Mănânci mai puțin - trăiești mai mult? (studiu)

©

Autor:

Mănânci mai puțin - trăiești mai mult? (studiu)

Un studiu publicat recent în jurnalul științific Current Biology a descoperit că persoanele care mănâncă puțin nu trăiesc neapărat mai mult și nu sunt mult mai sănătoși.
Deși anterior se credea că o cantitate mai mică de alimente prelungește durata de viață a oamenilor și sănătate, o analiză genomică a concluzionat că durata de viață și starea de sănătate nu depind atât de mult restricțiile dietei așa cum se credea.

Potrivit experimentelor realizate în 97% dintre cazuri restricțiile alimentare afectau durata de viață sau sănătatea însă doar 50% dintre cazuri arătau o relație între cantitatea redusă de alimente consumate, durata de viață prelungită și starea de sănătate.

Restricțiile alimentare ajută însă nu reprezintă singura cale pentru a-ți prelungi viața, pentru a preveni afecțiunile specifice îmbătrânirii sau pentru menținerea unei sănătăți robuste mai spun cercetătorii. Așa cum probabil era de așteptat, experții au ajuns la o altă concluzie: doar pentru că trăim mai mult nu înseamnă neapărat că organismului nostru nu va fi afectat de bolile specifice degradării firești.

Pe de altă parte foarte important este și faptul că studiul a fost realizat pe musculițe de oțet. Deși ADN-ul este asemănător cu cel uman este dificil de realizat o imagine oglindită pe oameni. Se speră ca pe viitor studiul să fie repetat pe voluntari umani pentru a vedea dacă rezultatele se mențin.


sursa: ScienceDaily


Data actualizare: 12-06-2020 | creare: 12-06-2020 | Vizite: 977
Bibliografie
1. Eat less and live a long healthy life? Study shows 'not in all cases', https://www.sciencedaily.com/releases/2020/06/200604152113.htm
2/. GWAS for Lifespan and Decline in Climbing Ability in Flies upon Dietary Restriction Reveal decima as a Mediator of Insulin-like Peptide Production, https://www.cell.com/current-biology/pdf/S0960-9822(20)30659-X.pdf?_returnURL=https%3A%2F%2Flinkinghub.elsevier.com%2Fretrieve%2Fpii%2FS096098222030659X%3Fshowall%3Dtrue
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Postul negru - beneficiile unei pauze alimentare complete
  • Beneficiile restricției calorice (conform studiilor)
  • Mit - dacă te ridici flămând de la masă, trăiești mai mult
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum