medical Xpress

Data actualizare: 01-01-2019 | creare: 27-02-2017 | Vizite: 1940
Bibliografie
Digital toolkit aims to prevent falls amongst the elderly, link:
https://medicalxpress.com/news/2017-02-digital-toolkit-aims-falls-elderly.html
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Un nou studiu face legătura între activitatea fizică la vârstnici și integritatea materiei albe din creier
  • Apelul la emoții precum entuziasmul și furia este o tactică de convingere esențială utilizată de escrocii care păcălesc bătrânii
  • Vârstnicii cu o viziune mai optimistă au o memorie și o funcție cognitivă mai bună
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum