Ma Huang - Ephedra sinica

©

Autor: Redacția ROmedic

Denumire stiintifica: Ephedra sinica

Denumire populara: Ma Huang, efedra sinica

Habitat: China

Recoltare: Ramurile tinere se culeg toamna, inainte de primul inghet, atunci cand continutul de alcaloizi este cel mai ridicat. Se usuca la soare.

Partile utilizate: Pedunculii.

Actiune: Vasodilatator, hipertensiv, stimulant circulator, antialergic.

Indicatii terapeutice: Ma Huang a fost utilizat in China vreme de cel putin 5000 de ani, pentru tratarea unei game largi de afectiuni, dar in special celor a sistemului respirator. Odata cu descoperirea alcaloizilor in Ephedra sinica, medicina traditionala a fost convinsa de intelepciunea traditionala. Planta contine o gama larga de alcaloizi activi, ce au aparent efecte adverse in corp. In ansamblu insa, efectul este de echilibru si beneficiu. Planta poate fi utilizata in siguranta pentru congestie nazala si presiune in sinusuri, fie datorate racelii obisnuite, fie alergiilor sau sinuzitei. Planta este folosita cu succes in tratarea astmului si a afectiunilor asociate, datorita puterii de a ameliora spasmele din plamani. Astfel este utilizata in astm bronsic, bronsita si tuse convulsiva. De asemenea reduce reactiile alergice. Poate fi utilizata si in tratamentul tensiunii arteriale scazute si a insuficientei circulatorii.

Combinatii: Efedra sinica se combina cel mai bine cu plante care ii sprijina efectele sau ajuta corpul sa faca fata afectiunilor de baza. Exemple de aceste plante sunt echinaceea, gentiana si lemnul dulce.

Preparare si administrare: Decoct - se pune 1-2 lingurite de planta uscata intr-o cana cu apa, care se fierbe 10-15 min. Se bea de trei ori pe zi. Tinctura - 1-4 ml de tinctura de trei ori pe zi.

Contraindicatii: Acest remediu este contraindicat in unele afectiuni pe care le poate agrava. Ma huang este contraindicat persoanelor cu afectiuni cardiovasculare, boli ale tiroidei, diabet sau adenom de prostata.

Data actualizare: 06-05-2011 | creare: 11-12-2008 | Vizite: 4225
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!