Masturbarea la femei

©

Autor: Redacția ROmedic

Masturbarea la femei

Masturbarea este un mod natural si sanatos de a te elibera de tensiunea sexuala practicat de majoritatea oamenilor de ambele sexe. Studiile arata ca 95% dintre barbati si 60% dintre femei au aceasta activitate. Este un mod bun de a invata cum reactioneaza sexual fiecare dintre noi. Femeile care pot ajunge la orgasm prin masturbare au mari sanse sa ajunga la orgasm si cu partenerii lor iar barbatii care se pot masturba 15 - 20 de minute fara sa ejaculeze nu sunt predispusi la ejaculari premature. Stimularea organelor genitale ale partenerului este de asemeni numita masturbare si este o parte importanta a actului sexual.


Masturbarea la femei

 

Daca aspectul zonelor genitale nu iti este familiar examineaza-le cu o oglinda de mana in timp ce esti la dus sau in baie. Clitorisul este situat acolo unde labiile inferioare intalnesc labiile superioare. Este o excrescenta roz de marimea unui bob de mazare si este foarte sensibil. Clitorisul este protejat de o membrana care se retrage cand esti excitata. Sub clitoris se afla o mica deschizatura a uretrei prin care trece urina iar sub aceasta se afla vaginul. Cand incepi sa te masturbezi fi sigura ca ai suficient timp si nu vei fi intrerupta. Te poti retrage undeva unde este liniste, un loc intim si calduros. Unele femei prefera sa stea pe spate, unele pe fata ; unele prefera sa aiba picioarele stranse altele foarte departate sau lipite de corp.

 

Foloseste un lubrifiant si atinge usor zonele genitale cu degetele sau un vibrator variind miscarile din timp in timp pentru a afla unde stimularea este mai puternica.

 

Multe femei cred ca clitorisul este prea sensibil pentru o stimulare directa de aceea poti incerca prin masajul intregii vulve trecand incet spre interior cu degetele prin miscari delicate. Lasa-te purtata de imaginatie pentru a creste excitarea. Fii rabdatoare dar deca placerea dispare si tu nu atingi orgasmul este cazul sa te opresti. Nu fii dezamagita pentru ca e posibil sa fie nevoie de mai multe incercari pentru a te relaxa complet si a ajunge la orgasm. Cand simti o tensiune crescanda in zona vaginului si o crestere a temperaturii inseamna ca te apropi de orgasm.

 

Continua sa te stimulezi deoarece daca te opresti aceste senzatii vor disparea si va fi dificil sa le obti imediat. Clitorisul devine din ce in ce mai sensibil in timpul masturbarii chiar daca stimularea are loc direct sau iar orgasmul are loc cu valuri de contractii vaginale. Multe femei agreaza diverse forme de contact genital in timpul orgasmului. Ori o stimulare continua ori o apasare a zonei vaginale. Unele prefera sa introduca un deget in vagin in timp ce ating orgasmul.


Data actualizare: 21-02-2014 | creare: 09-01-2007 | Vizite: 189809
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Mituri despre masturbare
  •