Limitele corpului uman - recorduri

©

Autor:

Limitele corpului uman - recorduri

Oamenii sunt programați să crească mai puternici, mai rapizi și mai inteligenți. Din acest motiv este important de înțeles cum ne definesc oamenii de știință limitele.

Limita de înălțime pe care un om o poate atinge: 272 cm.

În 1930, Robert Pershing Wadlow a atins acest record mondial datorită unei glande hipofizice hiperactive. Statura sa a exercitat presiune asupra sistemului său circulator (nu și-a putut simți picioarele), dar și asupra structurii osoase.

Ca urmare a acestor limitări fizice, inginerul Thomas Samaras estimează că fiecare centimetru în plus în înălțime, peste 152 de cm, scurtează durata de viață a unui individ cu 1,3 ani de viață - deși alții contestă această afirmație.

Femeia cu cea mai mică înălțime

Cea mai scundă femeie care trăiește este Jyoti Amge (India, născută la 16 decembrie 1993), care a măsurat 62,8 cm în Nagpur, India, la 16 decembrie 2011.

Cel mai repede putem alerga la: 10,5 metri pe secundă

După ce sportivul Usain Bolt a întrecut recordul mondial de 100 de metri la Jocurile Olimpice din 2008, Mark Denny, un biolog la Universitatea Stanford, a estimat că oamenii vor ajunge să înregistreze cu 0,10 secunde mai repede decât recordul lui Bolt. (1)

Cea mai mare greutate pe care o putem ridica: 454 de kilograme

Cea mai mare greutate pe care sportivii de performanță o pot ridica până în prezent este de 454 de kilograme, dar Todd Schroeder de la Universitatea din California de Sud, crede că oamenii pot avea o forță și o rezistență mai mare.

Explicația acestuia este că creierul limitează numărul de fibre musculare activate în orice moment pentru a ne împiedica să ne rănim. El crede că pregătirea optimă, inclusiv cea mentală, ar putea ajuta sportivii să atingă cu 20% mai multă putere - și poate avea dreptate.

Actorul Hafcór Júlíus Björnsson a stabilit recent un nou record mondial de 472 de kilograme.

Cât de mult ne putem aminti: 1 milion gigabytes

Fiecare neuron formează de fapt aproximativ 1000 de conexiuni la alți neuroni, extinzând exponențial capacitatea de stocare a creierului la aproximativ un milion de gigabytes. (2)

Cei mai mulți prieteni pe care îi putem avea: 150 de prieteni

Nu vorbim de prietenii de pe Facebook, ci de cei reali pe care te poți baza. Cu aceste criterii, 150 este maximul, spune Robin Dunbar, psiholog la Universitatea din Oxford. Dunbar a examinat datele recensământului privind grupurile tribale, care au indicat medii de 148 de membri. (3)

Fondatorul companiei GoreTex a insistat asupra unor unități de producție separate de 150 de angajați, astfel încât oamenii să aibă șanse mai mare să fie prieteni.

Cea mai mare perioadă de timp în care putem rezista fără alimente solide: 382 de zile

Bineînțeles, acest lucru este mai ușor de îndeplinit dacă ești obez de la început - așa cum a fost cazul cu un pacient de 27 de ani, din Scoția, care a cântărit 207 kilograme. Cu o dietă alimentară pur non-calorică, cum ar fi drojdia și multivitaminele, el a scăzut la 82 de kilograme până la încheierea studiului.

Cât putem sta fără să dormim: 11 zile

În 1964, Randy Gardner, în vârstă de 17 ani din San Diego, s-a trezit la 6 dimineața pentru a-și începe proiectul științific: o încercare de a întrece recordul mondial de patru zile fără somn. El a reușit. Gardner a ajuns la 11 zile, în timp ce William Dement, un psihiatru al Universității Stanford i-a monitorizat vitalitatea.

Gardner a rămas lucid, deși iritabil. De atunci, studiile au arătat că șobolanii care își țin ochii deschiși pentru mai mult de 30 de zile vor muri ca urmare a unei o boli rare numită insomnie familială fatală. (4)

Cele mai lungi unghii din lume

Cele mai lungi unghii aparțin lui Ayanna Williams (SUA) și măsoară 576,4 cm.

Culturistul cu cel mai mare greutate de sex masculin

Culturistul care înregistrează cea mai mare greutate este Daniele Seccarecci (Italia) al cărui greutate de concurență este de 135 kg.

Gemenii cu cea mai mare greutate

Billy Leon (1946-79) și Benny Loyd (1946-2001), McCrary (SUA), aveau o dimensiune normală până la vârsta de șase ani. În noiembrie 1978, Billy și Benny au cântărit 337 kg și 328 kg, respectiv fiecare având talie de 2,13 m.


Data actualizare: 18-01-2019 | creare: 18-01-2019 | Vizite: 1968
Bibliografie
1. 100-meter sprint world record could go as low as 9.48 seconds. Url: https://www.eurekalert.org/pub_releases/2008-11/tcob-1sw112408.php
2. The Basics of Brain Development. Url: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2989000/
3. Is There A Limit To How Many Friends We Can Have? Url: https://www.npr.org/2017/01/13/509358157/is-there-a-limit-to-how-many-friends-we-can-have
4. Fatal familial insomnia. Url: https://rarediseases.info.nih.gov/diseases/6429/fatal-familial-insomnia
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: