Tratamentele medicamentoase ar putea fi administrate într-o singură pastilă

©

Autor:

Tratamentele medicamentoase ar putea fi administrate într-o singură pastilă
Deseori se întâmplă să avem nevoie de un tratament medical cu pastile ce trebuie administrate zilnic pe o anumită perioadă de timp. Problema este că multe persoane uită să ia pastilele sau nu acordă importanță tratamentului. Din acest motiv, cercetătorii din cadrul MIT (Massachusetts Institute of Technology) și Brigham and Women’s Hospital din Boston au dezvoltat un sistem ce încorporează o cantitate indicată de medicament, eliberând o doză prestabilită la anumite intervale de timp.

La baza sistemului stă un compus polimeric având formă de stea, cu 6 brațe rigide, fiecare înglobând o cantitate de medicament. Aceste brațe sunt unite prin intermediul unui nucleu elastic biodegradabil ce permite ca brațele să se apropie, asemenea unei umbrele închise. Când brațele sunt unite, sistemul poate fi introdus în interiorul unei capsule gelatinoase pentru a fi înghițită.

Când ajunge la nivel gastric, stratul gelatinos se dizolvă și eliberează compusul polimeric în formă de stea care își desface cele 6 brațe - forma nu îi permite astfel să părăsească stomacul. Pe durata următoarelor 2 săptămâni (sau mai mult, în funcție de necesitate), sistemul continuă să elibereze medicament, ce este absorbit la nivel gastric. Pe măsură ce se eliberează substanța medicamentoasă, brațele încep să se dizolve și trec ulterior în tractul digestiv, fiind ulterior destul de mici încât să fie eliminate prin materiile fecale, fără a produce efecte adverse.

În cadrul unui studiu clinic a fost testată eliberarea unui medicament numit ivermectin, prezentând eficiență.

Rezultatele studiului au fost publicate în jurnalul Science Translational Medicine.Sursa: Med Gadget

Data actualizare: 24-01-2019 | creare: 23-11-2016 | Vizite: 1589
Bibliografie
Pill expands in stomach to stay for weeks delivering medication, link:
https://www.medgadget.com/2016/11/pill-expands-stomach-stay-weeks-delivering-medication.html
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Biosenzor ingerabil pentru monitorizarea administrării de analgezice opioide
  • Cum ar acționa o „pastilă ce reproduce efectele sportului”?
  • Greșeli frecvente legate de medicație
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum