Lemn de trandafir

©

Autor:

Francezii au numit Aniba rosaeodora "lemn de trandafir". Planta a fost distilata pentru prima oara in 1875, in Guiana Franceza, insa a devenit atat de populara, incat toti copacii au fost taiati. Este una dintre plantele pentru care padurea tropicala merita sa fie protejata.

Familie: Lauraceae

Extractie: Distilare din aschii de lemn.

Nota parfumului: Mijloc.

Descriere aromatica: Dulce, padure, floral.

Proprietati: Antidepresiv, usor analgezic, antiseptic, afrodiziac, insecticid, stimulant.

Actiune medicala: Acnee, raceli, piele uscata, febra, frigiditate,  dureri de cap, piele grasa, cicatrici, piele sensibila, vergeturi, stres, vaginita, greata.

Uz cosmetic: Regenereaza celulele si este benefic pentru toate tipurile de piele.

Actiune emotionala: Antidepresiv, incurajeaza tacerea si emotiile constructive.

Combinatii: Uleiuri de citrice, uleiuri florale.

Data actualizare: 08-08-2013 | creare: 16-12-2008 | Vizite: 2519
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:
  • Rasina de labdanum
  • Busuioc
  • Brad
  • Leustean

 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.