escare la batrana imobilizata

23-04-2012
jesmina
Nu este medic/terapeut
jesmina
Mama, imobilizata de circa 3 luni. prezinta pete violacee la calcai si dorsal;ce masuri pot lua pentru a preveni formarea escarelor? Mentionez ca nu are diabet.Va multumesc pentru sfaturi!
5 comentarii
0
24-04-2012, ora 21:27
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna seara! Schimbati pozitia pacientei la fiecare 2 ore;igiena locala riguroasa zilnic, iar dupa igiena, eu recomand si aplicarea unui ulei pentru ingrijirea pielii copiilor sau unguent cu galbenele, asternuturi schimbate la 2-3 zile; numai bine
0
24-04-2012, ora 21:38
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Trebuie in primul rand schimbata des pozitia in pat ; la cateva ore, trebuie intoarsa ; cand stai langa ea si-i vorbesti maseaza-i spatele si zonele care deja sunt schimbate la culoare pentru a imbunatati circulatia in acele zone ; daca exista posibilitate ii puteti procura o saltea speciala antiescare ; igiena buna a corpului, in special a zonei genitale [ cu apa calduta si sapun ] ; daca poarta pampers acesta nu trebuie schimbat rar, nu trebuie lasat sa se incarce peste masura cu urina si fecale, caci o va irita si-i va produce rani ; o crema hidratanta aplicata si masat pe zonele violacee ; hidratare suficienta [ apa, ceai, supe, ciorbe, iaurt, compot, lapte etc. ].De ce e imobilizata la pat ?
0
25-04-2012, ora 11:11
jesmina
Nu este medic/terapeut
jesmina
Multumesc din suflet pentru sfaturi!
Mama (in varsta de 91 ani)este imobilizata la pat, ca urmare a unei atrofieri musculare ce s-a accentuat dupa un AVC suferit acum 2 ani.
0
12-07-2013, ora 16:19
Alia_217
Nu este medic/terapeut
Alia_217
Bunica mea sufera de escare si medicul i-a recomandat Flamozil. Este un gel hidrocoloidal pentru rani deschise - escare, ulcer picior diabetic. Nu a usturat-o si rana a inceput sa se inchida.
0
31-10-2018, ora 08:59
GaLA M
Nu este medic/terapeut
GaLA M
Bunica (93 ani) are o escare de decubit, zona fundului. A avut o crusta neagra de 2 cm, curatata cu bisturiul, (acum o saptamana). Escara are o adancime de aprox. 1.5-2 cm si este in faza de curatare. Se aplica pansamente Solbalgon de catre un asistent medical.Evolutia este f buna.
Am facut antibiograma: Prezent - Escherichia coli; Cultura fungi - negativa.

Va rog mult de tot daca puteti sa-mi spuneti daca este necesara administrarea de antibiotice pe cale orala?

Asistentul medical ne-a spus ca nu este nevoie. Nu am reusit sa avem un dr la domiciliu.
Mai mentionez ca bunica este f f slaba si are si anemie ( hemoglobina 10 si sideremia 28 mg/). Este sub tratament anticoagulant cu Sintrom.
Va multumesc mult anticipat
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.