Mecanismul infecției cu SARS-CoV2 și posibilele mutații

Mecanismul infecției cu SARS-CoV2 și posibilele mutații

©

Autor:

Mecanismul infecției cu SARS-CoV2 și posibilele mutații

Prima etapă a infecÈ›iei cu SARS-COV2 ce conduce la COVID19 este reprezentată de legarea virusului prin intermediul unei proteine de suprafață de o proteină de suprafață umană, ACE2. Cercetătorii de la Penn State au evaluat computerizat modul în care modificările de structură ale proteinei de legare pot afecta ataÈ™area la ACE2 È™i au comparat rezultatele cu cele efectuate pe virusul SARS-CoV original (SARS).

Această lucrare a fost printre primele care a evaluat computerizat afinitatea crescută a virusului SARS-COV2 È™i tendinÈ›a de ataÈ™are la proteina umană ACE2, lucrarea având o versiune preliminară ce a fost disponibila online în luna martie. Rezultatele studiului au fost publicate în Jurnalul Computational and Structural Biotechnology Journal pe data de 18 Septembrie. Studiul a fost condus de Costas Maranas, Donald B. Broughton, profesori în Departamentul de Inginerie Chimică È™i absolventul Ratul Chowdhury, acesta din urmă fiind în prezent doctorand în cadrul Facultății de Medicină de la Universitatea Harvard.

Veda Sheersh Boorla, doctorand în inginerie chimică È™i co-autor al acestui studiu a afirmat faptul că scopul lucrării a fost acela de a descoperi răspunsurile la 2 întrebări: care sunt modificările cheie în structura virusului ce îi confera acestuia o afinitate ridicată pentru proteina umană ACE2 față de virusul SARS È™i evaluarea afinității acestuia pentru proteinele ACE2 ale altor specii animale.

Cercetătorii au modelat computerizat mecanismul de legare al proteinelor de suprafață ale virusului SARS-CoV2 la ACE2, proteină ce se găseÈ™te la nivelul tractului respirator superior, poarta de intrare pentru SARS-CoV2 dar È™i pentru alte coronavirusuri, incluzând virusul SARS. Cercetătorii au analizat computerizat puterea de legare È™i interacÈ›iunea dintre proteinele de legare virale si ACE2.

Rezultatele cercetării au arătat faptul că proteinele de legare de la suprafaÈ›a virusului sunt adaptate funcÈ›iei de legare la proteina umană ACE2. După ce a fost testată afinitatea pentru proteinele ACE2 omoloage întâlnite la lilieci, pisici, găini, cai, căței a fost concluzionat faptul că afinitatea cea mai ridicată a virusului SARS-CoV2 este pentru proteinele ACE2 umane si cele întâlnite la liliac È™i scăzută pentru pisici, căței, cai È™i găini.

ÎnÈ›elegând modul de legare al virusului la proteina ACE2 È™i toleranÈ›a virusului la schimbările structurale ale proteinei de legare se pot obÈ›ine informaÈ›ii utile privind durabilitatea vaccinului si potenÈ›ialul de răspândire al virusului la alte specii.

Chowdhury afirmă faptul că acest studiu poate veni în ajutorul unor cercetări viitoare privind mecanismul de legare mediat de receptori în cazul altor virusuri.

Acest studiu a fost susținut de Departamentul de Agricultura, Departamentul de Energie si Fundația Națională pentru Științe.

sursa: Science Daily


Data actualizare: 12-01-2021 | creare: 12-01-2021 | Vizite: 353
Bibliografie
Understanding COVID-19 infection and possible mutations, link: www.sciencedaily.com/releases/2020/12/201208163007.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • SARS-CoV-2 în timpul sarcinii - noi descoperiri
  • PersistenÈ›a virusului SARS-CoV-2 pe suprafeÈ›e, ultimele descoperiri
  • EvoluÈ›ia mutaÈ›iilor virale la SARS-CoV-2
  • Forumul ROmedic - întrebări È™i răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum