Medicamente imprimate pentru o eficiență mai mare

©

Autor:

Medicamente imprimate pentru o eficiență mai mare
Prin adaptarea unei tehnologii folosite în mod normal pentru construirea de componente electronice, cercetătorii din cadrul Universității din Michigan au dezvoltat o nouă metodă de obținere a medicamentelor. Tehnica ar putea permite ca unele medicamente să fie prelucrate la cerere în spitale, farmacii sau cabinete, mixând diferite substanțe active într-o singură doză.

Tehnica are la bază o variantă adaptată a tehnicii de printare cu vapori, o metodă de prelucrare prin depozitarea de cristale fine pe un substrat. Pentru printarea medicamentului, cercetătorii au încălzit  forma pudră a ingredientului farmaceutic activ până la evaporare, când se mixează cu un gaz inert încălzit. Acest mix este apoi aplicat printr-o duză și depozitat pe o suprafață plată, unde se răceste și formează un film subțire cristalin.

Medicamentele printate astfel sunt la fel de eficiente ca alte medicamente, dar au un avantaj unic: acela că substanța activă se dizolvă mai ușor fără necesitatea unor solvenți sau compuși chimici, și nu doar că facilitează absorbția, dar ajută și ca medicamentul să treacă de piedicile dintre el și suprafața de suport.

Rezultatele cercetării au fost publicate în jurnalul Nature Communications.

Sursa: New Atlas

Data actualizare: 04-10-2017 | creare: 04-10-2017 | Vizite: 822
Bibliografie
Printable medication delivers several drugs in one dose, link: https://newatlas.com/printable-medication/51540/
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Biosenzor ingerabil pentru monitorizarea administrării de analgezice opioide
  • Cum ar acționa o „pastilă ce reproduce efectele sportului”?
  • Componentă din lemn, folosită pentru crearea de medicamente
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum