Medicii au găsit o substanță naturală promițătoare în înlocuirea medicamentelor pentru hipertensiunea pulmonară

©

Autor:

Medicii au găsit o substanță naturală promițătoare în înlocuirea medicamentelor pentru hipertensiunea pulmonară
Hipertensiunea pulmonară este caracterizată printr-o presiune sanguină anormal de înaltă în arterele pulmonare, ceea ce duce la îngroșarea stratului muscular al vaselor de sânge și stres crescut asupra inimii drepte, potențial culminând cu insuficiența cardiacă. Tratamentele actuale se concentrează pe blocarea receptorilor individuali implicați în vasoconstricție, dar aceste abordări nu sunt extrem de eficiente din cauza multiplicității vasoconstrictorilor și a receptorilor lor.
Un studiu condus de echipa profesorului Daniela Wenzel și Dr. Alexander Seidinger de la Universitatea Ruhr din Bochum, Germania, a explorat potențialul unei substanțe extrase din planta Ardisia crenata în tratamentul hipertensiunii pulmonare. Rezultatele cercetării, publicate în revista EMBO Molecular Medicine, indică o abordare inovatoare în combaterea acestei boli grave.

Echipa de cercetători a ales să țintească proteinele Gq, care sunt implicate în multiple căi de semnalizare pentru vasoconstricție în celule. Substanța FR900359, denumită FR, intervine astfel la un nivel ulterior în calea de transmisie a semnalului de vasoconstricție, oferind o metodă mai cuprinzătoare și eficientă de relaxare vasculară.

Testele inițiale pe vasele pulmonare izolate de la șoareci au demonstrat capacitatea FR de a relaxa semnificativ aceste vase. Testele ulterioare pe țesuturi de la porci și probe umane au confirmat eficacitatea, iar experimentele pe șoareci cu hipertensiune pulmonară au arătat că tratamentul cu FR a ameliorat simptomele și a îmbunătățit starea de sănătate a animalelor. Un efect secundar minor observat a fost o scădere ușoară a tensiunii arteriale în tot corpul, ceea ce poate fi de fapt benefic în tratamentul hipertensiunii pulmonare.

Dr. Seidinger subliniază că, deși FR se arată a fi un candidat promițător pentru tratamentul hipertensiunii pulmonare, va fi necesară o cercetare intensivă și de lungă durată înainte ca acesta să poată fi utilizat în practica clinică. Acest studiu marchează un pas important în căutarea unor tratamente mai eficiente și mai bine țintite pentru această afecțiune gravă.

sursa: News Medical

Data actualizare: 10-07-2024 | creare: 10-07-2024 | Vizite: 117
Bibliografie
Plant-derived substance shows promise against pulmonary hypertension, link: https://www.news-medical.net/news/20240708/Plant-derived-substance-shows-promise-against-pulmonary-hypertension.aspx

Image by sunset_winter_mountain on Pixabay
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
  intră pe forum