Pastila inteligentă

©

Autor: Redacția ROmedic

Pastila inteligentă

Majoritatea medicamentelor se administrează pe cale orală și sunt absorbite în organism la nivelul stomacului și intestinului subțire.

Pentru persoanele care suferă de boala Crohn sau sindromul intestinului iritabil acest aspect poate fi o problemă, însă cercetătorii de la Universitatea Purdue din West Lafayette, Indiana se pare că ar fi găsit o soluție: pastilele inteligente care eliberează conținutul exact acolo unde este necesar.

Dispozitivul are o dimensiune de aproximativ 2,5 centimetri, fiind compus din două compartimente. Unul conține medicamentul, iar celălalt un comutator magnetic și un condesator care fac dispozitivul să funcționeze. Pacientul trebuie să poarte un magnet sau să îi fie implantat în zona de întâlnire a intestinului gros cu cel subțire. Când pastila ajunge în zona de acțiune a magnetului, este eliberat medicamentul.

Capsula a fost testată pe un sistem digestiv simulat, iar în continuare cercetătorii doresc să îl testeze și pe pacienți.

 

Sursa: TXCHNOLOGIST


Data actualizare: 28-12-2015 | creare: 28-12-2015 | Vizite: 1892
Bibliografie
Smart Pill Capsule Could Represent Future of Drug Delivery, link: https://txchnologist.com/post/135449519840/smart-pill-capsule-could-represent-future-of-drug
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cum ar acționa o „pastilă ce reproduce efectele sportului”?
  •